1 / 19
Samsung har løftet sløret for sin Galaxy S8 og Galaxy S8+. Det er to smartphones, som skal trække Samsung ud af det pløre, som Note 7-skandalen efterlod sig i 2016.
I Danmark er det stadig Apple, der er det suverænt mest populære smartphone-mærke, men Samsung ligger som en stabil to'er, og på verdensplan sidder Samsung solidt på tronen som verdens største mobilproducent.
Så hvad kan de to nye Samsung-vidundere, hvad kan alle de andre telefoner på markedet og måske vigtigst: Hvad er der på vej af nyheder fra andre telefonproducenter?
Læs med her.
2 / 19
Samsung Galaxy S8 er en flagskibstelefon med en 5,8 tommer stor skærm.
Skærmen dækker næsten hele telefonens front, og derfor kan telefonen være mindre end sidste års Samsung Galaxy S7, der havde en mindre 5,5 tommer skærm.
Inde i telefonen finder du en af verdens første processorer bygget på 10nm arkitektur, og bliver en octa-core med fire kraftfulde og fire strømbesparende kerner samt 4GB RAM.
Du finder ligeledes et foruroligende lille 3.000 mAh-batteri til så stor en skærm, men det er uvist, hvor stor en betydning det har for telefonens batterilevetid.
3 / 19
Telefonen har stadig et 12 megapixel kamera med en blænde på f/1.7 til billeder i de sene aftentimer.
Samsung har også bygget en "digital agent" ind i kameraet kaldet Bixby, som kan skanne objekter og steder og give dig information. Du kan blandt andet tage et billede af eksempelvis en flaske vin og få informationer fra Vivino uden først at installere Vivino-appen.
Prisen for en Samsung Galaxy S8 bliver cirka 6.100 kroner og kommer til salg fra den 28. april.
4 / 19
Samsung har også lanceret en lidt større, men ellers næsten identisk Samsung Galaxy S8+. Indmad er den samme bortset fra et lidt større kamera på 3.500 mAh samt at skærmen er 6,2 tommer stor.
Telefonen er dog kun en millimeter større end en iPhone 7 Plus med en 5,5 tommer skærm til trods for, at Samsungs telefon har en 0,8 tommer større skærm.
Prisen for en Samsung Galaxy S8 Plus bliver godt 6.999 kroner og kommer til salg fra den 28. april.
5 / 19
Begge Samsung-telefoner har en særligt "DeX" funktion, hvor telefonen omdannes til en "næsten"-computer.
Isætter du telefonen i en docking-station, der er tilsluttet en skærm og mus, omdannes Android til et Windows-lignende skrivebordsmiljø med Android-apps som programmer.
6 / 19
DeX benytter Android-apps til at fungere som en "næsten" computer.
7 / 19
Computerworld har prøvet DeX, og vi må sige, at det fungerer overbevisende. Langt bedre end Microsoft Continuum.
Du kan dog ikke installere klassiske Windows-programmer, hvilket er en begræsning, men hvis du ikke kan leve med Android-apps som Office 365 og Lightroom-appen, kan du afvikle Windows 10 i et virtualiseret miljø fra virksomhedens server.
8 / 19
Sidste år lancerede LG flagskibstelefonen LG G5, som var en katastrofal fiasko.
Den blev lanceret kort efter Samsungs S7'er, og den havde et lettere kluntet modulært system, hvor andre moduler kunne tilføjes i bunden af telefonen. Efter kort tid var prisen for LG G5 halveret.
I år har LG så præsenteret LG G6. Det er en mere konservativ telefon i forhold til specifikationer og funktioner, men telefonen har alligevel en skærm, der dækker næsten hele fronten.
Skærmen er præcis dobbelt så lang som bred, og det betyder, at du kan køre to lige store apps på samme tid på telefonen.
