Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.585 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

1

Verdens ældste softwarefirma er 355 år gammelt - og ligger i Valby

"Med den historie, Schultz har, og de kompetencer, vi besidder i dag, føler jeg, at vi er forpligtet til at gå et skridt videre, end hvad man kan forvente af den traditionelle it-leverandør."

9. december 2016 kl. 05.43 | læs »
8

Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Tesla og Mercedes står bag de to mest smarte biler på de danske veje. Men hvor meget kan bilerne egentlig? Vi har testet begge modeller og har dommen klar.

1. december 2016 kl. 16.02 | læs »
2

"Det er fint, at it-folkene eller andre er med på en eller anden agil og digital dagsorden, men det er spild af tid, hvis ikke ledelsen forstår det."

Reportage: Hvordan driver du reelt en digital omstilling? Computerworld tog til konference i Las Vegas og fik svar fra to eksperter.

1. december 2016 kl. 09.57 | læs »
4

Vi ender med et fattigt samfund, hvis vi helt opgiver troen på, at vi selv styrer, hvordan teknologien påvirker samfundsudviklingen

Computerworld mener: Teknologiudviklingen betyder, at fremtiden for det danske arbejdsmarked og velfærdsstat er usikker og uvis. Men derfor skal vi ikke bare give op.

25. november 2016 kl. 09.00 | læs »
3

Professor: Vi kan vælge den gode, den onde eller den grusomme løsning for fremtidens job

Kommer robotterne og tager dit job? Eller vil ny og bedre teknologi sikre bedre job til de fleste?

23. november 2016 kl. 06.02 | læs »

"Ja, teknologien skaber job. Men det er ikke de samme job som før. Og de ligger ikke de samme steder"

"Hvis vi ser på historien, så er der en stor chance for at især rutinejob som automatiseres bagefter forsvinder. Måske ikke nu, men om 15 eller 20 år."

22. november 2016 kl. 15.21 | læs »

Ekspert: Sådan får du mere innovation uden at miste de bedste medarbejdere

Interview: Det er dødhamrende svært at finde på nye ideer. Det ved CA, som på rekordtid og med stor succes har udviklet et program til at sikre, at de bedste ideer kan overleve. "Vi ved godt, at 9 ud af 10 ideer ikke bliver til noget," siger chefen Howard Abrams. Se her, hvordan ide-fabrikken arbejder.

18. november 2016 kl. 13.17 | læs »

"At flyve rumfærgen er som at køre en Bentley. At flyve den russiske Soyuz som at tage turen ud over Niagara Falls i en tønde med ild i"

"Det gode er, at så snart du opdager at du ikke dør af det det, så er det noget af det sjoveste som du nogensinde kommer til at opleve i dit liv."

18. november 2016 kl. 09.00 | læs »

Tænker du på Internet of Things og digitalisering? Så kan du lære noget af Vallensbæk Kommune

Interview: Alle taler om IoT, brugerinddragelse, partnerskaber og digitalisering. Vallensbæk Kommune har været i gang i lang tid. "Vi har helt bevidst ikke sat hårde målbare succeskriterier op. En række hårde KPI'er vil i mine øjne slå initiativerne ihjel," lyder det fra chef Bjørn Borup. Se her, hvordan han griber opgaven an.

17. november 2016 kl. 12.44 | læs »

"Jeg har set et kinesisk firma, som engang havde over 600 ansatte til at bygge dele til smartphones. For et par år siden blev produktionen automatiseret. Nu regner selskabet med at kunne komme ned på 20 ansatte"

"I den amerikanske valgkamp var der meget debat om at bringe produktionsjob tilbage fra Kina og til USA. Men der er ikke mange job at flytte tilbage. De er jo ikke bare flyttet til Kina. De er helt forsvundet."

17. november 2016 kl. 11.11 | læs »