1 / 10
Kan du huske, da de første HD-tv dukkede op? Dengang det var kluntede og tykke skærme, og der ikke var nogen kanaler herhjemme med tv-signal i høj opløsning.
Der kom hurtigt dvd-afspillere, der kunne opskalere indhold til noget, der mindede om HD. Men helt perfekt var det ikke.
I øjeblikket står vi i en lignende situation. Fladskærmsproducenter er ved at være klar med næste fjernsynsgeneration, der nu byder på fire gange HD.
Det kaldes også 4K eller Ultra HD, men der er ikke meget indhold tilgængeligt i dette format.
Når fladskærmen fodres med levende billeder i den meget høje opløsning på 3.840 gange 2.160 pixel, giver det dog et nærmest uhyggeligt skarpt billede, og det kan virke mere virkeligt end...virkeligheden.
Detaljegraden får let almindelige HD-tv til at ligne levepostej, og det så vi blandt andet i 2012 under en demonstration af Sonys 4K-fladskærm KD-84X9005.
Tidligere har Sony, LG og Toshiba fremvist 4K-fladskærme, og på forbrugerelektronikmessen i CES var endnu flere producenter klar med nye tv i den forløbne uge.
Men der var også interessante HD-fladskærme, og på de næste sider kan du få overblikket over de nyeste modeller.
2 / 10
Sony er en af de producenter, som storsatser på Ultra HD.
I 2012 satte den japanske fladskærmsgigant sit første 4K-tv til salg, og på CES-messen i Las Vegas kunne Sony fremvise endnu et par modeller på 55 og 65 tommer kaldet Bravia XBR-55X900A og Bravia XBR-65X900A.
De må forventes at koste noget mindre end Sonys 4K-model KD-84X9005 på 84 tommer, som har et prisskilt på 200.000 kroner herhjemme.
Hidtil har modellerne været baseret på LED, men Sony kunne også fremvise en 56 tommer prototype baseret på OLED, der byder på en markant bedre farvegengivelse. Det er dog også væsentligt dyrere at producere.
Meldingerne fra CES går på, at dette nye 4K OLED-tv leverer et fantastisk billede.
3 / 10
Men Sony fik ikke lov at have OLED og 4K kombinationen for sig selv.
Konkurrenten Panasonic kunne også fremvise en protype baseret på samme skærmteknologi og med samme høje opløsning.
Skærmen var ligeledes 56 tommer.
Derudover blærede Panasonic sig på CES med at lancere hele 32 nye HD-fladskærmsmodeller i sin Viera-serie, hvor nogle af dem var med indbygget kamera.
Dermed kunne de genkende personer foran fladskærmen og vise brugerdefinerede startskærme.
4 / 10
Kan du ikke få dit 4K-tv stort nok?
Så skal du kigge efter på Samsung, der på CES i Las Vegas kunne fremvise sin nye 110 tommer fladskærm klar til Ultra HD.
Modellen hedder S9000, og den er i stand til at opskalere HD-indhold til den høje opløsning på 3.840 gange 2.160 pixel.
Nu kan man hurtigt tro, at man skal sidde meget langt væk, før billedet på skærmen ser ordentligt ud på et så stort fjernsyn.
Men som vi tidligere har set på Sonys 4K-tv på 84 tommer er to meter ikke helt tosset modsat almindelige HD-tv, hvor billedet hurtigt virker grynet og pixeleret, hvis man kommer for tæt på.
Det er endnu ikke klart, hvad Samsung S9000 kommer til at koste, men regn med det samme som en mindre, ny bil.
5 / 10
Det er ikke kun de store drenge i fladskærmsklassen, som leger med 4K-tv.
På CES kunne den mindre og herhjemme ret ukendte Vizio også fremvise modeller på 55, 65 og 70 tommer
Ligesom de øvrige 4K-fladskærme kan de opskalere HD-indhold og spil til Ultra HD.
6 / 10
Selv om vi nu får adgang til de nye fladskærme, hvis der er nok med tusindekronesedler på bankkontoen, er der alligevel et problem: indhold.
Mens fladskærmene kan opskalere indhold til 4K, så er der stærkt begrænsede muligheder for at få afspillet reelle film og klip i Ultra HD.
Der er ingen tv-kanaler, der sender i dette format, og der vil formentlig gå lang tid, før det sker.
Sony er klar over dette, og derfor har producenten planer om at lancere en webtjeneste i løbet af året, hvorfra der kan hentes film i den superhøje opløsning.
Det bliver i første omgang udelukkende i USA, og kun 10 film vil være tilgængelige.
7 / 10
Mens 4K er hottere end en klat chilisovs i øjet, er der allerede producenter, som kigger længere fremad mod 8K.
Det er 16 gange højere opløsning end HD, som vi kender i dag, og helt præcist 7680 gange 4320 pixel.
Sharp kunne på CES fremvise en 85 tommer model, som er en prototype og nærmere et udtryk for 'se her, hvad vi kan' end 'den er snart i handlen'.
8 / 10
Selv om 4K måske er det mest interessante og spændende fra CES, blev der på forbrugerelektronikmessen også fremvist massevis af nye HD-fladskærme.
Blandt andet kunne danske B&O fremvise sin LED-model BeoVision 11. Den har vi faktisk allerede set herhjemme, da den blev lanceret i oktober 2012.
Så for en gangs skyld var vi hurtigere end amerikanerne til at stifte bekendtskab med et nyt tv.
Fladskærmen skiller sig ud fra mængden, da den automatisk kan justere billedets lysstyrke og kontrast i forhold til, hvor meget dagslys som er i stuen.
Desuden er BeoVison 11 på bagsiden udstyret med en parkeringsplads til Apple TV, så du kan smide medieafspilleren ind i fladskærmen
BeoVision 11 fås i 40, 46 og 55 tommer, og prisen begynder ved 46.995 kroner.
9 / 10
Der var også plads til overraskende fladskærme på CES.
Samsung fremviste et OLED-tv med buet skærm.
Hjørnerne bøjer ganske enkelt, og det giver et usædvanligt kurvet design.
Ifølge Samsung skulle det give en ekstraordinær visuel panoramaoplevelse, men hvornår det bliver muligt at få sådan en krabat hjem i stuen er ikke klart.
Samsung har heller ikke meldt nogen pris ud.
10 / 10
Kan du huske, da den lokale fladskærmspusher havde fyldt sin forretning med papskilte, der reklamerede for 3D?
Det var det store salgsnummer for et par år siden, men nu er der ikke mange producenter, der snakker om fortræffelighederne ved 3D.
De fleste nye fladskærme understøtter teknologien, men det er stadig småt med indhold, og forbrugerne har langtfra været lige så interesserede og begejstrede for 3D som producenterne.
Techsiden TheVerge.com benyttede da også CES i Las Vegas til officielt at erklære 3D for død.
For der var ikke mange fladskærmsproducenter, som stod og viftede med klodsede 3D-briller og lovpriste teknologien.
Men det er nok for tidligt at sige, at 3D er definitivt død.
Som det har vist sig gennem historien, er 3D kommet tilbage igen og igen. Vi så det i 1950'erne, siden især i 1980'erne og her igen i slutningen af 00'erne.
Men mon ikke der går nogle år, før 3D igen bliver 'hypet'?