1 / 16
Apple lancerede onsdag aften sin nye iPhone 7, der ikke har en port til et minijack-stik.
Det betyder, at du ikke kan tilslutte dit nuværende headset med kabel uden en minijack-til-Lightning-adapter. Sådan et medfølger i pakken med en ny iPhone, men et alternativ kunne være et trådløst Bluetooth-headset.
Den trådløse teknologi i høretelefonerne er nu blevet så god, at langt de fleste ikke vil kunne høre den store forskel på lyden fra et Bluetooth-headset og et almindeligt kablet headset i matchende prisklasse.
Vi har samlet 15 forskellige headsets i forskellige prisklasser. Hvis vi har glemt et headset, så del endelig i kommentarfeltet herunder.
2 / 16
Beats har en lang række trådløse produkter i forskellige prisklasser, der alle har det ikoniske Beats-udseende med det tydelige "b"-logo.
Lyden i Beat Studio Wireless er bastung, men har indbygget støjreduktion til at skærme for lyde udefra.
Beats var tidligere ejet af Dr. Dre, og er nu i hænderne på Apple.
Prisen ligger på 2.100 kroner.
3 / 16
Beats har også et trådløst in ear-headset, der som de fleste andre modeller lader ledningen gå fra det ene øre til et andet bag om nakken. Nogle vil kunne lide den løsning, mens andre vil finde det generende.
Lyden i Beats' headset er meget bastung (godt til blandt andet house og techno), og så betaler du ekstra for Beats-logoet.
Pris: 1.200 kroner.
4 / 16
Oversigten her omhandler egentlig kun Bluetooth-headset, men vi kunne ikke lade være med at tilføje Libratones spritnye headset med Lightning-stik, der fungerer med den nye iPhone 7.
Q Adapt Lightning har desuden indbygget aktiv støjreduktion (ANC), og da headsettet suger strøm fra telefonen via Lightning-stikket, behøver headsettet ikke en batteriboks, som andre in ear-headset med ANC ellers kræver.
Pris: 1.400 kroner
5 / 16
Creatives headset er et af de fysisk største headsets på listen.
Headsettet ser ud til at være i en højere kvalitet, end det egentlig er. For eksempel er bøjlen over hovedet ikke af metal, men af plast, og det brune læder er kunstlæder.
Headsettet har en udmærket lyd og har indbygget ANC, der er tilpasset specifikke situationer som flyrejser eller pendling.
Der er desuden indbygget NFC, så du let kan parre headsettet med din telefon.
Pris: 1.800 kroner.
6 / 16
B&O Play H7 er et headset med et klassisk B&O Play-udseende. Det er dyrt, men til gengæld får du en god lydoplevelse med et headset i gode, solide materialer og med blødt, ægte læder.
Du kan også købe B&O Play H8, der har indbygget ANC til en højere pris.
Pris: 2.900 kroner.
7 / 16
H5 er et trådløst In ear-headset med et tyndt kabel, der føres bag nakken. Lyden er god som forventet i et B&O Play-headset, og har du brug for kort at tage headsettet ud af ørerne, kan du samle headsettet som en halskæde via to magneter.
En fin detaljer er, at headsettet slukker automatisk, når magneterne rører hinanden.
Vi har prøvet H5 og er vilde med lyden, men på flere af os sidder headsettet ikke ordentligt fast i vores ører, og det er selv om vi har forsøgt os med flere forskellige silikone- og gummi-ender. Passer de i dine ører, er lyden superb, så prøv headsettet i en butik, før du køber dem.
Pris: Cirka 2.000 kroner.
8 / 16
Bose producerer nogle af de bedste headsets i verden med indbygget aktiv støjreduktion (ANC).
Den teknologi finder du også i Bose Quiet Comfort 35, men uden kabel. Headsettet er et Over Ear-headset, der dækker dine ører, og hvis ikke batteriet holder længe nok til dig, kan du tilslutte et kabel i bunden af headsettet.
Prisen er høj, men det er også et af de absolut bedste headset med ANC på markedet. Prisen ligger på omkring 3.100 kroner, men er set på tilbud til helt ned til 2.400 kroner.
9 / 16
Bose SoundSport Wireless holder batteri i cirka otte timer, og du behøver ikke mase den lille højttaler ind i øret, da den sidder fast ved øregangen via en lille plastikkant.
Det er godt for dem, der ikke bryder sig om at have høretelefoner inde i ørekanalen.
Pris: 1.600 kroner.
10 / 16
JBL's Synchros er et headset til 900 kroner, der byder på god omend lidt bassvag lyd med en udmærket batterilevetid.
Headsettet er bygget i plast, selv om det ligner metal, og hvis du kan leve med de gigantiske JBL-logoer, får du dig et godt, sammenklappeligt headset for 900 kroner.
11 / 16
Libratone er også på vej med et Bluetooth-headset kaldet Q Adapt On-Ear.
Headsettet har indbygget ANC, der hurtigt kan slukkes ved at dække den ene ørebøf med hånden.
Du kan også vælge, hvor meget lyd ANC'en skal filtrere fra. Eksempelvis er det smart at kunne reagere på lyde i trafikken, selv om du har et headset på.
Pris: 1.900 kroner.
12 / 16
(Foto: OnePHOT Fred Simonwww.onephot.com /)
Parrot kendes bedst for sine droner eller Bluetooth-systemer til bilen, men selskabet har også trådløse headsets.
Den nyeste Zik 3.0 har en trykfølsom flade på den ene ørebøf, hvor du ved at glide fingeren frem og tilbage kan skifte sang eller justere lydstyrken.
Batteriet holder i syv timer, og du kan styre lydbilledet og den aktive støjreduktion via en smartphone-app.
Pris: 2.600 kroner.
13 / 16
Et andet headset i topklassen med en matchende høj pris.
Sennheiser Momentum byder på et stilrent, klassisk udseende med en lydoplevelse i top uden diverse ekstra funktioner. Det handler om god lyd i en klassisk indpakning, og det får du.
Du skal dog også betale 2.800 kroner for headsettet.
14 / 16
Skullcandy-brandet handler mere om at sende et signal end om den bedste lydkvalitet.
Dermed ikke sagt, at du får en dårlig lyd i Skullcandys Grid Wireless, og til den nette pris af 600 kroner, kan man godt leve med, at det ikke lyder som et Sennheiser-headset.
15 / 16
For at fjerne generende kabler og undgå uheld er mange headsets til sportsudøvere og motionister trådløse. Et godt eksempel er Jabra Pulse sport fra danske Jabra, der er et lille, in ear-headset med et kabel ført bag din nakke.
Headsettet holder batteri i cirka fem timer og har indbygget sensor, der måler din puls via din øregang. Du kan også gennemføre en fitness-test via headsettets for at kortlægge din form.
Pris: 1.200 kroner.
16 / 16
Et andet, lidt billigere, bud fra danske Jabra er Jabra Move Wireless. Det er et klassisk trådløst on ear-headset med otte timers batterilevetid og et sporty design.
Lyden skulle ifølge anmeldere være god og tydelig med gode nuancer, men lyde udefra skulle let blande sig med musikken på grund af en manglende lydisolering.
Prisen ligger på cirka 700 kroner.