Avatar billede sannebak Nybegynder
27. oktober 2005 - 15:52 Der er 8 kommentarer

Access og Front Page - billeder

Hejsa...

Jeg er i forbindelse med mit speciale i gang med at lave en elektronisk ordbog...

Jeg har oprettet en Access database (selve ordbogen), og lavet en databasetilslutning til mit website. I min Access database har jeg lavet et billedfelt, men jeg kan ikke finde ud af, at få billederne vist på mit website.

Jeg har fulgt vejledningen på:
http://office.microsoft.com/da-dk/assistance/HA010346821030.aspx

hvor jeg har aktiveret "databaseresultatområdet til at vise billeder"

Men det duer ikke!!! Så her er mine spørgsmål:

Hvilket navn skal feltet i Access databasen have for at det virker sammen med Front Page? Skal det være OLE-objekt eller tekstboks eller noget helt andet?

Jeg går ud fra, at jeg skal indsætte billedet fra mit websted. Jeg har oprettet en mappe på mit websted, hvor jeg lagrer mine billeder. Men jeg kan ikke få lov til at sætte et billede ind i Access databasen fra mit websted når jeg har feltet til at være et OLE-objekt.

Hvordan får jeg Access og Front Page til at arbejde sammen på dette område?
Avatar billede kilroydk Nybegynder
27. oktober 2005 - 16:07 #1
Du vil få store problemer med det, da access vokser voldsomt i størrelse når du fylder billeder ind i databasen.
Opret istedet et link i databasen, som relaterer sig til filen, og upload så filen på dit site. Bruger du frontpage er det ganske simpelt, idet du blot placerer billedet i mappen "Images", og i access laver du et tekstfelt, hvori du skriver navnet på filen - husk filtypen.
Når du skal henvise til billedet laver du en almindelig link/henvisning til billedet, og så kører det. Det kører hurtigere og mere stabilt end ved at lægge billederne i databasen (f.ex. "<img border=0 src="http://sitenavn/images/billedenavn.ext">")

Håber det lykkedes ;-)
Avatar billede sannebak Nybegynder
27. oktober 2005 - 19:09 #2
Hejsa,

Tak for dit svar... Men, bliver det så billedet man kan se på websitet eller bliver det et link til billedet?

Og skal jeg beholde aktiveringen af "databaseresultatområdet til at vise billeder", som det er beskrevet på ovenstående adresse?
Avatar billede kilroydk Nybegynder
28. oktober 2005 - 04:28 #3
Hehe.. Nu bliver det jo lidt kompliceret ;-) Du bruger Frontpage kan jeg gætte mig til i dit svar, okay. Jeg har haft samme problem som du beskrev, og nej det bliver ikke noget link, men et billede. Du skal bruge ASP til at gøre det med, og så er det lavet, men det kræver, at du kender dette system (???) - gør du det ?
Fidusen kommer, hvis man bruger billedet i flere henvisninger i Access, idet du så ikke lagrer det flere gange i databasen, men blot henviser til det. Lagrer du det flere gange i Access, løber du hurtigt indi pladsproblemer på dit site, hvorimod hvis du kun gemmer navnet, er det enkelte tekstfelter du gemmer = stor, stor pladsbesparelse, og rent faktisk, kører det også langt hurtigere, da det så ikke er databasen der skal trække "visningen" af billedet, men blot webserverens normale filsystem der gør det.
Avatar billede sannebak Nybegynder
28. oktober 2005 - 08:58 #4
Hej igen... Tusind tak for dit svar. Nu begynder vi at nærme os:-) Jeg har ikke fået specificeret i mit spørgsmål at jeg arbejder med ASP, og at min databasetilslutning af Access databasen er "lagt op" på en ASP side. Du kan evt. tjekke mit website: http://www.sanne.korthuset.dk - det kan være det giver dig et bedre billede af, hvad mit problem er. Jeg er ikke så god til at forklare det, da jeg ikke til dagligt arbejder med Front Page og Access.

Jeg har lavet et tekstfelt i min database, hvor jeg har skrevet linket til mit billede, som jeg har lagret på mit websted, f.eks: http://www.sanne.korthuset.dk/Billeder/HMF1250K.gif

Men, hvordan får jeg "linket" mellem databasen og Front Page? Hvilken sti skal jeg anvende, således at jeg kan få Access databasen og Frontpage til at arbejde sammen?

Håber det er blevet lidt mere klart for dig...
Avatar billede kilroydk Nybegynder
28. oktober 2005 - 09:12 #5
(øh... du har en fejl på siden Ordliste Dansk lige over tabellen...)

Nå, men tilbage til det andet. Du kender ASP.. godt.. så trækker du navnet på billedet ud af tabellen med en normal SELECT-streng, og der hvor billedet skal stå sætter du HTML kommandoen:

<img border="0" src="<% Response.Write x("Billede") %>">

x("Billede") er variablen hvori du har navnet på billedet liggende. Hvis du bruger frontpages normale opsætninger skal du enten i databasen tilføle "/images/" eller lave linien om til "Response.Write "/images" & x("Billede")", og så skulle den være der.
Din udbyder - burde - have tilrettet dit site således, at root på din www-server finder den selv. Hvis ikke skal du have "http://_navnet_på_dit_site_" foran.
Du kan ændre størrelse med width/height som du har lyst til, eller hvis du skal have link på billedet, er dette heller ikke noget problem.
Du bruger databasen til at finde navnet på filen, og resten er almindeligt HTML.
Fidusen er, at hvis du laver siden smart, kan du bruge samme kommando til at vise mange billeder, alt efter hvad du henter i databasen - du bruger den samme kode hver gang.

God fornøjelse
Avatar billede kilroydk Nybegynder
28. oktober 2005 - 09:14 #6
PS... Husk den <img> kommando der... DET ER IKKE ASP, men almindeligt HTML, så den skal ikke mellem <%-%>... Det eneste der skal det, er den kommando hvor du skriver variabelnavnet.
Avatar billede kilroydk Nybegynder
28. oktober 2005 - 14:08 #7
PPS. Du spurgte om du skulle bruge nogle af Frontpage henvisninger... Øh... Glem dem. Du kører nu i ren asp, og jo mindre der skal håndteres fra FP-extension, jo større sandsynlighed er der for at du kan få det til at fungere korrekt....
Avatar billede sannebak Nybegynder
07. november 2005 - 14:25 #8
Hej igen...

Yak for dit svar, jeg har været travlt optaget af en anden del af mit special, så jeg har ikke haft tid til at gøre mere ved databasen, indtil nu... Det lyder da meget fornuftigt, det du skriver. Problemet er, at jeg ikke altså ikke helt forstår dine svar, da jeg slet ikke har beskæftiget mig med Access og FrontPage før nu. Jeg er helt på begynderstadie...
Er det muligt evt. at lave en slags "step for step manual" til mig? Altså, hvad gør jeg helt konkret i Acces databasen og tilsvarende i FrontPage. Jeg vil gerne give flere point...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Dyk ned i databasernes verden på et af vores praksisnære Access-kurser

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester