1 / 9
Consumer Electronic Show eller slet og ret CES er it-nørdernes juleaften, og hvert år i begyndelsen af januar pakker producenterne deres nyeste legetøj ud.
Det foregår traditionen tro i Las Vegas, hvor syndens by lægger kulisse til offentliggørelsen af den nyeste forbrugerelektronik lige fra fladskærme til mekaniske låse.
På dette års CES-messe har især tynde computere - også kaldet ultrabooks - fyldt meget.
De tynde maskiner forventes at få det helt store folkelige gennembrud i 2012, og de kan ud over let vægt og slankt design byde på godt med hestekræfter.
Vi har samlet nogle af nyeste ultrabooks og andre spændende bærbare computere fra CES 2012 i dette galleri. De fleste produkter rammer butikkerne inden sommerferien.
2 / 9
HP er kort tid efter lanceringen af Folio 13 klar med endnu en ultrabook, og den hedder Envy 14 Spectre.
Dermed har HP holdt fast i Envy-brandet, som bruges til virksomhedens dyre og eksklusive computere.
Maskinen er udstyret med en 14 tommer skærm, der har en høj opløsning på 1600 gange 900 pixel. Det giver god plads på Windows' skrivebord.
Som en spøjs detalje har Envy 14 Spectre indbygget NFC (Near Field Communication), der blandt andet kan bruges til betaling, og som Google i øjeblikket forsøger at promovere på Android-platformen.
HP's bærbare computere er ikke den letteste, du kan få fingre i. Den vejer 1,8 kilo, og pc'en kan håndtere op til otte gigabyte ram og en 256 gigabyte SSD.
Prisen begynder ved 1.400 dollar, cirka 8.000 kroner.
HP Envy 14 Spectre skulle være klar i butikkerne i løbet af februar.
3 / 9
Samsung er klar med nye maskiner i sin Series 9, som vi tidligere har kigget nærmere på.
Sydkoreanerne har produceret en 13 og 15 tommer, som med en vægt på 1,19 og 1,49 kilo er til at have med på farten uden at få en rygskade.
Det sorte look har Samsung holdt fast i, selv om mange konkurrenter giver deres tynde bærbare computere et aluminiums-udseende i øjeblikket.
Ifølge Samsung kan maskinerne holde sig i live i op mod ti timer, og de er udstyret med 128 gigabyte SSD og en Core i5-processor.
4 / 9
(Foto: Dell Photo Studio)
Også Dell vil være med på moden med en ultrabook og kunne på CES præsentere XPS 13.
Den har - som navnet antyder - en 13 tommer skærm, og computeren vejer 1,35 kilo.
Ifølge Dell holder den sig i live i otte timer på en opladning.
Den seneste tid har Dell ellers bevæget sig væk fra forbrugerelektronikken ved at opgive sine netbooks og dræbe sin tablet-pc kaldet Streak.
Dell XPS 13 kommer til at koste fra 999 euro, cirka 7.500 kroner, og den skulle være klar på det danske marked i slutningen af marts.
Dell er kendt for, at forbrugeren selv kan vælge mellem forskellige pc-konfigurationer, og det gælder også for XPS 13.
Computeren kan udstyres med Core i3, i5 eller i7 processorer og en SSD på op mod 256 gigabyte.
5 / 9
Det er ikke første gang, Lenovo prøver at kombinere en bærbar og tablet.
Det skete på sidste års CES med IdeaPad U1 Hybrid, og nu er Lenovo klar med IdeaPad Yoga, som kommer i handlen samtidig med Windows 8.
Det sker formentlig senere på året eller i begyndelsen af 2013.
IdeaPad Yoga kan trylles om til en tablet ved at skubbe skærmen hele vejen rundt, så den møder bunden af tastaturet. En akrobatisk finte, der ikke lader sig gøre på normale bærbare.
Skærmen understøtter naturligvis touch.
IdeaPad Yoga kommer til at veje mindre end 1,5 kilo, og den 13 tommer store skærm har en opløsning på 1600 gange 900 pixel.
Meldingerne fra CES går på en pris omkring 1.000 dollar, cirka 5.800 kroner.
6 / 9
Med Aspire S5 fortsætter Acer produktionen af ultrabooks, som begyndte med Aspire S3, som vi har testet.
Den nye S5 udmærker sig ved at være tyndere end sin forgænger, som i forvejen var ganske slank.
Samtidig vil den køre på nye og kommende Intel-platform Ivy Bridge, der skulle give bedre processor- og grafikydelse i forhold til Acers første forsøg på at skabe en ultrabook med S3.
Computeren er udstyret med en 13,3 tommer skærm.
Aspire S5 forventes at dukke op i løbet af foråret eller først på sommeren.
Prisen er ikke kendt.
7 / 9
Du kender sikkert udmærket ThinkPad med den lille røde knap midt i tastaturet.
Den nyeste model hedder X1 Hybrid, og det er ikke en almindelig bærbar, selv om den måske kan se sådan ud på overfladen.
For neden under tasterne gemmer sig hele to processorer og to styresystemer. Det gør ThinkPad-modellen i stand til at køre en udgave af Linux (muligvis Android), som Lenovo har skræddersyet til maskinen, samtidig med at den også kan fungere som regulær Windows-bærbar.
Det skulle være muligt at hoppe mellem de to styresystemer, når computeren er tændt.
ThinkPad X1 Hybrid forventes at være ude i butikkerne i løbet af foråret eller først på sommeren, og prisen begynder ved 1.599 dollar, cirka 9.200 kroner.
8 / 9
Med Z330 har LG skabt en rigtig letvægter, og med sine 1,21 kilo er det en af de letteste ultrabooks i øjeblikket.
Computeren er udstyret med en 13,3 tommer skærm med 1366 gange 768 pixel opløsning.
Der er fire gigabyte ram og en SSD på 120 eller 256 gigabyte.
Det virker ikke som banebrydende, og specifikationerne er meget lig de ultrabooks, som vi har testet de seneste par måneder.
Fordelen er dog den meget lave vægt, og at Z330 vil benytte Intel-platformen Ivy Bridge, der er hurtigere end Sandy Bridge, som første generation ultrabooks benyttede.
Z330 er ude i butikkerne i begyndelsen af foråret, og prisen forventes at begynde ved 1.500 dollar, cirka 8.700 kroner.
9 / 9
Egentlig er det ikke en bærbar, men Tobii er alligevel værd at nævne, da teknologien netop er præsenteret på CES og kan gøre livet med den bærbare meget nemmere.
Tobii sørger ganske enkelt for, at du kan styre computeren med øjnene.
Med en indbygget sensor i skærmen er det muligt at registrere øjenbevægelser og oversætte dem til handlinger på skærmen.
Det betyder, at du eksempelvis blot behøver at kigge på et sted i Word, før cursoren hopper derhen.
Det gør navigationen på computeren langt hurtigere, og du slipper dermed for at bruge musen i nogle situationer.
Tobii virker med Windows 8, og systemet er på ingen måde billigt. Det koster 6.000 dollar, cirka 35.000 kroner, så der går nok et par år, før det er en integreret del af vores bærbare computere.