Avatar billede breindahl Nybegynder
01. december 2004 - 17:29 Der er 1 kommentar og
1 løsning

IE6: Sortering af 'Foretrukne'

Internet Explorer er født med en facilitet, som husker den rækkefølge, man anbringer sine bogmærker ("Foretrukne", altså genveje) i.
Faciliteten består i, at rækkefølgen af genveje registreres i Registreringsdatabasen: Der oprettes en post ("MenuOrder") i hver eneste mappe og undermappe, man opretter under Foretrukne.
(Registreringen sker her:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MenuOrder)
Dette er sikkert glimrende for mange brugere. Men jeg har efterhånden mange genveje, og jeg har derfor etableret et system til sikring af, at jeg får dem vist i den af mig ønskede rækkefølge. Systemet består i al sin enkelthed i, at første karakterer i navnet er et tal (1,01; 1,27; 2,83; osv osv). Samme systematik anvender jeg for mine alminelige filer. Og for almindelige filer fungerer det glimrende, når mappen sorteres efter navn (dvs. alfanumerisk).

MEN: Det fungerer ikke i Explorer, fordi Explorer insisterer på at huske rækkefølgen i Foretrukne-mappen på en anden måde end i alle andre mapper (nemlig ved registrering i Reg-databasen).
Jeg har en del gange slettet posten "MenuOrder" i samtlige mapper. - Men så snart jeg opretter en ny genvej i Foretrukne, oprettes en MenuOrder-post i den pågældende mappe i Reg-databasen.

SPØRGSMÅL: Hvem ved, hvordan man slår denne automatiske registrering i Registreringsdatabasen fra ??
Avatar billede breindahl Nybegynder
05. december 2004 - 14:38 #1
Det er nu en uges tid siden, jeg oprettede spørgsmålet. - Har jeg virkelig stillet et spørgsmål, som ingen kan svare på ?? - !!
Avatar billede breindahl Nybegynder
13. december 2004 - 15:00 #2
Jeg tillader mig at tage pointene selv. Jeg har ganske vist ikke fundet ud af, om man kan de-aktivere IE6's automatiske registrering af fil-rækkefølgen i Foretrukne. (Hvis nogen finder ud af, hvordan det gøres, er jeg fortsat interesseret i at høre om det.)

Men har jeg fundet ud af, hvordan man kan undgå, at posten "MenuOrder" oprettes i registreringsdatabasen. - Hidtil har jeg ved oprettelse af genveje i Foretrukne anvendt den lette metode, nemlig blot at trække adressen fra adresselinien ned i Foretrukne-panelet. Men herved oprettes "MenuOrder" i den pågældende mappe i registreringsdatabasen.
Hvis man i stedet højreklikker på websiden og anvender den fremkommende dialogboks til at placere genvejen, oprettes posten "MenuOrder" ikke. Og dermed opnår jeg, hvad jeg ønsker, nemlig at filerne sorteres i den vante alfanumeriske rækkefølge.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester