Avatar billede perfi Nybegynder
11. juli 2001 - 09:02 Der er 5 kommentarer og
1 løsning

eHandel sikkerhed og PBS

Hej der
Jeg står lidt uforstående over et problem vores internet virksomhed har været uden for her for nyligt.
Vi har gennem 4 måneder solgt varer til en mand i Beograd i jugoslavien. Han startede ud med at købe for små beløb, dvs. ca. 1000,- via et kreditkort som PBS godkendte, og her til sidste lød orderne på 11-12.000 kr, Altså 4 måneder efter den første transaktion var godkendt af PBS. Så vi så det jo som en god kunde, da han ligeledes påstod han havde egen shop i sit hjemland...
Her nu 4 mdr. efter får vi så et brev fra PBS om at kunden har købt via et kort der ikke tilhører ham, hvorfor den oprindelige ejer har gjort indsigelser mod beløbene, som man jo godt forstår.
Mit spørgsmål er så!!! Hvorfor kan det tage op til 4 måneder før man gør indsigelser???. Vi handler i godt tro da der har gået så lang tid...Kan det være rigtigt at PBS bare kan debitere vores konto for beløbene, og der er tale om mange penge???. Kan det være rigtigt at det er os, butiksejere, der står med al tabet, for vi ser jo ikke en eneste vare fra den fusker igen??. Når man har dankort terminal her i forretningen, så er der en selvrisiko forretningen skal betale, resten dækker PBS...Hvorfor gælder det ikke ved køb over nettet.??? Hvordan kan sådan et problem løses i fremtiden. Har kigget lidt på VeriSign\'s hjemmeside, og der er en software løsning der hedder \"VeriSign Payflow Fraud Screen\"..Er der nogle der har kendskab til dette produkt??
OK, nu er der nok nogle der siger til sig selv..Hold da kæft hvor er de dumme de mennesker der, at de har solgt til JUGOSLAVIEN, og at de ikke har kunne se at det var en skurk....Det indrømmer vi blankt, men ikke destro mindre er der sikkert en del andre WEB-SHOPS der har været uden for samme problem, som jeg godt kunne tænke mig at få en dialog med.

OK, i er velkommen til at deltage i denne dialog, hvis i finder emnet relevant..

[Perfi]
Avatar billede celik Nybegynder
11. juli 2001 - 09:10 #1
Det er sgu da fuldstændig uholdbart, hvis PBS godkender beløbet så må man da regne med at man får pengene for altid. Jeg har også en butik og dette var jeg ikke klar over. Ved du noget om det også gælder for kunder i Danmark.
Avatar billede NanoQ Nybegynder
11. juli 2001 - 09:12 #2
Hvad gør du hvis der er ulovlige trækninger på dit kreditkort, som følge af en handel hos en internet forretning?

Det fungerer ligesom i den fysiske verden – du skal med det samme ringe til det pengeinstitut som har udstedt dit kreditkort, og bede om at få det spærret. Derefter underskrives en tro-og-love-erklæring til PBS om, at betalingen ikke er gennemført af ham eller hende, hvorefter beløbet tilbageføres. Som tidligere forklaret risikerer altså du ikke dine penge, hvis du har handlet på normal vis. Når en betaling er gennemført uden din PIN-kode, digitale- eller fysiske underskrift, kommer butikken eller kortindløseren (banken) til at dække beløbet, hvis det ikke er dig som har foretaget betalingen.

Der er oftest aldrig problemer med \"almindelige\" internetforretninger, hvor du kan købe en fysisk vare eller ydelse. Det er typisk blandt de mange sex-websites der er problemer, og der er også rapporteret om talrige problemer med casino- og spille websites. Vær derfor ekstra forsigtig, hvis du vælge at opgive dit kreditkortnummer til sådanne tjenester.

ref: http://www.estart.dk/sikkerhed/misbrug.htm

Her står jo at butikken kan komme til at dække tabet.

Men iht. http://www.betaling.dk/forret/index.htm : Dækningsgarantier
PBS garanterer honorering af alle betalinger, hvis både forretning og kortindehaver anvender SET certifikat.
I alle andre tilfælde garanterer PBS honorering af alle betalinger under forudsætning af, at forretningen har overholdt vilkårene i sin aftale, og at kortindehaver ikke har gjort berettiget indsigelse.

Læs i det hele taget http://www.betaling.dk/forret/priser.htm

NanoQ
Avatar billede perfi Nybegynder
11. juli 2001 - 09:17 #3
Det er jeg ikke sikker på, men sådan tror jeg faktisk det er. Dertil kan der siges at der er større mulighed for at anlægge en politisag mod en herboende person, frem for en i JUGOSLAVIEN. Jeg havde en samtale med en fra PBS-Security som sagde at der er forskelligt fra land til land hvor ofte man sender kontoudskrifter ud til kunderne. Derfor denne lange tid før indsigelser. Jeg mener så må kortholderen passe bedre på sine kvitteringer ell. lign. Den person som har købt hos os har højest sansynelig ikke fysisk haft kortet i hånden, man sikkert kun haft kortnummeret og udløbsdatoen, hvilket er nok til at købe varer over nettet.....
Avatar billede cholm Nybegynder
11. juli 2001 - 09:17 #4
Det springende punkt i denne sag må være hvilke kriterier der skal opfyldes, for at kortindehavers indsigelse vil blive betragtet som værende berettiget.

En reaktionstid på 4 mdr. lyder da helt uacceptabelt, så jeg vil da råde dig til, at få PBS til at redegøre for begrebet \"berettiget indsigelse\"

/cholm
Avatar billede perfi Nybegynder
11. juli 2001 - 09:20 #5
cholm
Det er umiddelbart også min konklusion. Deres indfaldsvinkel er jo nok at det drejer sig om ca. 80.000 kr. som de ikke er interesseret i at dække.
Avatar billede cholm Nybegynder
11. juli 2001 - 09:59 #6
Mht. \"VeriSign Payflow Fraud Screen\",har keg ingen direkte erfaringer, men metoden med en \"score\" beregnet ud fra forskellige kriterier tror jeg ikke meget på.

Som jeg ser det bliver scoren jo baseret på afvigelser fra normen, hvilket vil sige at hvis dine kunder primært er fra europa, og en fra østen en dag vil handle, er dette jo en afvigelse fra dit normale kundemønster, hvilket betyder et udsving i scoren.
Er dette udsving så en indikation på svindel ? Det kan det da være, men kunden kunne jo også være en seriøs kunde som nu måske bliver afvist.

Jeg tror mere på systemer som feks. \"Danske Netbetaling\" når dette bliver mere udbredt på tværs af den enkelte pengeinstitutter.

/cholm
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester