Avatar billede zerana Nybegynder
02. juni 2005 - 13:22 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

mouseover ; link til billede

Hej eksperter.

Jeg skal bruge en mouseover der når musen føres over et link i min tabel af navne, vises billedet af den pågældende person et andet sted på siden.

Det går jeg ud fra at jeg skal bruge javascript til.

Det ville være fedt hvis nogen kunne skrive en koden til mig, (gerne med henvisning til hvad der skal stå hvor i <head>, <body> og stylesheet)

jeg har rodet med det lang tid nu, uden at få det til at virke.
Avatar billede skovenborg Nybegynder
02. juni 2005 - 13:35 #1
Du kan prøve:
I head-sektionen:
<script type="text/javascript">
  var pictures = ["billed1.png","billed2.png","billed3.png"];
  var preloadArr = new Array();
  for (var i=0;i<pictures.length;i++) {
      preloadArr[i] = new Image();
      preloadArr[i].src = pictures[i];
  }
  function changePicture(elmID,imgUrl) {
      document.getElementById(elmID).src = imgUrl;
  }
</script>

I body-sektionen:
<table>
  <tr><td>Navn: <a href="#" onmouseover="changePicture('person','billed1.png');" onmouseout="changePicture('person','');">Albert Einstein</a></td></tr>
  <tr><td>Navn: <a href="#" onmouseover="changePicture('person','billed1.png');" onmouseout="changePicture('person','');">Bjarne Goldbæk</a></td></tr>
  <tr><td>Navn: <a href="#" onmouseover="changePicture('person','billed1.png');" onmouseout="changePicture('person','');">Peter Pedal</a></td></tr>
</table>

<img src="" id="person">

Billedet bliver altså vist i img-elementet med navn "person". Dette kan du så placere hvor du vil. Bemærk også at jeg helt øverst oppe har lavet et lille array hvor du skal skrive de forskellige url's på de billeder der kan blive vist (de forskellige billeder af personerne). På den måde skal de ikke først hentes når du flytter musen over et af navnene i tabellen.
Avatar billede zerana Nybegynder
02. juni 2005 - 16:26 #2
yay! Tusind Tak!
Jeg har bare lige et lille spørgsmål til...
når jeg skal placere billederne med "person" elementet hvordan gør jeg det? nu er jeg newbie i javascript...normalt ville jeg i mit CSS dokument lave en img.person med top og left potioner, og så sætte en class="person" ind i koden...
hvordan gør jeg her?

Og så en ting til: min browser blokker det fordi det er active content..?? - er det bare mine browser instillinger der er gakke, eller er det et normalt problem, så jeg skal til at overveje om det overhovedet er en god ide at bruge det?

husk også at smide et svar så du kan få point:)
Avatar billede skovenborg Nybegynder
02. juni 2005 - 16:48 #3
Du kan placere billede <img src="" id="person"> præcis som du vil med CSS - det gør ingen forskel på selve scriptet. Du kan altså sagtens skrive:
#person {position:absolute;left:....}
eller
img.person {....} (hvor du altså tilføjer en klasse på billedet)

Scriptet skulle også meget gerne virke i de fleste browsere. Hvad standard-indstillingerne er kan man selvfølgelig ikke gøre noget ved, men så må du jo sørge for at billedet evt. bliver vist når man klikker på linket og går til en anden side (altså vise billedet på denne nye side).
Men generelt burde det virke, og de fleste tillader da også, at man ændrer på billeders url. De fleste gange hvor det ikke virker er fordi javascript helt er slået fra.

Hvilken browser bruger du egentlig?
Avatar billede zerana Nybegynder
02. juni 2005 - 17:47 #4
tak for det:)

Jeg har IE 6.0 browser...
Må lige undersøge om den står forkert instille mht. javascript.

Men ellers mange tak for din hurtige hjælp, jeg har fået det hele til at virke nu:)
Avatar billede roenving Novice
03. juni 2005 - 00:10 #5
-- og det skal tilføjes, at IE6 sp2 har den lidt underlige standard-indstilling, at scripts kørt fra en fil på den lokale computer er et større problem, end hvis den hentes fra den server, hvor siden kommer fra ...

-- altså burde du kun få problemet, mens du sidder og tester på din egen computer, når det kommer op på serveren skulle det forsvinde !-)

-- men du kan da slå det fra, ved næsten nederst i Funktioner --> Internetindstillinger ... --> Avanceret at sætte et hak i 'Tillad aktivt indhold at køre i filer på Denne computer' ...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester