Avatar billede ing Nybegynder
16. december 2003 - 23:22 Der er 26 kommentarer og
4 løsninger

Fireworks og dreamweaver - ka' det være rigtigt ?

Jeg har lavet en menu i Fireworks, som skal være på alle mine websider (omkring 100 stk.) Hvis man foretager en ændring i menuen, kan det så passe, at html-koden skal importeres til hver enkelt side i dreamweaver igen ? Man kan åbenbart ikke bare overskrive de gamle filer, som er eksportere fra Fireworks i håbet om at alle siderne efterfølgende er opdaterede med den nye manu. Kan nogen hjælpe ?

VH

Johnny
Avatar billede big_ossi Nybegynder
16. december 2003 - 23:26 #1
har du et link til siden så man kan se hvor menuen ligger på siden ?
Avatar billede keysersoze Guru
16. december 2003 - 23:29 #2
meget afhænger af hvordan du har opbygget siden. Jeg gætter på at du har en hjemmeside med 100 sider og ikke 100 hjemmeside (right?) - hvis det er tilfældet kan det faktisk godt passe at alle sider skal opdateres, men kun hvis du har bygget koden dumt op - er koden lavet optimalt (fx vha includes) burde der ingen problemer være
Avatar billede bojohansen Nybegynder
16. december 2003 - 23:30 #3
Hvis du har importeret menuen til hver enkelt side manuelt, altså hver gang du har lavet en ny side, så ja.

Hvis du har lavet et Template og indsat menuen deri, kan du bare opdatere templaten og lade DW opdatere alle sider som bruger templaten, uploade alle de sider som er opdateret med Synchronise og så er det fikset.
Avatar billede blegansigt.com Nybegynder
17. december 2003 - 09:24 #4
Hvis du har lavet alle siderne med samme menu, kan du jo også bare lave en "Søg/erstat" - "Source" på hele sitet i DW.
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 11:58 #5
Det smarteste er efter min erfaring at bruge includes, som keysersoze også nævner. Så er det ret let at holde styr på, når du bare har menuen i een fil seperat fra resten af dine sider.
Avatar billede ing Nybegynder
17. december 2003 - 14:35 #6
Som keysersoze og le bon skriver så kan det være en mulighed at anvende includes. Dette har jeg prøvet, og fungerer fint ved at include et html- eller
aso-dokument på siden som bare indeholder tekst. Men Fireworks genererer en html-side, nogle grafikfiler og en script. Grafikfilerne og scriptet kaldes fra html-siden, som jo er den jeg gerne vil include. Include virtual eller server.execute() er to muligheder, men ingen af dem virker med html-siden fra fireworks. Jeg har sågar placeret alle elementerne fra Fireworks i roden på serveren dvs /Website/, men hvis den kaldte side (som indeholder include-sætningen) ligger i et særskilt bibliotek, så fejler referencen. Også selvom stien i include-sætningen er absolut. Ændrer jeg menuen til et *.asp dokument, så fejler referencen kun på grafikobjekterne i den includerede menu.

Jeg kunne forestille mig at scriptet, som genereres af Fireworks kan være en del af problemet, samt de interne linksangivelser i fireworks-html-filen. Skal man til at rette i den hver gang, så er ideen ligesom forsvundet.

VH

Johnny
Avatar billede keysersoze Guru
17. december 2003 - 14:49 #7
jeg kender ikke nok til fireworks og dreamweaver til at kunne komme med en forklaring eller en løsning. Jeg håndkoder mit da jeg på den måde _ved_ hvad jeg får og _ved_ hvad jeg kan gøre i en given situation - så måske det var værd at overveje at gå den vej?
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 15:20 #8
Jeg plejer at omdøbe Fireworks HTML-fil til en .inc-fil, og så includere den i mine php sider. Hvis du gør det på den måde, så virker det fremragende, men jeg ved ikke om du er så meget for at det hele skal være php?? - Jeg ved ikke så meget om asp, men hvis du hellere vil lave det i asp, så må der være en tilsvarende mulighed.
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 15:36 #9
I øvrigt, hvis du alligevel laver alt i HTML, så er det vel ikke noget problem at omdøbe alle dine html-filer til .php? Der er jo ikke nogen "bi-virkninger".
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 15:42 #10
Det er såre simpelt, bare smid din menu ind således:

