1 / 10
Ingen Nørd-liste uden Raspberry Pi, der teknisk set er en hel computer i miniformat.
Den lille computer er løbende blevet forsynet med ekstraudstyr for at øge fleksibiliteten. Det er vist også kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bruge mini-pc'en til.
Eksempelvis har en ægte fan sammenbygget 64 Raspberry Pi-minicomputere i en skal af Lego-klodser.
Den lille computer er løbende blevet opgraderet, blandt andet med et lydkort.
2 / 10
Er du en af dem, der altid har haft lyst til at skabe dine helt egne Lego-klodser, eller vil du gerne bygge en model af Eiffeltårnet? Så er muligheden her.
Hvis du har små 10.000 kroner, der brænder i din lomme, kan du nemlig erhverve dig en kompakt Linux-baseret 3D-printer med det futuristiske navn Makerbot Replicator Mini.
Den kan eksempelvis bruges til at printe et kabinet til din Raspberry Pi.
3 / 10
Er spændingen ved Lego ikke stor nok, så er der også råd for det, i form af et superskarpt sniper-våben.
Ud over det åbne styresystem er geværet forsynet med laser og USB-port. Om du kan boote Gentoo fra en flash-nøgle meldes der ikke noget om, men det er et forsøg værd.
Husk, at det er strengt forbudt at sigte på folkene, der skriver lukket kode.
4 / 10
Når vi nu snakker om gadgets, som kunne være en del af James Bonds udrustning, er der ingen vej uden om et ur.
Alle superspioner har brug for et multifunktionsur, som eksempelvis Pebble.
De eksisterende Linux-ure har ingen dødbringende knapper, men inkluderer funktioner, der kan vise beskeder og køre apps.
Det er nok også lidt mere aktuelt for den fredelige nørd.
5 / 10
Er du glad for Lego, Linux, Rubiks og robotter, er du med garanti en nørd, og led ikke længere, for her er svaret på dine drømme.
Robotten er bygget i Lego, styres af en Android-baseret mobiltelefon og så har den netop slået verdensrekord i at løse Rubiks-gåde. 3,253 sekunder - slå lige den!
6 / 10
Improv minder til forveksling om Rasberry Pi, men med flere kræfter under motorhjelmen i form af en Arm-baseret 1-gigahertz processor med to kerner og en gigabyte hukommelse. Den kører Debian og Android.
Det øgede antal heste betyder også, at den koster dobbelt så meget, hvilket vil sige omkring 400 kroner.
Det er værd at bemærke, at Improv egner sig bedre til at bygge unikke systemer fremfor hjemmecomputere i miniformat.
7 / 10
En asteroide er på vej mod jorden, og du er nødt til at detonere et atomsprænghoved for at ændre dens bane og rede kloden fra udslettelse.
Der er dog et problem. Detonatoren skal aktiveres via den serielle port, og du har kun en bærbar med Ethernet-forbindelse.
Men vent! Hvad er nu det! En Koenix JetBox 5300!
Boksen har en lille processor på 185 MHz, to Ethernet-porte og fire serielle porte. Den kan også anvendes som en seriel-til-Ethernet-gateway, og det retfærdiggør måske prisen på 4.000 kroner.
8 / 10
Stregkodelæseren, der findes i enhver butik, er der ikke det store sus ved, men har du set den pistolformede specialmodel?
Den kan naturligvis læse stregkoder, men det er lidt sjovere at tænke på, at den kører Yocto Linux, mens man tjekker prisen på et halvt kilo hakket kalv og flæsk.
9 / 10
Vil du bygge noget sjovt med blinkende lys og lamper, og vil du lægge logik ind over, så er svaret Arduino. Der er masser at tillægsdimser til enheden.
Kontrolleren på kortet programmeres med programmeringssproget Arduino, der er baseret på Wiring.
10 / 10
Den trådløse router fra Linksys er legendarisk, fordi den er så fleksibel. Alle seriøse Linux-nørder har haft et eksemplar af den indenfor den seneste dekade.
Ingen anden router giver dig så meget frihed til at bestemme over funktionerne. Skal du have en tidssvarende model, er efterkommeren, WRT1900AC, et bud.