Avatar billede johny Nybegynder
11. september 2008 - 21:32 Der er 1 løsning

Domain Model Active Record og LINQ to SQL

Jeg er ved at lave et program hvor jeg for første gang skal bruge LINQ to SQL, og i den forbindelse er jeg røget lidt ind i et design problem. For hvordan skal jeg bruge det rent strukturmæssigt?

Jeg har tidligere brugt Domain Model Active Record (DMAR) mønstret, hvor man har en facade klasse, som kontakter Collection klasser, der kontakter hver deres underliggende klasse, som tager sig af hver sin del af databasen. På den måde bliver dataene struktureret meget objekt orienteret, og det gør det utrolig let at arbejde med  og udvide senere hen.

Men hvad så med LINQ to SQL? Hvis man bruger det, ryger en hel del af pointen så ikke, hvis man samtidig bruger DMAR? Altså, at LINQ to SQL så bare bliver en direkte erstatning af en Data Reader? Hvad skal man gøre istedet for at strukturere dataene, og sørger for at centralisere hvor de forskellige data bliver hentet fra?

Jeg vil jo meget gerne ende ud med en solid struktur der også holder på længere sigt, så hvad kan jeg gøre her for at sikre det?
Avatar billede johny Nybegynder
17. oktober 2011 - 11:43 #1
(lukket her)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester