1 / 13
In ear, over ear, on ear, wireless, aktiv støjreduktion, surround sound 7,1, bluetooth og hvad har vi.
Der findes headset til et hav af situationer, og det kan være svært at vælge hvilket et, man skal bruge.
Vi har derfor samlet et overblik over en række headset, som alle bliver solgt på det danske marked.
De er i lidt forskellige prisklasser, og nogle er mere specialiserede end andre.
Blandt andet har vi testet en række gamer-headset, som alle jo skal leve op til en gamers strenge krav: Komfort, god lyd og masser af blinkende, pulserende LED-lys.
2 / 13
Urbanears er et svensk headsetmærke, som går efter et moderne, nordisk design, mens der loves en udmærket lyd til relativt billige penge.
Begge headset - og andre produkter fra Urbanears - er flot designede og Plattan, et on ear-headset, kan foldes sammen, så det fint kan ligge i tasken.
Specielt Plattan er dog ikke gode at bruge i flere timer af gangen, da de giver ømme ører i længden.
Lyden er udmærket på trods af lidt svage mellemtoner, men vigtigst er, at prisen er i den lette ende på cirka 400 kroner for Plattan og 250 kroner for Sumpan.
Specielt Sumpan sidste er en god løsning, hvis du ikke er glad for in ear-høretelefoner, som sidder inde i øregangen.
3 / 13
Samsungs Level In er en del af Samsungs Level-serie inden for lydprodukter.
Det er et in ear-headset, som giver en ganske god lyd, og hvor der følger op imod seks ear-bud-stykker med, så du nemmere kan finde et endestykke, som passer til dit øre.
Blandt andet følger der tre forskellige memory foam-stykker med, som virkelig isolerer dig fra forstyrrende lyde (børnevræl).
Prisen ligger på 750 kroner, men er ofte på tilbud på nogle af netbutikkerne
4 / 13
Danske B&O Play H7 er et stilrent headset med en skøn og fyldig lyd i et dansk design.
Du kan læse en længere anmeldelse af H7 her, men generelt er det et godt headset, som trådløst via bluetooth er forbundet til din telefon eller computer.
Du betaler så også i stor stil for headsettet, der koster cirka 3.200 kroner.
Hvis du også ønsker aktiv støjreduktion, som kan være en fordel enten i travle kontormiljøer eller under pendling i den offentlige trafik, så kan du i stedet købe H8 til 3.600 kroner.
5 / 13
Hvis du gerne vil have lyd i samme gode kvalitet som hos B&O Play's H7 og H8, men ikke vil betale helt samme svimlende pris, så kan du overveje Aurvana-serien fra Creative.
Prisen ligger på 1.500 kroner, og til den pris får du trådløs afspilning via bluetooth, aktiv støjreduktion og en flot lyd med masser af dyb bas og tydelig vokal - men i en plastik, som knirker lidt for meget.
På afstand ser headsettet flot ud, og på hovedet føles det lækkert grundet læderpuderne om dine ører, men det føles ikke som det mest holdbare plastik.
6 / 13
En af vores favorit-headset fra foråret er Zik 2.0 fra franske Parrot.
Den er kommet i en 3.0-version, som vi endnu ikke har testet, men vi har kunne forstå på andre medier, at oplevelsen er tilsvarende god.
Lyden i Parrot Zik-serien er god og tydelig, og en tilhørende smartphone-app - og en smartwatch-app til Zik 3.0 - er god til at tilpasse musikken til dit behov alt efter, hvor kraftig du vil have støjreduktionen og hvor stor rumklang du har behov for.
Prisen lander på 2.000 kroner.
7 / 13
Beats Audio er et ofte udskældt lydmærke, som får tæsk for at give en alt for basset lydoplevelse, som kun passer til den hiphopmusik, som Dr. Dre, Beats originale founder - selv producerer.
Det var første version af headsettet fra 2009, og køber du den nye version, 2.0, så får du en god lydkvalitet, som kan være et godt køb.
Den indbyggede aktive støjreduktion er ikke den bedste, og giver en svag hvæssen, når du ikke spiller musik, men den gør jobbet godt nok og er ikke til at høre, når musikken først spiller.
Headsettet sidder behageligt på hovedet og kan samles til en lille knold, så de er lette at have med.
Desuden er designet relativt flot og kompakt.
Mange andre trådløse headset er stadig store at have på hovedet. Creatives Aurvana Platinum er et eksempel.
Prisen på 2.400 kroner er dog meget høj taget i betragtning af, at headsettet stadig er lavet af plastik, men ofte kan du finde det på tilbud til den halve pris, og så ligner det et godt tilbud.
8 / 13
Dette headset vil vi anbefale til de fleste, der skal bruge et headset i mange forskellige situationer.
Det er oprindeligt produceret til gamere - HyperX er Kingstons gaming-brand - men grundet et relativt neutralt design og muligheden for at skifte mellem minijack- og USB-tilslutning - er det muligt at bruge headsettet både i din computer med forbedret lydkvalitet, eller på farten i telefonen.
Lyden er skarp med mulighed for at aktivere 7,1 audio channels (hovedsageligt brugbart til spil) og komforten virkelig god, da headsettet føles let på hovedet. Prisen ligger på 750 kroner.
