Avatar billede m0nk3y Nybegynder
25. juli 2006 - 17:21 Der er 5 kommentarer og
1 løsning

Selvstændig database

Hej Eksperter!

Jeg har set nogen programmer, hvor deres databaser bare ligger i en fil i samme mappe som programmet og slutter med .db (eller disse programmer har jeg set mange af, nærmere)
Hvad hedder denne slags database, og hvordan bruger jeg den?

Ligenu bruger jeg nemlig bare MySQL i forbindelse med Visual Basic 6.0 - dette virker såmænd fint, dog er det lidt "uhandy" at skulle til at installere MySQL, MySQL ODBC driver og MySQL connector på alle de computere som skal have programmet.

Håber nogen kender en simpel løsning :)

Med venlig hilsen
Kristian Just Iversen
Avatar billede thesurfer Nybegynder
25. juli 2006 - 19:24 #1
Mange bruger Microsoft Access, som er en .mdb fil. Er det sådan en du har set?
Altså "MDB" og ikke "DB"..
Avatar billede joern Nybegynder
25. juli 2006 - 19:44 #2
Hej.

Jeg har længe brugt rene tekstfiler som databaser, og gennem årene svaret på spørgsmål hvordan.  Søger nogle fra arkivet:

http://www.eksperten.dk/spm/67142
http://www.eksperten.dk/spm/102480
http://www.eksperten.dk/spm/231812
http://www.eksperten.dk/spm/569563
http://www.eksperten.dk/spm/572958
http://www.eksperten.dk/spm/620341
http://www.eksperten.dk/spm/612115
http://www.eksperten.dk/spm/691801

Hvis du VIL bruge tekstfiler som database og ikke bliver klogere af ovenstående, kan jeg tilbyde dig kildeteksten til et af mine mindre programmer.
Avatar billede thesurfer Nybegynder
25. juli 2006 - 19:51 #3
1) Hvad er ideen med at bruge rene tekstfiler?

2) Hvilken fordel er der, hvis man sammenligner med database, hvor man har muligheder for afvikling af SQL sætninger?
Avatar billede joern Nybegynder
25. juli 2006 - 20:36 #4
Til 1)  Det er jo svaret på dit opr. spørgsmål, det er enkelt, der skal ikke installeres noget andet end applikationen og evt. ocx'er.

Til 2)  Der er en ulempe, nemlig at der ikke etableres indexering, ved store datamængder er anvendelsen af ascii-tabeller nok langsommere ved søgninger.
En anden ulempe er, at du skal vide mere om VB-syntaks, der er ikke nogen "recordprev" og "recordnext" - med mindre du har dine data indlæst i listebokse eller arrays.  Der er heller ikke mulighed for at låse en enkelt record under en opdatering, kun hele filen kan låses - hvis der er flere samtidige brugere.

Fordelen er ubegrænset flexibilitet og meget høj hastighed ved mindre datamængder (10.000 poster), i mit program http://jkfsoft.dk/fargebok.htm opdateres på 1/3 sekund på en server i LAN.  Tag en tur på http://jkfsoft.dk/baser.htm og se hvilke typer programmer jeg bruger ascii-filer som databaser i.
Avatar billede m0nk3y Nybegynder
26. juli 2006 - 10:12 #5
thesurfer: nej, jeg ønsker ikke at bruge Microsoft Access. Havde godt set at man kunne læse direkte fra .mdb filer, men har ikke haft gode erfaringer med det. En anden ting er, skal man egenligt ikke også have installeret odbc drivere for at det køre?

joern: jo, jeg blev også foreslået det af en kammerat, men håbede på en lettere løsning. Men hvis du sende mig kildekoden til et af dine mindre programmer ville det bare være helt fint. Så kan jeg se om det er noget der duer :-)

Min mail er kristian@webonnet.dk

Læg et svar så får du point.

Med venlig hilsen
Kristian Just Iversen
Avatar billede joern Nybegynder
26. juli 2006 - 11:14 #6
Hej Kristian.

Det seneste - og ikke helt færdige - er et program til at lave trafiktælling med. http://jkfsoft.dk/trafik0.htm  Det er skrevet i VB6.  Zip-pakken fylder 30k, den bliver sendt om et øjeblik. Der anvendes en ini-fil til konfigurations-data i stedet for "Registry", det kan ikke være mere enkelt.

De 28 knapper kan have forskellig betydning, hver ny database indeholder i starten informationer om, hvilke parametre der er anvendt ved denne optælling.

Programmet er ikke fejlsikret endnu.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester