1 / 20
De fiberoptiske forbindelser i netværksrummet ligger i de gule kabelbakker tæt ved loftet. Forbindelserne er op til 200.000 gange hurtigere end en typisk privat internet-opkobling.
2 / 20
(Foto: Google)
De blå LED-lys på en række af servere fortæller, at alt kører, som det skal. Google bruger LED'er, fordi de holder længere og bruger mindre energi.
3 / 20
Denne kabel-salat er faktisk ikke så uoverskuelig, som man måske skulle tro. Kablernes farve indikerer deres funktion. Måske er det ikke helt tilfældigt, at farverne minder om Google-logoet.
4 / 20
Ligesom kablerne er disse rør også farvekodede. De bruges til at transportere vand til og fra datacenteret i Oregon. De blå rør leverer koldt vand til køling, og de røde rør transporterer det varme vand tilbage, så det kan blive nedkølet igen. Sådan kører det i et uendeligt kredsløb.
5 / 20
Det store datacenter fylder en gigantisk hal - og alligevel har Google udnyttet hver eneste kvadratmeter. Dette datacenter bruges blandt andet til at holde Googles søgemaskine og den populære videotjeneste YouTube kørende.
6 / 20
Google-teknikeren Denise Harwood er ved at diagnosticere en overophedet CPU. Google hævder selv, at man i mere end et årti har bygget nogle af verdens mest energieffektive servere.
7 / 20
(Foto: Google)
Google har overtaget en gammel papirfabrik i Finland og konverteret den til et datacenter. Den gamle fabriksbygning havde en perfekt kombination af plads, god infrastruktur og en placering lige ved havet, hvor man kan hente havvand til køling af serverne.
8 / 20
I hver af disse server-racks er der fire switches, som er forbundet med kabler i forskellige farver. Disse farver er de samme i hele datacenteret, så det er nemt at udskifte kablerne.
9 / 20
(Foto: Google)
En tank som denne kan indeholde op til 900.000 liter vand. Den isolerede tank bruger til at opbevare vand, der skal sendes ind i datacenterets hjerte for at køle serverne.
10 / 20
(Foto: Google)
Her er der zoomet helt ind på et af backup-båndene i storage-biblioteket. Hvert bånd har en unik stregkode, så robotten kan finde det rigtige datamedie.
11 / 20
I dette belgiske datacenter bruges spildevand fra industrien til køling. Det meste af året er klimaet i Belgien køligt nok til at holde serverne kørende uden at det bliver for varmt i serverrummet. Hvis det alligevel bliver hedt, kan man flytte en del af opgaverne til et andet datacenter. Billedet viser en del af det system, der pumper vand ind i datacenteret.
12 / 20
Her er skelettet til et nyt serverrum i Googles datacenter. På billedet kan man se en enkelt Google-medarbejder, som virker meget lille i det store og tomme rum.
13 / 20
(Foto: Google)
Disse vandtanke og de tilhørende køletårne sørger for at holde serverne kolde døgnet rundt. En stor del af energien til datacentre bruges til køling og ikke til at holde serverne kørende. Derfor er det helt afgørende at udvikle nye kølemetoder, så energiforbruget kan sættes ned.
14 / 20
Her er endnu et netværksrum med routere og switches hos Google. På billedet kan man også se de gule kabelbakker, der forbinder skabene.
15 / 20
(Foto: Google)
Hos Google er man stolt over, at man selv har udviklet meget af teknologien i sine datacentre. En af Googles egne ideer er at placere et batteri direkte i server-rack'et.
16 / 20
Denne gigantiske antenne bruges til at modtage signaler til Googles Access Services division, som forsyner private hjem med fiber-internet. Disse antenner er også den primære kilde til tv-signaler i Googles Fiber TV-tjeneste.
17 / 20
(Foto: Google)
Det ligner en gammeldags fabrik, men det er blot damp fra kølesystemet, der rejser sig mod himlen fra tårnene over Googles datacenter. Det eneste synlige tegn på den databehandling, der sker inde i datacenteret.
18 / 20
(Foto: Google)
En solnedgang over Googles datacenter skaber en fredelig stemning. Dette datacenter ligger lige uden for millionbyen Atlanta.
19 / 20
Det er ikke kun maskiner, der holder Google kørende. Det er også mennesker. Her er holdet i Hamina, som har hugget et hul i isen og kastet sig ud i isfiskeri.
20 / 20
(Foto: Google)
Google fortæller, at alle fejlramte harddiske bliver ødelagt på stedet. Man vil ikke risikere, at brugernes data falder i de forkerte hænder.