Hvordan omskrives følgende : <select name="Cat" onchange="if(this.selectedIndex!=0){this.form.action='videogallery.asp?Cat='+this.value;this.form.submit();}">
som så den sender /videogallery/%værdi% videre og ikke videogallery.asp?Cat=%værdi%
- men formen skal naturligvis submittes: <select name="Cat" onchange="if(this.selectedIndex!=0){this.form.action='/videogallery/'+this.value;this.form.submit()}">
Nej, ikke den kode, jeg har skrevet ... men jeg kan jo ikke garantere for, hvad resten af din kode gør. Jeg kan jo kun forholde mig til den kode, du vælger at vise mig
Ja, naturligvis skriver den "videogallery/%værdi%?Cat=%værdi%" ... det er lige efter bogen. Naturligvis kommer elementet selv med i query'en ... det undgår du ikke =)
Spørgsmålstegnet _skal_ stå der ... det er jo en form, du submitter med metoden GET. Igen: Hvis du fortælller - eller viser - lidt mere om, hvad det er, du gerne vil, er det meget lettere at hjælpe dig ;o)
Det er helt fint, men jeg kan jo ikke give dig mere kode hvis der ikke er mere. Hvis du selv laver en html side med det som jeg har givet dig af kode, så kan du selv se hvad jeg mener. Vælger man i dropdown et punkt, sender den ? med. Det vil jeg gerne have væk, for at lave det som kommer i adresselinien søgemaskine venligt.
Erik der er ikke så meget at beslutte mig med, jeg har jo lagt det hele på bordet fra starten. Men jeg kan jo ikke komme med mere kode når der ikke er noget. Men det er også lige meget, det virker med det som du har lavet, og det er jo dejligt. Kom med et svar.
Hvis man disabler formen, er der vel ikke grund til at bruge en form.
Det var logisk, der måtte være en form, men spørgsmålet er, om den overhovedet skal bruges til noget. Det er der ingen, der har haft lyst til at fortælle noget om - eller andet om, hvad der egentlig skal ske. Derfor er der heller ingen, der ved, om det er en god løsning ... det tyder dog ikke umiddelbart på det.
Hvis man viser hele dokumentet og forklarer hele historien, har man langt bedre muligheder for hjælp ;o)
Jeg tænkte nok jeg kunne lokke dig tilbage, Ole. Det er li'som når man ser en meget nedringet dame til en fest. Ok, men kigger, men beslutter at nu vil man ikke kigge mere. Men det kommer man jo til alligevel....
Kan det ikke være ligegyldigt om det er den bedste løsning? Vi har sparet verden for et spørgsmålstegn.
Kan aflivelsen af et spørgsmålstegn ikke være rystende ligegyldigt, når spørgeren i stedet kunne have fået en god og logisk løsning? =)
Spørgsmålstegnet kan vist kun være et problem for folk med en sær - indtil nu udokumenteret - fobi ... eller hvis det efterfølgende skal rodes sammen med noget dårlig kode ;o)
Hvis man tænker på SEO, kunne det måske godt være at det var en fordel ikke at have ? med. Så læs lidt på det først, inden I begge to bliver alt for sjove. Denne tråd bliver mere og mere morsom for mig.
Nå, men det er også lige meget, men hvis der skal point på bordet til en løsning så skal der komme et svar. Kan I sove godt.
"Denne tråd bliver mere og mere morsom for mig." >> Det glæder mig, vi kan underholde dig på et kvalificeret niveau ;o)
"Hvis man tænker på SEO, kunne det måske godt være at det var en fordel ikke at have ? med" >> Ja, det kunne sikkert godt tænkes - men det kunne jo også være, du fuldstændig har misforstået problemet omkring søgemaskiner og query-strenge.
Jeg er i hvertfald helt sikker på, du får overordentlig vanskeligt ved at finde dokumentation for din antagelse. Det handler nemlig ikke om at 'læse lidt på det' - men at forstå, hvad man læser ;o)
Hvis det er et spørgsmål, så vil en søgemaskine aldrig se den URL med ?-et i på siden, sådan som det fremgår her i spørgsmålet, da den ikke udfører javascript.
Og så en lille historie: For meget længe siden havde de lærde mennesker slet ikke Internet - tro det eller ej. De skrev også på latin, som måske skulle have været det fremherskende sprog på Internettet (flere årsager, gæt selv). De brugte pergament eller papir, der ikke crashede så tit, og en pen og blæk. Når de så skrev et spørgsmål , som fx "Tisser kloge mænd mod vinden?" blev det til noget i retning af "Vir prudens non contra vendum mingit questio". Bemærk "questio" til sidst, som gør det til et spørgsmål. Efterhånden forkortede man "questio", sikkert for at spare på blækket, til "qo". Og så var der munken, der rystede lidt for meget på hånden, da han skulle skrive en stor bog af i klostrets skrivesal, så han fik "qo" skrevet med "q" over "o" i begyndelsen af bogen, men mod slutningen blev "o"-et til et punktum, og "q" pga. skrivekrampe blev til det sving vi kender fra "?". Munken kunne nok ikke forestille sig at hans opfindelse gav anledning til diskussioner om søgemaskiner adskillige hundreder af år senere.
Jo, deraf navnet "qofobia".
Og ja, historien er tildels helt korrekt. Det overlades til læseren at gætte, hvor der er pyntet lidt på historien - det må jeg nemlig godt, jeg er ikke ansat på DR Nyhederne!
When early scholars wrote in Latin, they would place the word questio - meaning "question" - at the end of a sentence to indicate a query. To conserve valuable space, writing it was soon shortened to qo, which caused another problem - readers might mistake it for the ending of a word. So they squashed the letters into a symbol: a lowercased q on top of an o. Over time the o shrank to a dot and the q to a squiggle, giving us our current question mark.
Altid godt med lidt baggrundsviden - og de munke har da ved Gud haft travlt! Mon ikke også, der har været et par fliitige munkefingre med i udviklingen af Frascatti'en, questio ;oD
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.