Avatar billede madsuggerby Nybegynder
02. januar 2007 - 10:13

Routning i et nætværk af punkter og linier

Hej eksperter
Jeg har et lidt indviklet spørgsmål, som jeg håber nogen her kan hjælpe med:

Jeg skal bygge værktøje op, der beskriver et netværk af punkter forbundet af linier - dvs. alle punkter har forbindelse til netværket via en eller flere linier - men hver linie har kun ét punkt i hver ende. Alle linier er retningsbestemte, således en linie har ét punkt i 'toppen' og ét punkt i 'bunden' af linien.

For at beskrive dette i min database har jeg oprettet en tabel med punkter og en med linier - i linietabellen findes en kolonne til ID for hhv. 'toppunkt' og 'bundpunkt'.

Nu kommer udfordringen så (for mig i hvert fald): hvordan kan jeg bedst muligt finde alle de punkter, der ligger ovenfor et vilkårligt udgangspunkt. Kan man lave en forespørgsel/relationssammenhæng i databasen, der finder alle punkter, der ligger over punktet ud fra linierne mellem punkterne? Eller skal det programmeres - og i givet fald hvordan?

Problemstillingen svarer sikkert i høj grad til routeplanlægningen, som f.eks. en GPS-vejviser til bilen og Krak.dk arbejder, så jeg håber der er nogen, der kan give mig et godt svar!?

Mvh. Mads.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester