1 / 11
Foråret og den tidlige sommer byder traditionen tro på en lang række udviklerkonferencer fra de største tech-giganter. Denne gang er det blevet tid til Googles I/O-konference, der bliver afholdt i Mountain View, Californien.
Der var ikke de store bombastiske nyheder for Android og Googles andre tjenester, men der blev alligevel budt på både nyheder i den kommende Android O, ligesom Google Assistant bliver klogere samt bedre Home-tilslutning.
Her har vi samlet de 10 største nyheder fra konferencen.
2 / 11
Den største nyhed er reelt set ikke en nyhed. Android O har været kendt siden februar, hvor Google udgav den første developer-version, men Google har løftet sløret for, hvad der følger med i opdateringen.
Android O bliver hovedsageligt en "stille" opdatering uden de store grafiske ændringer, men i stedet optimeringer bagt ind i kernen.
Android O tænder langt hurtigere op fra slukket tilstand, åbner apps hurtigere, og Google indbygger et ekstra lag beskyttelse i sin Google Play Store for at stoppe malware.
Dog får du også mulighed for at åbne eksempelvis YouTube-videoer som små svævende videoer uden for YouTube-appen, og notifikationssystemet får også en mindre makeover.
Du kan allerede nu prøve Android O nu via Googles beta-program, hvis du har en smartphone, der understøtter funktionen.
3 / 11
Googles VR-platform Daydream blev lanceret sidste år ved I/O, men siden da er der næsten intet sket.
Ved dette års I/O skød Google dog ny energi ind i projektet med nye VR-headsets fra blandt andet Lenovo og HTC, som hverken kræver en tilsluttet telefon eller computer.
Ligeledes annoncerede Google også, at Samsung Galaxy S8 i løbet af sommeren vil understøtte Google Daydream.
4 / 11
Google har annonceret Google Lens, hvilket i bund og grund er Google Goggles på speed.
Ret din telefons kamera mod et objekt, og den kan via Lens fortælle dig, hvad det er, uanset om det er en bestemt type blomst, et kunstværk, bygning eller noget helt tredje.
Lens har dog flere små tricks i ærmet. Hvis du tager et billede af din routers ID-mærke med kodeord, logger Lens dig automatisk på netværket, og hvis du retter Lens mod eksempelvis en restaurant, bliver du fodret med anmeldelser om restauranten fra Googles tjenester.
Du vil også kunne bruge Lens til at oversætte tekst på skilte eller menukort.
5 / 11
Googles roste digitale agent "Assistant" får også en række nye funktioner. Blandt andet udsender Google en version til iOS, ligesom kodegiganten har lanceret en åben SDK til hardware-producenter, så Assistant kan indbygges i højttalere. Google fortæller, at der allerede er indgået samarbejde med producenter som Sony, Panasonic, LG og Bang & Olufsen for at putte Assistant i højttalere inden vinteren.
Google gør det også muligt at skrive med assistenten i stedet for kun at skulle tale med den. Det er nok meget praktisk på offentlige steder.
Google lancerede også Assistant på en lang række nye markeder, heriblandt kinesisk og portugisisk.
Men desværre ikke dansk endnu.
6 / 11
Lidt i forlængelse af Google Assistant bragte Google også en række nyheder omkring sit Home-system, som dog ikke sælges i Danmark endnu.
Google giver Home-ejere i USA mulighed for at ringe - gratis - ud til numre uden, at du har brug for at opsætte et abonnement eller telefonlinje. Den vil også i højere grad proaktivt advare dig, hvis der sker noget i forhold til eksempelvis dine kalenderaftaler (en trafikprop)
7 / 11
Flere af Googles funktioner, produkter og evner væves sammen, og Home sættes nu sammen med Googles billige streaming-enhed, Chromecast.
Det vil sige, at du kan bede Home om at "vise din kalender i stuen," hvorefter Home-højttaleren selv tænder dit fjernsyn og viser dig din kalenderoversigt via Chromecast.
8 / 11
Tilbage til noget vi også kan bruge i Danmark.
Google Fotos benyttes af 500 millioner mennesker verden over og er et af de billigste cloud-albums til dine billeder, hvis du kan leve med en lidt nedskaleret kvalitet (det er gratis).
Nyhederne for Google Fotos byder på lettere deling til dine nærmeste, og at du kan oprette delte mapper, så billeder automatisk deles med udvalgte personer.
9 / 11
Søgning er, hvad Google gør bedst, og derfor har Google oprettet en søgemaskine til jobopslag.
Google for Jobs skulle gøre det lettere at finde udvalgte job, hvor du kan filtrere og specificere specifikke industrier, beliggenhed, hvor langt du maks vil pendle og tidspunkt for jobopslaget.
Google for Jobs lader til at blive en global tjeneste, der søger i eksisterende databaser som Jobindex og Jobnet, men det vil tiden vise.
10 / 11
Ser du YouTube via dit fjernsyn, er der måske godt nyt på vej.
Snart kan du se 360-graders videoer via tv-skærmen og bruge en fjernsyn til at rotere rundt i klippet. Der vil også kunne vises Live-360-graders videoer.
YouTubes nærmeste konkurrent er Live-streaming-tjenesten Twitch, som Amazon ejer, og derfor lancerede Google også en ny række API'er til YouTube med navnet "Super Chat". Super Chat betyder, at du via donationer til streamere kan interagere med eksempelvis lyset eller en drone hos streameren på den anden side af skærmen.
11 / 11
Som en sidste nyhed fremviste Google også sin næste generation TPU-hardware. TPU står for Tensor Processing Unit og er hardware udviklet specifikt til kunstig intelligens og machine learning i Googles sky.
Hver enkelt chip i TPU'en kan yde 180 teraflops til at klare machine learning-algoritmer, og flere TPU'er kan samles i en TPU-pod for endnu højere ydeevne.
Virksomheder vil kunne købe sig adgang til de nye chips via Googles Cloud-Platform. Også Microsoft satser stort på hele den kunstige intelligens-bølge med kognitive tjenester og machine learning.