1 / 21
Samsung Galaxy S6 er årets store flagskibstelefon fra den koreanske superproducent. Det er også første gang, at Samsung for alvor har produceret en af ders Galaxy-telefoner i metal. Tidligere har det kun været Note 4 og "test"-telefonen Samsung Alpha, som var den telefon i metal Samsung testede markedet med.
Den har en octo-core processor udviklet af Samsung selv og en QHD-skærm af den bedste slags set på en smartphone.
Ligeledes har den absolut et af de bedste kameraer set på en smartphone.
Dog er der ikke længere mulighed for at skifte batteri eller isætte ekstra lagerplads med et microSD-kort. Til gengæld får du trådløs opladning og et design i glas og metal.
Pris: 4.295 kroner for 32 GB.
2 / 21
Samsung Galaxy S6 Edge er næsten den samme telefon som S6-modellen. De eneste forskelle er et lidt større batteri, en prisforskel på 700 kroner og en buet skærm.
Den buede skærm ned over telefonens kanter er mere eller mindre ren design, og giver dig ikke en markant anderledes brugeroplevelse eller en "bedre" telefon. Men fedt ser det ud, og det er uden tvivl et design, som skaber opmærksomhed.
Pris: 4.995 kroner for 32 GB.
3 / 21
Samsung lancerede i efteråret to nye telefoner, hvoraf den ene sælges i Danmark. Samsung Galaxy S6 Edge Plus er ikke bare telefonen med det længste navn, det er også telefonen med den mest interessante skærm.
Ligesom på S6 Edge buer skærmen ud over kanterne, men skærmen er helt oppe og ramme de 5,7 tommer. Det er en stor telefon, som ellers er næsten identisk rent hardware-mæssigt med de foregående modeller, S6 og S6 Edge.
Pris: 5.600 kroner 32 GB.
4 / 21
LG G4 er LG's topmodel fra foråret. Det er en telefon med alle topspecifikationer, men med et lidt tykt design.
Den indeholder en Snapdragon 808-processor, 3 GB ram og LG G4 har også en QHD-skærm, som kan vise utrolig flotte billeder og blandt andet QHD-video fra YouTube.
Kameraet er ligeledes på niveau med Samsung Galaxy S6, men ligeledes fylder LG's software utrolig meget i telefonen.
En fordel ved LG G4 over Samsung S6 er dog, at du stadig kan skifte batteri og isætte microSD-kort.
Pris: 3.600 kroner 32 GB.
5 / 21
I 2014 år lancerede OnePlus One en telefon, som tog smartphonemarkedet med storm. Det var en billig toptelefon med samme specifikationer som de bedste telefoner fra Samsung, Apple eller LG, men til cirka den halve pris.
I år kom OnePlus 2 så og med forbedret hardware og design har selskabets nye flagskib igen taget anmeldere med storm.
Problemet for forbrugerne er stadig, at den er meget svær at komme i nærheden af. Du skal skrive dig op til en venteliste, før du kan købe en OnePlus 2-telefon.
Til gengæld får du en 64GB-version til kun 3.000 kroner.
6 / 21
Men hvis OnePlus 2 er for dyr en telefon, så findes OnePlus X heldigvis. X er en telefon, som OnePlus lancerede for et par uger siden.
Der er tale om en mid-range telefon, som stadig skulle give en rigtig god brugeroplevelse - om end uden de vilde specifikationer. Lidt samme genre som HTC One A9 befinder sig i sammen med Huawei P8 - blot til en billigere penge
Pris: 2.000 kroner.
7 / 21
Hvor Lumia 550 er en low-end telefon til billige penge er Lumia 950 en toptelefon med alt, hvad Windows Mobile 10 kan præstere.
Ud over hardware, som overskygger næsten alt andet - telefonen har flydende køling til at køle processoren - så kan telefonen også det potentielt smarte "Continuum for Phones".
"Continuum" er en teknologi, hvor du tilslutter din telefon til en dockingstation og en skærm, hvorefter telefonen omdannes til noget, der i høj grad minder om en computer.
Den kan kun understøtte Windows Universal Apps - Microsofts App-kategori - inklusive hele Officepakken, Edge og mange andre programmer. En teknologi som måske kan vise sig at være redningen for Windows Phones - eller et stort flop.