Headsettet har en mikrofon, som kan pilles af, hvis du ikke har brug for den, og den fanger din stemme godt til eksempelvis Skype-samtaler, men fungerer mindre godt som diktafon.
9 / 13
Hvis du virkelig vil have den bedste, trådløse lyd derhjemme til din computer og dine spil, og ikke har noget imod at betale spidsen af en mindre jetjæger, så kig mod Steelseries Sibera 800.
Det er Steelseries topmodel inden for headset, som har lavet headset siden dengang, CS:Go stadig bare hed Counter-Strike, hvilket også er at mærke i headsettets kvalitet.
Det er i plastik, men en god og stabil en af slagsen, og det giver en god, om end lidt bastung lyd. At der er masser af bas gør intet i spil, hvor eksplosioner gerne må runge lidt, og den trådløse funktion i headsettet var stabil under hele testperioden.
Den har desuden sin egen borddongle, som står for den trådløse forbindelse, og heri er der også et lydkort, som blandt andet giver mulighed for Dolby Surround Sound, der giver spil et ekstra lag. Desuden kan du tage batteriet ud af headsettet og udskifte det med et andet.
Et minus er dog mikrofonen, som meget hurtigt opfanger for meget af ens stemme og begynder at skratte, hvis den sættes i nærheden af ens mund på samme måde, som du gør det med andre headset.
Prisen ligger i toppen på 2.500 kroner.
10 / 13
Creative har en gaming-serie inden for sine headset, SoundBlasterX.
Her finder du diverse headset i et hav af versioner og priser, og H5 er et headset til de fleste.
Det er markant billigere end SteelSeries Siberia 800, og for nogle vil den kablede forbindelse være en forsikring om, at lyden ikke pludselig forsvinder.
Ligeledes har Creative en lang række lydkort, som kan tilsluttes.
De fungerer til alle former for headset, og kan ophøje din lydoplevelse endnu mere, end hvad headsettet alene kan.
Prisen er cirka 1.000 kroner for headsettet.
11 / 13
Logitech har sin G-serie, G for gaming, hvor G933 er et af topprodukterne.
Det er et trådløst headset med egen dongle til at stå for det trådløse, og oplades via et micro USB-kabel.
Der er også mulighed for at skifte batteriet i headsettet, men det kræver, at du køber et ekstra, og medfølger ikke på samme måde som hos Steelseries Siberia 800.
Lyden er til gengæld exceptionel og perfekt til dine spil.
Du skal dog ikke bruge dem ved siden af andre i kontormiljøet, da de ikke isolerer lyden særlig godt, hvilket resulterer i, at din sidemand kan høre alt.
Dog er det et meget komfortabelt headset, som sidder godt på hovedet på trods af sin lidt store størrelse.
Ligeledes sidder der et hav af knapper på headsettet, som kan indstilles via software, men vigtigst af alt sidder der et volume-hjul.
Det lyder som en lille ting, men alle headset, der har egne volume-knapper, får point i vores bog.
Prisen ligger på 1.600 kroner.
12 / 13
Der findes så mange forskellige headsetsfirmaer derude, at vi umuligt kunne have dem alle sammen med på listen, men en af de mindre firmaer derude, Ozone Gaming, fik muligheden for at lade sig prøve.
Det er et headset i plast med kabel, som både skal i mini-jack og i USB-på din computer.
Gamer du på en bærbar, og allerede har fyldt dine USB-porte ud, så er Ozone Blast 4HX måske ikke noget for dig.
Headsettet sidder fint på hovedet, men det er på ingen måde et headset, som du skal bevæge dig ud i omverdenen med. En stor microfon sidder på siden, og det har generelt det gamer-udseende, som mange gamer-headset forsøger at ramme: Masser af lys, fremtidskanter og pow(!). Ligeledes føles det ikke som det mest solide headset, da det er lavet af en lidt knirkende plast.
Lyden er til gengæld god og fyldig, med tydelig højde og god dybde, og til en lav pris kan det være, at du skal overveje de lidt ukendte Ozone.
Pris: 550 kroner.
13 / 13
Til sidst tager vi et kig på Razers Kraken-headset. Headsettet er en del af Razers gaming-sortiment, som sammen spiller sammen i opsætning og - hvis du finder den slags vigtigt - i udseende.
Specielt fordi alle lyseffekter kan spille sammen, så snart at du installerer den medfølgende Razer Synapse-software.
Headsettet er i den store ende, men kan stadig foldes sammen og tages med i tasken.
Det forbindes via USB-stik og føles generelt som noget, der ikke umiddelbart går i stykker ved at tabe det.
Lyden er inden for alle normer blandt topheadsets i gamer-klassen og leverer kraftfulde eksplosioner og tydelige, men delikate skridt, hvis du sniger dig rundt. Det kommer desuden med surround sound 7.1, hvilket som på andre understøttende headset giver et ekstra lag i dine spil.
Det er også her, at vi finder den bedste mikrofon på de testede headset.
Da vi testede det under spil med folk igennem Skype, fik vi feedbacken, at det næsten lød som om, at vi sad ved siden af dem.
Prisen ligger på 800 kroner.