Ligeledes har telefonen to kameraer: Et til almindelige fotos og et med en vidvinkellinse til gruppefotos eller landskaber. Dog har telefonen sidste års processor, en Snapdragon 821 og ikke den nyeste, en Snapdragon 835.
LG G6 kommer til Danmark, men prisen er endnu uvist.
9 / 19
HTC lancerede i januar en smartphone, som er svær at gøre sig klog på. Det er en smartphone med en skærm på 5,9 tommer, men som er langt større end både LG G6 og Samsung S8, da skærmen ikke dækker nær så meget af fronten.
Telefonen har også en lille ekstraskærm over den almindelige skærm til at vise notifikationer og små ekstraknapper.
Batteriet er et foruroligende lille batteri på 3.000 mAh til så stor en skærm med en opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, og der er ingen minijack-port.
Prisen for en HTC U Ultra er knap 6.000 kroner.
10 / 19
HTC U Ultra er dog ikke HTC's flagskibstelefon for 2017. Alle rygter går på, at HTC inden forårets ende har lanceret en ny smartphone med specifikationer i toppen, der skal erstatte HTC's HTC 10.
Rygterne går på, at HTC har implementeret en trykfølsom metalramme på telefonen, så du kan interagere med softwaren uden at røre skærmen.
Men det er stadig blot rygter.
11 / 19
One Plus 3T er den mest anbefalelsesværdige smartphone til pengene.
For en model med 128 GB lagerplads skal du kun betale 3.600 kroner mod 6.100 kroner for en tilsvarende Samsung S8-model med 64GB lagerplads (plads til et microSD-kort).
Du går glip af nogle ting med en OnePlus 3T. Den har ikke et helt lige så godt kamera som på en Samsung S8, og skærmens opløsning er kun 1.920 x 1.080 og ikke 2.560 x 1.440 pixels som på Samsungs, HTC's, LG's og alle andres toptelefoner. Vi vil dog vove og påstå, at du sjældent vil kunne se forskel.
Ligeledes har en OnePlus 3T den samme processor, som du finder i både Google Pixel, HTC U ultra og LG G6, men koster altså 2.500 kroner mindre.
12 / 19
Google lancerede i efteråret sin egen smartphone kaldet Pixel. Pixel-telefonen erstattede Googles Nexus-telefoner, og vil være den smartphone, der hver gang modtager Android-opdateringer som den første.
Telefonen har en Snapdragon 821 og dets kamera bliver kaldt det bedste på markedet. Softwaren er Googles helt egen og har en indbygget Google-assistent, som desværre ikke snakker dansk endnu.
Telefonen sælges heller ikke i Danmark via almindelige kanaler, men kan købes fra udlandet.
13 / 19
Danmark er et Apple-land, og derfor er iPhone 7 også en telefon, som mange nok til sammenligne Samsungs S8 med.
iPhone 7 har en 4,7 tommer stor skærm i en lavere opløsning end Samsung S8's, men er en lille smule tyndere end S8.
Inde i telefonen finder du Apples egen Fusion A10-processor, som stadig leverer god ydeevne til de spil og apps, som afvikles på telefonens iOS-styresystem. Og det er da netop iOS, der nok for mange er det store trækplaster ved iPhonen.
Har du allerede købt apps på en tidligere iPhone eller iPad, kan du bruge dem på alle andre iOS-enheder.
En iPhone 7 koster 4.800 kroner uden abonnement.
14 / 19
iPhone 7 kommer også i en plus-udgave, der er større end den almindelige iPhone 7. Med en skærm på 5,5 tommer er der plads til flere ikoner på startskærmen og mere indhold, når du læser på hjemmesider. Skærmen har også en højere opløsning, men stadig lavere end på Samsung S8.
Derudover har iPhone 7 Plus et dobbeltløbet kamera, hvor det ene kamera bruges til at kunne zoome ind på dit motiv eller til at lave en falsk "bokeh"-effekt, den slørede effekt, når du tager billeder med et spejlreflekskamera.
Prisen for en iPhone 7 Plus er 6.600 kroner uden abonnement.
