1 / 16
At være gamer kan være en dyr hobby, hvad end det er grafikkort, skærme, mus eller spil.
Og markedet er eksploderet de seneste år. Med det voksende e-sportsmarked er markedet for gaming-udstyr vokset med samme hastighed.
Vi har samlet en lille liste af gode ideer til gamere derude, hvad end det er dit barn, dig selv eller din bedre halvdel, der bruger (for meget) tid foran skærmen og slagter orker eller nazister.
2 / 16
Mus og tastaturer er gode, relativt billige gaver/ønsker, hvis man ellers mangler et nyt. Der er en lang række mærker og navne på markedet, men herhjemme er det særligt Razer, SteelSeries eller Roccat, der er kendt.
De fleste mærker kommer i serier, så man kan købe både mus, tastatur og headset i en samling, der ud over at være ens også ofte kan lyse i takt eller lignende.
Det kan være en religion, hvilket mærke man benytter, så tjek op på det, inden du køber ind.
3 / 16
Razer er det største og mest velkendte gamerbrand i verden, og kendes bedst på sine sorte produkter med et grønt slangelogo.
Og lys. Masser af lys.
Særligt Razers Deathadder-mus har længe været et sikkert køb, når det gælder gaming-mus. Den er både hurtig og præcis, og ligger til en fornuftig pris på knap 500 kroner.
Har du eller gave-modtageren anden Razer-udstyr, kan musen synkroniseres til at have de samme blink og lys som eksempelvis tastaturet eller headset fra Razer.
4 / 16
Razer udgav tidligere i år en ny version af sit populære Kraken-headset ved navn Kraken V2.
Det er en større nylancering, hvor knirkende plast er erstattet af fast metal, og lydkvaliteten er markant bedre end sidste års version. Ligeledes føles headsettet markant bedre at have på selv efter mange timers spil.
Prisen ligger på omkring de 700 kroner.
5 / 16
Et sikkert og godt køb vil altid være gavekort til Steam, hvor mange i dag køber og gemmer deres spil.
Men hvis du eller fødselaren spiller specifikke spil, som enten har månedlig betaling eller micro-betalinger, kan du med fordel købe gavekort til det specifikke spil.
Det gælder eksempelvis gavekort til spilletid til World of Warcraft eller valuta til at købe skins og karakterer i League of Legends.
Sådanne kort kan købes enten online eller i butikker som GamesStop i Danmark.
6 / 16
SteelSeries er et velkendt mærke herhjemme i Danmark, og du får da også gode produkter fra det ikke-længere-danske-gamer-mærke.
Rival 300 er en billig, men ganske god mus med en god præcision. Den er lidt tyk i det, men bør passe i de flestes hænder.
Prisen passer også til de fleste: Helt ned til 300 kroner. Og fås blandt andet i en særlig CS:GO-version til de Counter Strike-glade.
7 / 16
Hvis du vil flotte dig lidt, kan du se dig om efter et SteelSeries Apex M750.
Det er et mekanisk tastatur med SteelSeries egne opdaterede switches (mekanismen under hver tast) og er bygget i aluminium. Der er rig mulighed for at tilpasse hver enkelt tasts farver, og hvis du har andre SteelSeries-produkter, kan du synkronisere de farvede elementer.
Prisen lander på 1.299 kroner.
8 / 16
Der findes en lang række trådløse headsets på markedet, hvor SteelSeries Siberia 840 er et af de bedste på markedet.
Det er dog ikke Siberia 840, som vi vil anbefale her, men SteelSeries Arctis 7, et mindre og markant billigere trådløst headset, men med den samme gode lyd som i Siberia 840.
Den største forskel er, at Siberia kommer med ekstra hot-swappable batterier og en indbygget lydkontroller til at spille på bordet ved siden af skærmen.
Arktis 7 er et trådløst headset i et lidt mere voksent design end mange andre gaming-headsets, har en formidabel lyd og koster knap 1.300 kroner.