Telefonen er desuden en 5,2 tommer stor telefon med QHD-skærm og 20 megapixel kamera med Zeiss-optik og plads til microSD-kort.
Pris: 4.999 kroner 32 GB.
8 / 21
(Foto: Microsoft/PR)
950XL er den anden nye telefon fra Microsoft, som skal fremvise det bedste ved Windows Mobile 10. 950 XL er en 5,7 tommer stor telefon med QHD-skærmopløsning og en lidt bedre processor end 950. Den kan ligeledes køre "Continuum for Phones".
Pris: 5.499 kroner.
9 / 21
Til dem som vil have sig en lille, men meget billig smartphone, og som ikke har de store krav til specifikke apps, så kan en Lumia 550 være en god lille løsning.
Den er billig, men da Windows-systemet til smartphones ikke kræver særlig meget, er oplevelsen af styresystemet rigtig god på trods af, at hardwaren langt fra er lige så stærk som på andre, dyrere telefoner.
Vær dog stadig bevidst om to ting: Der er rigtig mange apps, som ikke findes til Windows 10 Mobile-telefoner, som findes til Android eller iOS.
Det gælder specielt, hvis du har en app relateret til dit arbejde, så skal du være sikker på, at den også findes til Windows Mobile.
Desuden kan en Lumia 550 ikke benytte Microsofts smarte "Continuum for Phones"-teknologi, hvor telefon kan omdannes til en fuldt fungerende computer.
Pris: 999 kroner.
10 / 21
iPhone er en af de mest købte telefoner i Danmark. Vi er på telefonområdet et iPhone-land ligesom vi på pc- og officemarkedet er ren Microsoft-land.
iPhone S6 er den nyeste telefon, og værende en "S"-model, så er der ikke de store nytænkninger at vente i forhold til iPhone 6.
Der er dog stadig en ny type skærm, som kan måle, hvor hårdt du trykker, og der er også en forbedret processor, som giver bedre ydeevne. Også kameraet har fået lidt ekstra megapixel at skyde med - hele 12 megapixel af slagsen.
Pris: 4.500 kroner 16 GB.
11 / 21
Samme telefon som iPhone 6S - bare med større skærm og forbedret billedestabilisator i kameraet, hvilket resulterer i mindre rystede billeder og film.
Pris: 6.400 kroner 16 GB
12 / 21
Huawei lancerede i foråret en ny P-telefon. P8 er en god telefon med specifikationer i den lave topklasse, men til en relativ lav pris.
Den indeholder Huaweis egen processor og som sagtens kan give en god Android-oplevelse.
Og til prisen er Huawei P8 en spændende telefon, men som de fleste andre Huawei-telefoner, så er der også en meget altereret Android-brugerflade, som ikke falder i alles smag.
Pris: 3.200 kroner 16 GB.
13 / 21
Honor er Huaweis søsterbrand, som skal fungere som et mere hipt, ungt designerbrand.
Det er en udmærket telefon med hardware, som vil tilfredsstille de fleste brugere, men ligesom Huawei P8, så er Honor 7's software meget forandret i forhold til den "rene" Android, som du oplever på en Nexus-telefon.
Ligeledes vil dem, som gerne vil have en telefon med masser af hestekræfter gå forkert ved en Honor 7.
Prisen er til gengæld 3.000 kroner 16 GB.
14 / 21
HTC er presset i øjeblikket på mangel af solgte telefoner, men ikke desto mindre lavede det asiatiske firma en af forårets mest anmelderroste telefoner.
HTC One (M9) er en telefon i helstøbt metal, en flot FHD-skærm, en top-processor og frontvendte stereohøjtalere.
Et af kritikpunkterne var dog rettet mod telefonens kamera, som ikke var nær så imponerende som Samsung Galaxy S6's - men telefonen kostede det samme.
Prisen i dag: 4.700 kroner.
15 / 21
HTC kom her i efteråret med en ny telefon, HTC One (A9) - en telefon hvor designet stjal det meste af telefonens primetime.
Den ligner nemlig rigtig meget en iPhone 6. Den lettere buede skærm, bagsidens krumning, højtalerens placering og så videre. Ikke desto mindre er det en iPhone-klon, som har Android - og det er spændende.
Selve telefonen er ganske god, om end ikke den stærkeste hardware taget den lidt høje pris i betragtning.
Ikke desto mindre er kameraet godt og afspilningskvaliteten til et headset er noget af det bedste, som vi har hørt i en smartphone.
Pris: 4.999 kroner.
16 / 21
Hvis du til gengæld vil have dig en smartphone, som ikke må kæmpe med producenterns software, Samsungs Touchwiz, Sonys Xperia launcher, HTC's Sense eller Huaweis Emotion Launcher, så kan du købe en Nexus-telefon. Og årets Nexus-model findes endda i to forskellige størrelser og pris.
High end-modellen, 6P - P for premium - er i år kommet fra kinesiske Huawei. Det er første gang, at Huawei bygger en Nexus-telefon, men ikke desto mindre ser det ud til at være et værdigt første forsøg.
Nexus-serien er en telefonserie udviklet sammen med Google, som skal vise det bedste "Android" frem som muligt. og Nexus 6P er nok en af årets vildeste Android-telefoner. Top specifikationer, gode materialer, flot og skarp skærm, en virkelig god fingerskanner og for en gang skyld et godt kamera på en Nexus-telefon - et område der tidligere har været en akilleshæl for Googles Nexus.
Til gengæld er telefonen næsten 6 tommer.
Pris: 4.999 kroner 16 GB.
17 / 21
Er 6P for stor en telefon, men er et styresystem uden bloatware et must, så er der en anden Nexus-telefon. 5X kommer fra LG, og er en lidt mindre, lidt billigere og lidt mindre kraftig telefon sammenlignet med den anden Nexus-model, 6P.
Du får dog stadig en telefon, som får langt de fleste vil være en rigtig god Android-telefon. Specielt det faktum at begge Nexus-telefoner vil være de første Android-telefoner med Android 6.0 (Marshmallow), taler meget til 5X og 6P's fordel.
Pris: 3.490 kroner 16 GB
18 / 21
Sonys Z-serie har altid budt på nogle gode og mindre gode funktioner. Blandt andet kan den nye Z5 streame dine Playstation 4-spil, hvis du har en Playstation 4, og telefonen er også stadig vandresistent, men ikke længere vandtæt, som de tidligere Z-telefoner var.
Kameraet tager flotte billeder, og skærmen er en flot skærm i FHD-opløsning i 5.5 tommer, men Sonys egen software fylder meget i Android-telefonen.
Pris: 5.500 kroner 32 GB
19 / 21
Hvis ovenstående store telefon er for stor for dine lommer, eller du bare er glad for den relativt lille størrelse i en iPhone 4S, så tag at kigge på Z5 Compact.
Det er en telefon med samme hardware og specifikationer som den større Z5-model, men med en 4,6 tommer stor skærm i stedet.
Ligesom skærmen er prisen også lidt mindre: 4.199 kroner.
20 / 21
Hvis du til gengæld ikke kan få nok af store telefoner og sky-skyhøje opløsninger, så tag et kig på Z5 Premium.
Det er en smartphone med en opløsning på 2.160 x 3.840 pixels... altså en "UHD"-telefon. opløsningen er dobbelt så høj, som den allerede høje QHD-opløsning, som du finder på telefoner som LG G4, Samsung Galaxy S6 eller Lumia 950.
Det vil uden tvivl være en utrolig flot skærm, men når skærmen ikke er større, så er spørgsmålet, hvor brugbart den høje opløsning er.
Pris: 6.500 kroner 32 GB
21 / 21
Til sidst skal Moto G nævnes.
Moto G er en lille, meget billig Android-telefon, som giver - i vores øjne - den bedste Android-oplevelse - til de mindste penge. Der er rigtig langt op til Samsung Galaxy S6, Nexus 6P eller OnePlus 2, men hvis du bare skal bruge en smartphone til lidt Mobile Pay, Facebook, Spotify og mail, netbrowsing og et meget middelmådigt kamera, jamen hvorfor så bruge mange penge på de dyre modeller, når en Moto G kan klare den opgave.
(Husk at se efter, hvilken model du er ved at købe. Moto G udkom første gang for tre år siden og er efterfælgende udkommet flere gange, uden at havnet har ikke ændret sig. Den rette model, som vi foreslår, er 3. gen (2015).
Pris: 1.700 kroner 8 GB