1 / 14
I sidste uge annoncerede danske Tradeshift, at virksomheden har fået en kapitaltilførelse på knap en halv milliard kroner.
Virksomheden er i dag værdifastsat til 3,2 milliarder kroner og er en blandt flere danske tech-selskaber med en værdi på mere end en milliard kroner.
Tradeshiftet er stiftet af Christian Lanng (på billedet), Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest.
Læs mere om de andre danske milliard-virksomheder på de følgende sider.
2 / 14
Den digitale kundeservice platform Zendesk blev for næsten 10 år siden grundlagt i en loftlejlighed i studiestræde i København. I dag har virksomheden 1400 ansatte og er børsnoteret på New York Stock Exchange med en
børsværdi på mere end 15 milliarder kroner.
Virksomheden er stiftet af de tre danskere Alexander Aghassipour, Morten Primdahl og Mikkel Svane.
3 / 14
(Foto: simcorp press materiel)
Den danske finans-it-virksomhed SimCorp blev stiftet 1971 af Frede Elman Hansen, Flemming Tamstorf og Niels Moltzen.
I dag lever SimCorp stadigvæk i bedste velgående.
Virksomheden har knap 1200 ansatte og i 2015 omsatte virksomheden for 2,1 milliarder kroner og leverede et overskud på 390 millioner kroner.
SimCorp er børsnoteret og har en markedsværdi på lige knap 14 milliarder kroner.
4 / 14
(Foto: David Helgason)
Unity har udviklet en spilmotor 3D, der bliver brugt i et utal af populære spil til smartphones, tablets, konsoller og computere.
Virksomheden blev stiftet i København i 2002 af Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason (på billedet), og i dag har virksomheden hundredvis af ansatte over hele verden. En stor del af dem arbejder i Unitys danske udviklingsafdeling på Søtorvet i København.
Amerikanske Bloomberg reporterede tidligere året, at Unity i øjeblikket er på jagt efter en ny kapitaltilførelse, der kan værdifastsætte den dansk-stiftede virksomhed til 1,5 milliarder dollar, hvilket svarer til knap 10 milliarder danske kroner.
Læs mere om Unity her: Dansk iværksætter-succes: "Vi ser intet loft for vores vækst"
5 / 14
Fastfood-tjenesten Just-Eat er i dag børsnoteret på London Stock-Exchange, hvor virksomheden har en børsværdi på knap 30 milliarder kroner.
Just-Eat blev dog stiftet af danske Jesper Buch, der grundlagde virksomheden i en kælder i Kolding tilbage i år 2000.
6 / 14
Kapitalfonden EQT købte 1. april 2016 aktemajoriteten i det danske it-selskab Sitecore, hvilket betød at Sitecore blev værdifastsat til 7,5 milliarder danske kroner.
Sitecore omsætter i dag for mere end en milliard kroner, har knap 800 ansatte på europæisk plan og har to gange vundet Computerworlds Top 100-pris.
7 / 14
Det danske spilfirma Kiloo står bag den globale spil-sensation Subway Surfers, der siden 2012 er blevet downloadet mere end en milliard gange.
Virksomheden er stiftet af de to brødre Jacob Møller og Simon Møller, der begge stammer fra Silkeborg.
I 2014 anslog Dagbladet Børsen at Kiloo er mindst en milliard kroner værd.
Læs også: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus
8 / 14
Den danske it-virksomhed 3Shape laver software og 3d-scannere til tandlæge- og høreapparatets-industrien.
Virksomheden blev stiftet i 2000 af Tais Clausen og Nikolaj Deichmann, der på daværende tidspunkt var studerende på henholdsvis DTU og handelshøjskolen. I dag er de bosatte i Malmø og ifølge Berlingske Business menes de hver især at have en personlig formue på mellem 2 og 2,5 milliarder danske kroner.
9 / 14
Den danske it-konsulentvirksomhed er stiftet af Carsten Gomard (på billedet), André Rogacsewski og Claus Jørgensen i 1999.
I 2015 købte kapitalfonden FSN Capital halvdelen af aktierne i selskabet til en samlet værdifastsættelse af virksomheden på 2,2 milliarder kroner.
10 / 14
(Foto: Fotograf Torben Klint)
Den danske anmeldesesside Trustpilot hentede sidste år en halv milliard kroner i finansiering, der skal bruges til at erobre det amerikanske marked.
Trustpilots aktuelle værdi kendes ikke, men den er formodentligt over 1 milliard kroner og den britiske investeringsbank har tidligere fremhævet Trustpilot som en af de europæiske tech-virksomheder, som i løbet af de kommende år kan ramme en værdi på én milliard dollar.
Trustpilot bliv i 2007 stiftet af danske Peter Holten Mülhmann.
11 / 14
Kort før jul sidste år købte den amerikanske kapitalfond Summit Partners en fjerdedel af det danske it-selskab Siteimprove for 55 millioner dollar, hvilket med den daværende dollarkurs svarede til 377 millioner danske kroner.
Det placerer således den danske it-virksomheds samlede værdifastsættelse på den gode side af én milliard kroner.
Siteimprove laver et fejlsøgningsværktøj til hjemmesider og er stiftet af de to brødre Morten Ersbøl Ebbesen og Niels Ebbe Ebbesen.
12 / 14
Det danske regnskabsprogram e-conomic blev i 2015 opkøbt af det norske softwarekoncern Visma for 1,5 milliarder kroner i 2014. Det skete blot halvandet år efter, at kapitalfonden HQ Kapital opkøbte e-conomic for 750 millioner kroner.
E-conomic blev i 2001 stiftet af den danske revisor Jacob Wandt.
13 / 14
Danmarks største jobsite Jobindex blev i 1996 stiftet af danske Kaare Danielsen (på billedet), der ønskede at skabe en job-søgemaskine, der finder og indsamler jobopslag på internettet.
Jobindex er børsnoteret virksomhed og har en markedsværdi på knap 1,7 milliarder kroner.
Jobindex er ejer af Computerworld
14 / 14
(Foto: Vivino)
Heini Zachariassen stiftede Vivino sammen med Theis Søndergaard i 2010.
De kom begge fra chef-stillinger i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og ønskede at starte en vin-tjeneste for almindelige mennesker.
Vivino modtog i starten af 2016 en kapitaltilførelse på 170 millioner kroner, og det svenske erhvervsmedie Dagens Industri anslog dengang, at Vivino dermed er mellem 800 millioner og 1,1 milliard danske kroner værd. Samtidig vurderede DI at Vivino har potentiale til at ramme en værdi på en million.
Læs mere om Vivino her.