1 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Nexus 7 er et sats fra Google. For Android-bagmanden lever af, at producenter som Samsung, Acer og Asus anvender deres styresystem - og alligevel lancerer Google nu sin egen billige og hurtige Nexus 7 tablet.
Det skyldes sandsynligvis, at Google har savnet en Android-tablet i høj nok kvalitet til at tage kampen op med iPad.
2 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Med sin 7 tommer skærm placerer Nexus 7 sig mellem moderne store mobiler og de typiske ca. 10 tommer på de fleste tablets.
Fra venstre: iPhone 4S, Samsung Galaxy S3, Nexus 7 og Apple iPad 1.
3 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Med sine 7 tommer kan man smutte en Nexus 7 ned i sin jakkelomme, og derfor kommer vores Nexus 7 tit med på farten.
Men hjemme på sofaen er iPad stadig kongen, så bruger du mest din tablet der, vil du nok fortsat have mest gavn af en iPad.
Fra venstre: iPhone 4S, Samsung Galaxy S3, Nexus 7 og Apple iPad 1.
4 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Nexus 7 er sandsynligvis først og fremmest sat i verden for at konkurrere med boggiganten Amazon´s Kindle Fire, som også er på 7 tommer. Selv prisen på 199 dollar er den samme.
Men hvor Kindle Fire er sløv, er Nexus 7 hurtig og langt mere alsidig. Amazon er dog netop kommet med nye Kindle Fire-udgaver og en ny e-reader.
7 tommer skærmen er i øvrigt perfekt til ebøger, hvor 10 tommer kan virke lidt stor.
5 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Bunden af Nexus 7 rummer de eneste stik på enheden. Der er et miniUSB og et stik til høretelefoner.
Af besparelseshensyn er der hverken blevet plads til SD-kort eller såkaldt host-mode i USB-porten. Host-mode lader dig ellers tilslutte ting som USB-sticks.
Vi har dog med et såkaldt USB OTG kabel (et han-USB mini til hun-USB kabel) forbundet både eksternt tastatur og styret et Canon kamera direkte fra Nexus 7.
6 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Bagsiden af Nexus 7 er lavet af et gummimateriale, som minder om gummi/læder. Det er rimeligt skridsikkert og bliver ikke ridset.
For de eventyrlystne kan bagsiden lempes af, så du kan se ind i maskinens indre dele. Så du kan i teorien blandt andet udskifte batteriet.
7 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Skærmen er lysstærk og farverig. Mens opløsningen på 1.280 x 800 er meget langt fra iPad 3´s, så virker det ikke sådan på grund af skærmens mindre størrelse.
8 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Den hurtige processor sikrer, at Nexus 7 håndterer spillene i Google Play store godt.
9 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
På siden af Nexus 7 finder du tænd/sluk samt volumenknapperne.
I lang tid var det besværligt at tage screenshots af en Android, men på Nexus holder du blot power samt volume ned-knappen inde.
10 / 12
(Foto: Mikkel W. Nielsen)
Nexus kører Android 4.1, og det er på mange måder et godt og hurtigt system.
Vi er specielt glade for taskmanageren, hvor man hurtigt og nemt kan få et overblik over de kørende programmer - det virker mere moderne end den måde, som iOS håndterer flere programmer på.
11 / 12
Med Android 3.0 ankom et smart notifikationscenter, så tilføjede Apple det til iOS og med 4.1 har Google opdateret centeret.
Centeret trækkes ned fra toppen (som på iOS) og indeholder relevante beskeder. Ved at trække den enkelte besked til højre kan du nemt fjerne den fra centeret, når du har læst den.
Her kommer der desuden også oplysninger om vejret eller om trafikken på den rute, du typisk benytter.
12 / 12
Kort som Google kalder den nye funktion er en række oplysninger, som Nexus selv finder og opdaterer. Det kan f.eks. være om vejret eller om trafikken på din typiske rute. Når du så skal bruge tabletten, står de så forrest i Chrome-browseren eller i notifikationscenteret.
Kort kan også være en flyafgang, du har vist interesse for.