9 / 16
Headsets behøver ikke være hundedyre for at være gode. HyperX’s Cloud Stinger er det billigste headset fra Kingstons gamer-brand, og til en pris på 390 kroner er det et røverkøb. Lyden er god, mikrofonen ligeså og det er behageligt at have på hovedet.
Det er ikke det pæneste headset eller bygget i andet end plast, og hvis du vil have mere, vil vi anbefale HyperX’s Coud-headset til knap 600 kroner, der både ser godt ud og lyder fremragende til prisen.
10 / 16
Hvis computeren har set bedre dage og godt kunne trænge til en opgradering, kunne et nyt grafikkort være et godt sted at starte.
Da Nvidia lancerede sine seneste grafikkort i sin Pascal-familie (10XX-kort), oplevede man en voldsomt stigning i ydeevnen selv ned på de billigere grafikkort.
Eksempelvis er MSI’s 1050ti-grafikkort til knap 1.400 kroner et fremragende kort til brugere, der har et ældre grafikkort, og som blot har brug for at spille spil på en FHD-skærm eller endda ved QHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels). Grafikkortet giver en god nok ydeevne til langt de fleste e-sports-spil (Counter Strike, League of Legends, Overwatch), hvis du ikke vil smide markant mere for et GTX 1070-kort.
Fordelen ved MSI’s 1059ti-kort er, at det er relativt støjsvagt, men samtidig lidt kraftigere end Nvidias standard-version af GTX 1050ti.
11 / 16
Du kan have alt det lækre hardware i verden; Hvis din skærm ikke kan vise mere end 60 billeder i sekundet (60hz), så er det spildt.
Derfor er en god gamerskærm med 120- eller 144hz et glimrende gaveønske, der for alvor vil “oppe dit game.”
Et godt bud kunne være Zowies XL2411-skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, der ligger på en pris omkring de 2.000 kroner.
12 / 16
Har du eller gamer-fødselaren alt? Hvad så med at gå hele vejen og købe den eneste “fuldstændig” trådløse mus?
G903 er en trådløs mus, der for det første er yderst præcis og kan tilpasses med ekstra knapper og lignende, men som også kan oplades trådløst via Logitechs PowerPlay-musemåtte.
Du slipper altså for nogensinde at opleve en mus død for strøm - en gamers værste mareridt. Vi har prøvet den, og det fungerer fremragende.
Du betaler dog også får mus og tastatur. Powerplay-musemåtten koster 1.099 kroner, og G930 koster også knap 1.200 kroner.
13 / 16
Er computeren ellerede fyldt ud med dyr hardware, kan en Nvidia Shield være et glimrende tilkøb.
Nvidia Shield er en Android tv-boks, der samtidig fungerer som en spillekonsol via trådløs forbindelse til din stationære computer.
Det kræver kun, at du har en relativ stabil og god internetforbindelse samt at have et Nvidia-grafikkort, og så kan du spille Skyrim eller andre spil på dit fjernsyn i stuen.
Derudover er det en fremragende lille 4K-afspiller, som kan streame 4K via blandt andet Netflix og YouTube.
En Nvidia Shield koster i dag cirka 1.800 kroner.
14 / 16
Nintendo Switch er Nintendos seneste konsol, der både kan fungere som en konsol til fjernsynet, men også til at have med på farten.
Spillene er nytænkte klassikere som Legend of Zelda og Super Mario, men Nintendo har også lanceret nye titler som Arms eller Splash Platoon.
En glimrende gave til dem, der gerne vil sidde i stuen og spille mod hinanden. Prisen ligger i øjeblikket op 2.500 kroner.
15 / 16
Hvis et træ vælter i skoven, og ingen hører det, er der så en lyd?
Det samme gælder flotte kills i spil: Hvis ingen ser det, så er der ingen, der tror det. Med en recorder-boks som Elgato Game Capture HD60 kan du opdage alle spil, hvad end det er fra konsol eller computer.
Den lille boks koster knap 1.300 kroner.
16 / 16
Vi har forsøgt os at holde os under 2.000 kroner, men hvad ville du skrive til listen, når at gøre dit gaming-setup bedre derhjemme ?
Giv til besyv med i kommentarfeltet.