Dansk forhandlerskepsis overfor HP-forslag

Samarbejde er ikke altid vejen frem for forhandlere af HP?s serverrumsoftware, der frygter, at kundeviden bliver misbrugt af andre partnere.

HP’s nye kanaltiltag for toppen af forhandlerne af software til styring og overvågning af serverrum og større it-installationer bliver mødt med skepsis af danske Datacon, der allerede har vurderet HP’s nye tilbud om at sælge den avancerede software. Her lyder skepsissen højere end begejstringen, og Datacons salgschef Brian Trolle erklærer, at han endnu ikke er overbevist om, at han skal udvide sin portefølje.

»Mercury (et softwareprodukt fra HP, red.) er ikke noget vi umiddelbart vil kaste os ud i, for vi har ikke de konsulenter, der skal til,« siger han.

Han understreger, at Datacon allerede er en vellykket og tilfreds forhandler af flere af HP’s avancerede software, men tror ikke på HP’s forslag om, at forhandlerne skal dele viden med hinanden. Paranoiaen er for stor blandt forhandlere, der frygter, at den viden, de deler, vil ende hos deres værste konkurrent.

»Hvis vi skal åbne op for en tredjepart, kan vores værste mareridt risikere at blive en realitet. Forhandlere har brændt sig før, når viden ender hos en konkurrent, så jeg tvivler på, at nogen vil gå fuldt ud i dette,« advarer Brian Trolle.

Ti danske forhandlere
Indtil videre er der kun en lille udvalgt skare af danske forhandlere med i HP’s partnerprogram. Det drejer sig om konsulenthuse og forhandlere som IS Nordic, Devoteam, men også sværvægtere som NNIT, CSC og KMD. HP’s mål er at få omkring ti danske forhandlere til at være en del af programmet. Den danske partner account manager, Johnny Allin forklarer, at det er forhandlerindsatsens kvalitet og ikke antallet af partnere, der er afgørende.

»Før skulle vi have så mange forhandlere med som muligt, men nu gælder det om kun at have dem, der vil satse på os,« siger Johnny Allin.

Han vil blandt andet gerne have nogle af de hardware-forhandlere, der i forvejen sælger HPs mere omfattende hardwaresystemer til at melde sig under fanerne.

»Det er kun en lille håndfuld af forhandlerne, man kan udvikle til at sælge de her løsninger relateret til de hardwareprodukter, de i forvejen forhandler,« siger han.

Han afviser dog, at det er umuligt, at lære hardwareforhandlerne at sælge den avancerede software.

»Vi vi prøve, hvad man naturligt kan videreudvikle. Tager man en forhandler af netværksinfrastruktur, kræver det ikke så meget at forstå for eksempel opdatering af netværksenheder,« siger Johnny Allin.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Netcompany A/S

IT Consultant

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere