1 / 11
2 / 11
Apple II'eren er Apples første computer udviklet specielt til massemarkedet.
Modellen blev sat til salg 10. juni 1977 - et års tid efter Apples første computer, Apple I, der nærmest var et byggesæt.
Apple II blev designet af Steve Wozniak, og den var på mange måder banebrydende og uden den mindste tvivl grundlaget for, at Apple blev anerkendt som et computer-selskab, som man skulle regne med.
Apple II var i produktion indtil 1993.
3 / 11
Apple III'eren blev Apples første flop efter en periode med stor succes.
Apple udviklede computeren specielt med erhvervs-brugeren i kikkerten, men prisen var tårnhøj, da den blev lanceret i 1980.
Her kostede billigste model 4.340 dollar. Den dyreste version kostede 7.800 dollar. Det svarer i dagens mønt til en pris mellem 88.000 kroner og 160.000 kroner.
Det var væsentligt mere end IBM PC, der blev lanceret et år senere til 1.565 dollar, hvilket i dagens mønt svarer til godt 28.000 kroner.
Til gengæld fik Apple III hurtigt ry for at være ustabil og fyldt med bugs, ligesom computerens chip havde det med at blive rystet løs i soklen.
Der gik dengang rygter om, at Apple rådede kunderne til at løfte computeren og lade den falde hårdt ned i bordet for på denne måde at klaske chippene på plads igen.
4 / 11
Før internettet for alvor slog igennem, eksperimenterede Apple sammen med andre med forskellige online-tjenester.
Apples forsøg hed 'eWorld,' som blev lanceret i sommeren 1994.
Her kunne man få adgang til email, nyheder og enkelte internet-tjenester.
eWorlds konkurrenter var de langt større America Online, Microsoft Network og CompuServe.
Apple-tjenesten nåede op på omkring 100.000 brugere, inden Apple i 1996 drejede nøglen om og flyttede alle brugerne over på America Online.
5 / 11
iPhonens opdukken på markedet i 2007 blev en af de mest banebrydende lanceringer i teknologi-historien - på niveau med lanceringen af Microsofts Windows, der ligeledes definerede et nyt marked, som lever den dag i dag.
Den lille telefon definerede en helt ny produktkategori. Samtlige konkurrenter halsede langt bagefter i årevis (og verdens dengang største mobilproducent Nokia endte med at gå ned med flaget) og skabte grundlaget for det mobile internet.
Hundreder af millioner af kunder strømmede til, og det gør de sådan set stadig.
iPhonen er da også Apples bedst sælgende produkt nogensinde.
6 / 11
I 1989 lancerede Apple sin første bærbare computer, som havde til hensigt at gøre det muligt for brugerne at arbejde, hvor de havde lyst.
Maskinen hed Macintosh Portable. Den havde 9,8" sort/hvid LCD-skærm, diskette-drev og en trackball-mus.
Computeren havde dog to ulemper: Den vejede syv kilo. Og så var batteriet serieforbundet med strømforsyningen. Det betød, at computeren ikke bare kunne sættes i strømstikket, når batteriet var fladt, hvis man ville arbejde videre.
Her var brugeren nødt til at vente på, at batteriet igen var opladet.
7 / 11
Der var nærmest tale om en revolution, da den første iPod så dagens lys i 2001.
Mange havde tidligere forsøgt sig med musikafspillere baseret på nye digitale formater, men det blev iPod'en, der ramte den helt rent i bagen - også selv om der var tale om et helt nyt produktområde for Apple.
Det var ikke mindst kombinationen af rent design samt iTunes Music Store, der gjorde forskellen.
Apple så som et af de allerførste selskaber, at forbrugerne faktisk gerne ville betale for online-indhold - som musik - men at de forlangte lave priser samt et meget stort sortiment.
Den enorme succes, der blev iPod'en til dels, kom til at danne grundlag for den succes-bølge, som Apple fortsat rider på.
8 / 11
Den lille Macintosh-computer blev lanceret i 1984 og blev altså den første i rækken af computere fra Apple med 'Mac'-navnet.
Den første model var udstyret med 128 kilobyte hukommelse og kom til at tegne vejen for mange andre computer-producenter, da det var den første mainstream-computer med grafisk brugergrænseflade og mus.
9 / 11
Apples lille tablet-computer Newton var måske bare forud for sin tid.
Det var en tidlig udgave af den senere ret udbredte PDA-computer-type, men Newton blev aldrig et hit:
Batterilevetiden var elendig, prisen var høj og softwaren til genkendelse af håndskrift var ikke særlig god.
Newton blev taget ud af produktion i 1998.
Læs også: Ni geniale teknologier, der alligevel floppede totalt.
10 / 11
Lanceringen af Apple-styresystemet OS X i 2001 kom til at spille en stor rolle for både Apple og Mac-brugerne verden over med dets særegne designsprog og fokus på lækkerhed.
OS X var baseret på software fra selskabet NeXT, som Steve Jobs stod i spidsen for, efter han forlod Apple i 1985.
Apple har i modsætning til rivalen Microsoft troligt udsendt store systemopdateringer hver år, hvilket har været med til at holde OS X frisk og moderne og med de nyeste features.
Siden OS X Maverick har det været gratis at opdatere maskinerne til nyeste version: Det fremmer ensartetheden og dermed mindre kompleksitet for leverandøren, og det er en model, som Microsoft nu også er begyndt at anvende med Windows 10.
11 / 11
Apple havde meget store forventninger til den lille Cube-computer, da den blev lanceret i sommeren 2000.
Apple trak dog den lille terninge-computer ud af produktion allerede et år senere på grund af katastrofalt dårlige salgstal.
Blandt problemerne var, at Power Mac G4 Cube havde begrænsede opgraderingsmuligheder, ligesom brugere klagede over, at chassiset revnede. Apple hævede, at det var revner fra samlingen af computerne, men det troede brugerne ikke på.