15 / 19
Det er almindeligt, at Samsung og de fleste andre Android-producenter lancerer sine smartphones i den sene vinter/tidlige forår, og at Apple løfter sløret for sine telefoner efter sommerferien.
Derfor kan du også roligt regne med, at Apple står klar med nye telefoner til at konkurrere med den nye Samsung-telefon til september.
Det er endnu kun baseret på rygter, men angiveligt vil Apple lancere hele tre smartphones i år: To iPhone 7S'er, der er forbedrede versioner af den nuværende iPhone 7 og 7 Plus, og så en ny iPhone med navnet Edition, X, 10 eller 8. Rygterne peger i mange retninger.
iPhone 8/10/X/Edition bliver - ifølge rygter - en 5,8 tommer stor smartphone, men som vil havde næsten ingen kanter omkring skærmen. Det betyder, at den vil forblive på nogenlunde samme størrelse som en almindelig iPhone 7, men med en større skærm.
Den velkendte iPhone hjem-knap vil også blive bygget ind i telefonens OLED-skærm, men hvordan det vil virke er endnu uvist.
Det er stadig kun rygter, men prisen på en iPhone 8/X/10/Edition ender nok med at være den dyreste iPhone nogensinde.
16 / 19
I Danmark er Apple det mest solgte mærke med Samsung lige i hælene.
Og i løbet af få år har kinesiske Huawei sat sig på en solid tredjeplads og slået de tidligere giganter som LG, Sony og HTC af banen.
I efteråret lancerede Huawei sin første egentlige premium-telefon med Mate 9 og Mate 9 Pro. I første omgang kom Mate 9 Pro til Danmark med en 5,5 tommer stor skærm i en høj opløsning, der kører ned over telefonens kanter og en kraftfuld egenproduceret processor.
Ligeledes har telefonen to kameraer (Huawei var først ude med den type kamera i sin P9 sidste år), der kan lave en særlig falsk "bokeh"-sløring bag dit motiv.
Telefonen har desuden et stort batteri og holder strøm til mindst to dage og lader hurtigt op igen via "fast-charging".
Prisen for en Mate 9 Pro er godt 5.700 kroner.
17 / 19
Mate 9 er ligesom Mate 9 Pro en stor smartphone fra Huawei, og som i første omgang ikke var beregnet til det danske marked. Det er en smartphone til dem, som havde glædet sig til en Note 7 fra Samsung, der blev kaldt tilbage efter brandfare,
Mate 9 har en større skærm end Mate 9 Pro (5,9 tommer mod Mate 9 Pros 5,5 tommer) og telefonens opløsning er en smule lavere (1.920 x 1.080 pixels mod Mate 9 Pros 2.560 x 1.440 pixels).
Du får også en smule mindre hukommelse, men det burde ikke påvirke din brugeroplevelse synderligt.
Prisen er dog en smule lavere end Mate 9 Pro. Mate 9 koster 5.600 kroner.
18 / 19
Huawei har i 2017 lanceret sin P10-telefon, som er en iPhone-lignende telefon med en 5.0 tommer stor skærm i FHD-opløsning (1.920 x 1.080 pixels).
Telefonen har samme processor og kamera, som du finder i Mate 9 Pro, men skærmen er langt fra i samme kvalitet, som på Mate 9 Pro.
Prisen for en P10 er 4.500 kroner.
19 / 19
Derudover er der flere nyheder på vej fra alle sider. Xiaomi, den anden store kinesiske gigant sammen med Huawei, er også snart på vej med mere, omend Xiaomis telefoner ikke sælges i Danmark, og Sony har også netop lanceret nyt i sin XZ-serie.
Og så er der denne her. En fuldstændig kantløs smartphone, der bliver "teaset" for i et tweet fra Andy Rubin, en af Android grundlæggere, inden Android blev opkøbt af Google.
Vi er så sandelig på vej mod spændende tider.