1 / 9
Mindstorms Ev3 er Legos tredje generation af Mindstorms. Den første kom i 1998 og den seneste, Mindstorms NXT, kom i 2006.
Når Mindstorms Ev3 kommer efter sommerferien, kan du styre dine modeller med en iOS eller Android-baseret enhed. Æsken kan desuden klippes op og bruges som forhindringsbane for dine første modeller.
2 / 9
Med begyndersættet til 2.999 kroner kan du komme i gang med fem modeller. Lego har dog allieret sig med adskillige fans, som allerede har 12 ekstra modeller klar med samlevejledning.
3 / 9
Legos test med Mindstorms og børn har vist, at børnene hurtigt tillægger robotterne personlighed - modellerne fra generation 3 er derfor også mere unikke end den mere industrielle Mindstorms NXT som i dag er i butikkerne.
4 / 9
Med Ev3 har Lego gjort det nemmere at komme i gang: Robotterne kan få instruktioner direkte via knapperne på den programmerbare klods.
Desuden kan du, uden at have programmeret nogle af sensorerne, styre dine kreationer med en IR-sender. Alt sammen med det formål at målgruppen på 10+ år skal opleve en hurtig succes med det avancerede legetøj.
5 / 9
Selvom det er blevet nemmere at komme i gang, er Legos mål fortsat, at børn via Mindstorms skal introduceres til programmering - og forholde sig til begreber som IF & THEN, når de udforsker Mindstorms muligheder.
6 / 9
Robotten til venstre kan både gå og skyde med kugler - slangerobotten til højre glider hen over bordet. Når den mærker noget tæt på dens hoved, hugger den til med opspilet gab.
Begge robotter kunne vi også styre via beta-udgaven af Legos Mindstorms app.
7 / 9
En af sensorerne i Mindstorms er en farvesensor - og via papomslaget på Mindstorms-æsken kan du hurtigt lave en forhindringsbane med farvede pletter.
8 / 9
Mindstorms Ev3 bruger en ARM9 processor og kører Linux.
Der er desuden en USB-host, så du kan tilslutte flere sensorer
Den kommer desuden med SD-card slot og Bluetooth.
9 / 9
I samarbejde med Autodesk leverer Lego en app med 3D byggeguides på iOS og Android - og på mindstorms.com hjemmesiden.