Jeg bestyrer
www.metamaten.dk, hvor jeg har klippet dette ud fra FAQ\'en til ære for dig!
Metadatakoder sættes altid ind i et html-dokument, og frames-baserede hjemmesider er som bekendt komponeret af adskillige html-dokumenter der vises samtidig. Mit forslag er, at du først og fremmest indsætter metadata i din index-fil (altså filen med frames-definitionen, ofte kaldet index.htm eller default.htm). Koderne skal sættes ind mellem <head> og </head> i toppen af dokumentet.
Desuden kan du evt. indsætte metadata i de enkelte underdokumenter som normalt bliver læst ind i dine frames. Dette er dog ikke altid ønskværdigt, da brugere igennem en søgemaskine vil kunne blive ledt ind på en side, der er løsrevet fra sin sammenhæng (nemlig de omkringliggende frames).
For at undgå indeksering, kan du indsætte en ekstra metadata-kode i dit dokument. Koden
<META NAME=\"robots\" CONTENT=\"NONE\"> vil fortælle søgemaskinerne, at de skal undlade at indeksere siden, som koden er sat ind i. Dette kan være nyttigt i f.eks. et dokument, der fungerer som menu i en frame.
Hvis du ikke er interesseret i, at nogen af de sider, der læses ind i framesettet katalogiseres, kan du yderligere indsætte
<META NAME=\"robots\" CONTENT=\"INDEX, NOFOLLOW\"> i index-filen (erfaringen viser, at søgemaskinerne respekterer det!). Koden fortæller, at hovedsiden skal katalogiseres, men alle undersider skal forbigås. Det anbefales dog, at du stadig indsætter
<META NAME=\"robots\" CONTENT=\"NONE\"> i dokumenter du ikke vil have katalogiseret, da disse sider principielt kan blive forsøgt katalogiseret via en anden side end din index-fil.
Med venlig hilsen
Jens Hofman Hansen,
www.metamaten.dk