1 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
Nordisk Films VR-lounge er placeret i forlængelse af biografen og kræver pladsreservation. Det koster 195 kroner for 55 minutter.
For de penge kan du prøve både spil og film på udstyr, der tæller både HTC Vive og Oculus Rift.
Du får desuden kyndig vejledning af guiderne. Her er det Frederik, som byder vores hold af nysgerrige velkommen.
2 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
VR-loungen tæller i alt 12 stationer som denne, hvor du kan prøve enten film eller spil.
Der er desuden yderligere to stationer, hvor du kan ro om kap. Vi besøgte loungen klokken 20:00 en torsdag aften og der var rigeligt med plads til, at vi kunne prøve det meste uden at vente.
Bemærk beskyttelsen på rørene - det er nemt at komme lidt ud af kurs, når man er lukket inde i en virtuel verden.
Husk du kan trykke på "Se i fuld skærm" for at se billederne i større udgave.
3 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
I VR-loungen er flere af vr-stationerne sat til at afspille virtual reality-film, hvor du kan kigge rundt i blandt andet Cirque de Soleils forestillinger.
Det er dog især muligheden for at konkurrere i det samme virtuelle univers, der tiltrækker vores to medbragte testpiloter.
Det matcher meget godt undertegnedes tidligere erfaringer med virtual reality, hvor prisen på udstyret gør, at det ofte er en single player-oplevelse - mens børn og unge er vant til multiplayer-spil uanset platform.
4 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
De medbragte yngre medborgere brugte højst fem minutter ud af vores 55 minutter på de sikkert flotte film.
I stedet var det de interaktive spil, som klart trak.
Ved denne station spiller du dig - sammen med en makker - igennem flere udviklingsstadier: Blandt andet som en enkelt organisme i urhavet og som en dinosaur.
Det var visuelt flot, men denne tester havde lidt svært ved at fange pointen samtidig med, at man skal vænne sig til anden måde at interagere med spillene på.
5 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
Andre havde ikke helt samme problem.
Guiderne kunne fortælle, at deres erfaring er, at især yngre drenge helt intuitivt kaster sig ud i den nye måde at interagere med spil og programmer på - nok drevet af (alt for) mange timer foran skærmen op til besøget.
Her er det frugter, der får tæsk i klassikeren Fruit Ninja.
6 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
Teknikken bag VR-loungen er HTC Vive og Oculus Rift som ved hver station drives af en kraftig stationær gamer-pc gemt inde bag et panel.
At det kører på en almindelig pc gør det nemt for guiderne at genstarte maskinerne ved problemer eller skifte til andre programmer alt efter gæsternes ønsker - noget de var meget hurtige til at gøre, da vi besøgte loungen.
7 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
Flotte film og pædagogiske fortællinger måtte hurtigt vige for det klassiske skydespil.
De medbragte testpiloters favorit var spillet Superhot. Her skal du forsvare dig mod angribere med alt fra sværd til askebægre, som du kan samle op og bruge.
Det særlige ved spillet er, at tiden kun går, når du bevæger dig - står du helt stille kan du pause spillet og overveje din taktik.
Det giver en ny og anderledes spilleoplevelse på trods af at grafikken, som i mange andre virtual reality-spil, er ret basal.
8 / 8
(Foto: Lars Jacobsen)
Efter 55 minutter med brillerne på og controllerne i hænderne er det slut. Det meget serviceorienterede personale viser os ud.
De to medbragte testpiloter vurderer, at det var sjovt, men at der var lige lovligt mange film - nok meget naturligt taget VR-loungens placering i betragtning.
Samtidig har vr-besøget også skabt et ønske om, at der bliver anskaffet noget tilsvarende hjemtil - men helst som multiplayer og med mere action-orienterede spil.
Det er ærlig feedback. Men det viser også udfordringerne for virtual reality pt. - for spørgsmålet er om man næsten, med undtagelse af Superhot, kunne have skabt samme stemning og måske endda mere samspil med eksempelvis den gamle teknik fra Xbox Kinect?
Det skal dog ikke holde dig fra at besøge VR-loungen, hvis du er i nærheden af Lyngby. For har du ikke prøvet virtual reality før, er det et rigtigt godt sted at starte.