Avatar billede Mr-Petersen Nybegynder
02. marts 2012 - 12:40 Der er 1 kommentar

index include uden register_globals

Hej Alle

Jeg er blevet informeret om min måde at lave index filer på er forældet, bruger register_globals og  er uskikker :)

så vil gerne have lidt hjælpe til at blive opdateret.

Har læst mig frem til at man kan switch istedet, men har over 40 undersider, skal de så alle sammen ind i en case switch eller er der en anden løsning.

det her er min gamle løsning

<td><a href="index.php?page=forside"><b><font style="font-size:10px" face="Verdana, Geneva, sans-serif">Forside</font></b></a></td>

<? if ($page == "") {
                include "forside.php";
                } else {
                include "$page.php";
                }?>

har feks side der hedder bruger_oprettelse.php hvor formen der peger på index.php?page=bruger_oprettelse_action&eid=$eid

det ovenstående er bare et eksempel, det virker nu, men vil gerne være opdateret til hvis jeg skifter væk fra register_globals.

håber mit spørgsmål gav lidt mening.
Mvh Rasmus
Avatar billede inteeeL Nybegynder
02. marts 2012 - 12:54 #1
Du henviser vel til denne tråd http://www.eksperten.dk/spm/958507, hvor olebole kommenterer på dine kode samt register_globals. Ud fra følgende link (http://dk.php.net/manual/en/security.globals.php) vil du kunne læse, at denne feature har været depricated i lang tid - den er som udgangspunkt sat til off (som olebole nævner).

I tråden hentyder han til, at hvis $page henter værdien fra $_GET['page'], uden at $page på forhånd er sat, er din PHP-opbygning forældet! Definer i stedet $page, så den henter værdien fra $_GET['page']. Mere hokus-pokus er der ikke i det. Altså:

$page = $_GET['page'];


Dog bør du validere $_GET['page'], som der også nævnes i den anden tråd; sørg for at det kun er "tilladte" filer, der må inkluderes.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester