Avatar billede superib Nybegynder
12. april 2006 - 21:36 Der er 2 kommentarer og
2 løsninger

Sæt skrive rettigheder på et dir, der også gælder for nye filer

Når min Apache 2 server gemmer en fil uploadet af en bruger, bliver user/group begge sat til www-data, og rettigheder til kun user (www-data) må skrive/slette.

Hvis vi et øjeblik ignorere muligheden for at gøre det i PHP scriptet (ikke mit script, og ville gerne undgå at rette i det), hvordan kan det så gøres?

Ville egentlig gerne have en generel løsning, der ikke lige involvere et cron-job, så uanset hvem (eller hvilket program) der gemmer hvad og hvornår, vil filen altid få de samme rettigheder og evt. user/group.

/Jesper
Avatar billede keld_simonsen Nybegynder
13. april 2006 - 10:46 #1
Du kan sætte kataloget til dette med chmod 6755 katalog.
Så vil alle filene i kataloget blivet ejet af samme bruger og gruppe som kataloget selv.
Avatar billede superib Nybegynder
13. april 2006 - 14:09 #2
Kunne jeg ikke få uddybet det lidt... normalt når bruger chmod, gør jeg det kun med tre tal, hvad gør det første, og hvad står værdien for?
Avatar billede keld_simonsen Nybegynder
13. april 2006 - 14:13 #3
Det første tal er det der sætter de ekstra ting, som du vil have. Læs manualen til chmodC. manualen om chmod siger om det første ciffer: "Det første  ciffer vælger  sæt  brugerID  (4),  sæt  gruppeID (2)".
Avatar billede superib Nybegynder
13. april 2006 - 14:20 #4
cool... takker for svaret... :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester