Avatar billede swaq Nybegynder
06. marts 2009 - 15:54

Excel 2007: lave liste af unikke, herefter beregne sum for hver

Hejsa,

Jeg har boevlet lidt med et problem man helt sikkert kan loese ved at bruge Excel's eksisterende filter vaerktoejer, copy/paste osv.

Men, det jeg har brug for er en vba funktion som laver foelgende:

I et ark "RawData" indeholder kolonne 3 (C) en pris, 4 (D) en vaegt og 6 (F) en kategori. Der er som regel mellem 8 og 12 kategorier og (som regel op til 1.000 raekker).

Naar en bruger klikker paa en knap oprettes der et nyt ark ("KategoriResultat") som er to tabeller under hinanden - begge har to kolonner og i begge er den foerste kolonne en unik liste af kategorier og dermed ens. Den oeverst tabel's anden kolonne indeholder saa summen af kolonne 3 (C) for hver kategori. Den nederste det samme, blot for kolonne 4 (D).

Haaber det giver mening. Jeg har slidt og slaebt med koden - tror ikke det giver meget mening at vise mit slamkode her - men jeg har forsoegt mig med en struktur a la:

Marker kolone 6 med kategorier, traverser og gem vaerdi hvis ikke i collection eller liste - dette skulle gerne resultere i en liste med unikke vaerdier (det er dog ikke lykkedes mig at faa det til at fungere). Copy/paste vaerdierne ind i "KategoriRestulat" to gange med overskriften "Kategori" og med mellemrum i mellem saa der opstaar to tabeller.

Regn herefter resultatet ud ved hjaelp af SUMIF(...) hvor kolonne 3 og 4 henholdsvis kun regnes med hvis der er match med ategorien.

Haaber det giver mening. Er der nogen der kan guide mig lidt paa vej?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester