1 / 19
Det er muligt at erstatte din iPhones standard-apps med nye og ofte betydeligt bedre apps.
For hver af Apples standard-app kan du i App Store finde et solidt alternativ, der ikke blot er på niveau med Apples egne, men ofte også er bedre.
Her på ComON har vi gennemgået vores telefoner og søgt i App Store og fundet de bedste alternativer til Apples egne apps.
2 / 19
Din iPhones standard mailklient fungerer som sådan ganske upåklageligt, og med opdateringen til iOS 6 har den tilmed fået en VIP-funktion, der gør det sværere at overse alle de vigtige mails.
Men sammenlignet med især én helt ny mail-app, som du kan læse om på næste side, kommer Apple til kort.
3 / 19
Den nye mail-app Mailbox gør det superlet at nå bunden af din indbakke, og takket være den indbyggede snooze-funktion kan du få mails til at forsvinde fra din indbakke og først dukke op igen, når du har tid til at læse dem.
Her hos ComON har vi været ret begejstret for det første bekendtskab med Mailbox, og du kan læse vores anmeldelse af appen her.
4 / 19
Der er som udgangspunkt intet i vejen med din iPhones indbyggede kalender-app, der opfylder de fleste personers behov.
Men den virker desværre en smule støvet og gammeldags - især når den sammenlignes med en helt ny og smart kalender-app.
5 / 19
Sunrise er det seneste og sandsynligvis det bedste skud på stammen inden for kalender-apps.
Det er en super-lækker app, der henter din kalender fra Google Calendar og 'spicer' det up med fødselsdage og events fra Facebook og bruger LinkedIn til at hente billeder og baggrundsinfromationer om personer, der deltager i de samme møder som dig selv.
Eneste ulempe er, at den indtil videre kun bruger data fra Google Calendar.
Læs mere om Sunrise i denne artikel.
6 / 19
Apples vejr-app er så traditionel, at den næsten til forveksling ligner den femdøgnsudsigt, som Michael Jarnvig præsenterer på tv om aftenen.
Men i Apples App Store har innovative app-udviklere fundet spændende og alternative måder at præsentere vejrudsigten på.
Vi har især brændt os varme på én af dem.
7 / 19
Haze, der er udviklet af den danske app-producent Robocat, har gået sin sejrsgang over det meste af verden den seneste tid.
Haze har en flot, organisk og minimalistisk brugerflade, hvor app'en åbenlyst låner af sanseindtryk fra naturen. Men Haze giver dig også alle de mere nørdede vejr-data, som man bør kunne forvente at finde i en vejr-app.
Haze koster 7 kroner, og du kan læse mere om den her.
8 / 19
Da Apple lancerede Apple Maps i forbindelse med iOS 6, viste det sig at være det største Apple-flop siden iPhone 4's antenneproblemer, ComON var det første medie til at omtale.
Og som bekendt måtte Apple-bossen Tim Cook ud med en sjælden undskyldning for kortet, og flere chefer blev sparket på porten, efter at det viste sig at kortet var fyldt med fejl.
Heldigvis findes der et alternativ, der er langt bedre.
9 / 19
Der er næppe nogen tvivl om, at Google Maps er den bedste kort-app i dag og sikkert mange år ud i fremtiden.
Google Maps har mange års erfaring med digitale kort, som det sandsynligvis vil tage lang tid for Apple og andre konkurrenter at indhente.
Skribenten bag denne artikel har brugt Google Maps til iPhone siden den udkom og den indbyggede turn-by-turn-navigation styrer mig altid præcist og sikkert hen til den rette destination.
10 / 19
Hvis du spørger forfatteren til denne artikel, er Safari den bedste browser til iOS-enheder.
Men for at få det optimale ud af Safari kræver det desværre, at du også bruger Safari på din computer, så du blandt andet får muligheden for at synkronisere dine bogmærker, din browserhistorik og ikke mindste dine faneblade på tværs af enhederne.
11 / 19
Bruger du Chrome på din arbejdscomputer, bør du også overveje at bruge Chrome til din iPhone og iPad.
Her kan du ligesom med Safari logge ind med din Google-konto og synkroniserer faneblade og bogmærker på tværs af enhederne.
12 / 19
Apples egen huskeliste-app Påmindelser har mange fine funktioner.
Eksempelvis kan den indstilles til at give dig lokations-baserede påmindelser. Det vil sige, at den ved hjælp af din iPhones gps kan minde dig om at huske en specifik ting, når du træder ind af døren hjemme eller på din arbejdsplads.
13 / 19
På trods af, at Apple-app'en Påmindelser har nogle klare kvaliteter, foretrækker vi nu alligevel den forrygende flotte app Clear.
Clear har en simpel brugerflade, hvor du placerer din opgaver på en prioriteret liste. Den vigtigste opgave er øverst på listen, hvor den er angivet med en ildrød farve, mens opgaverne under bliver lysere og lysere.
Du kan hurtigt flytte rundt på rækkefølgen, og når du har udført en opgave, streger du den ud ved at swipe fra venstre mod højre på skærmen.
14 / 19
Værdipapir-app'en giver dig de informationer, som du har brug for, og fordi den henter sine aktieinformationer fra Yahoo-finance, har den også et ganske stort udvalg af aktier i sin database.
Men ligesom med Apples vejr-app er Værdipapir-app ikke super sexet, og det er tydeligt, at den efterhånden har en del år på bagen.
Det kan gøres mere sexet.
15 / 19
Stocktouch er ikke som de fleste andre aktie-apps.
Den giver dig naturligvis oplysninger om, hvordan dine egne aktier performer.
Men den giver dig også et helikopterblik over hele aktiemarkedet, hvor alle aktier er præsenteret som små grønne og røde brikker i et enormt puslespil. Jo mere grønne aktierne er, jo mere er de steget i værdi, og jo mere blodrøde de er, jo dårligere går det for dem. Det er eksempelvis fascinerende at se, hvordan billedet ændrer sig, alt efter om du vælger at se aktiernes udvikling over den seneste dag eller det seneste år.
Stocktouch koster 13 kroner, men desværre kan du kun finde ganske få danske aktier i Stocktouch, hvilket naturligvis kan være en 'dealbreaker', hvis du mest er interesseret i det danske aktiemarked.
16 / 19
Tidligere hed din iPhones musikafspiller-app "iPod", men nu har den skiftet navn til "Musik".
Afspilleren er faktisk ganske fremragende. Den har har blot et altoverskyggende problem: Apple har ingen streaming-tjeneste.
17 / 19
Spotifys iPhone-app er faktisk ikke voldsomt god.
Men til gengæld giver den dig adgang til millioner af sange, og det kan Apples musikafspiller ganske enkelt ikke konkurrere imod, før Apple får lavet sin egen streamingtjeneste.
18 / 19
Desværre er Apples egne apps en integreret del af iOS, og de kan derfor ikke slettes.
Men i stedet kan du, som vist på billedet, samle alle de Apple-apps, du ikke bruger, i en særlig skraldespands-mappe, som du selv opretter og placerer på den bagerste side.