<?php include("menu.inc");?>
Avatar billede keysersoze Guru
17. december 2003 - 15:59 #11
le_bon >> jeg går ud fra at du er php-mand? i så fald burde du glemme det lidt her - der er absolut ingen grund til at omdøbe til php hvis det kan undgås. Samtidig kan det gå hen og skabe en masse problemer hvis fx serveren ikke understøtter php. Skal man endelig rename kan man lige så godt vælge fx asp eller jsp - men det afhænger jo igen også af serveren... uanset hvad er der dog ingen grund til at rename hvis det kan undgås
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 16:22 #12
keysersoze >> Ok, jeg er bare vandt til at bruge den fremgangsmåde, og jeg ved den fungerer fint. Desuden er der vel egentligt ikke så mange servere der ikke understøtter php nu om dage(?)

Men hvordan vil du inkludere menuen, hvis det hele er html? (det er jeg lidt interesseret i, for så ved jeg det til en anden gang hvis jeg skulle få brug for det)
Avatar billede keysersoze Guru
17. december 2003 - 16:35 #13
jeg kender da massevis af servere der ikke understøtter php - generelt er det ikke det mest geniale at køre ASP og PHP sammen, og da der stadig kører massevis af alm. MS IIS-servere rundt omkring passer det nok ikke heeelt. Man sætter jo ikke bare én server op som både kan køre .net, php, asp, jps osv hvis man er et seriøst hostingfirma og ikke kun går efter 9-kroners kunderne

inkludere uden et serverside sprog kan du både lave med SSI såfremt serveren understøtter dette samt javascript hvilket så selvfølgelig kræver at klienten understøtter dette.
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 16:57 #14
keysersoze >> Oki doki! Men der er vist ikke sagt noget om at ing kører asp. Kun ren html.
Du har vist lidt mere forstand på servere en jeg, men jeg kan ikke se at dine løsninger er lettere eller mindre problematiske end min. (ikke fordi der er de store problemer med min). Hvis vi lige kunne få ham ing på banen og fortælle om hans server understøtter php, så har vi vel en løsning.
Avatar billede keysersoze Guru
17. december 2003 - 17:00 #15
stadig ikke enig - fx asp eller php vil være lige så simpelt såfremt serveren understøtter det. Og så vil en SSI understøttelse ikke kræve ændring til php eller whatever - har man et site lavet uden noget form for serverside-teknologi har der ingen grund til at rename det hele hvis serveren kan klare andet
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 17:14 #16
Jeg forstår ikke helt hvad du mener i starten ( fx asp eller php vil være lige så simpelt såfremt serveren understøtter det.)

SSI siger mig ikke så meget men hvis det er smart så skal ing da bruge det, men som du selv siger, så stiller det åbenbart også krav til serveren. Så kan php måske alligevel være løsningen.

Jeg er hverken php-, asp- eller nogetsomhelstandet-mand, men jeg ved at php-løsningen virker perfekt, og jeg er ikke stødt på nogen problemer endnu.
Avatar billede keysersoze Guru
17. december 2003 - 17:56 #17
mente asp eller jsp...

Hvis du ikke ved hvad SSI er så lær det - det burde være et elementært kendskab fra HTML inden man bevæger sig over i en serverside-teknologi. Jeg siger ikke at php IKKE kan være løsningen - siger bare at det er dumt at benytte sig at en serverside teknologi hvis det kan undgås. Sjusker man allerede ved inkludering af filer så er der altså lang vej til ordentlig kode så allerede der burde man måske overveje om man skulle gå tilbage og sætte sig ordentligt ind i html hvis man vil håndkode...

php-løsningen duer fx ikke på mit webhotel - og den vil heller ikke virke mange andre steder. Så prioriteringen må være

1: SSI
1.5: javascript - men også kun måske
2. serverside hvor det er totalt lige gyldigt om der så vælges .net, php, asp eller jsp så længe serveren bare understøtter det.
Avatar billede le_bon Nybegynder
17. december 2003 - 18:06 #18
Oki doki, sensei! Så må jeg jo tilbage til "wax on, wax off"

Men Kan du ikke lige vise mig og ing hvordan det så skal gøres?
Avatar billede karsten_larsen Praktikant
17. december 2003 - 18:50 #19
Det optimale er:
1)at lave det som template, som bojohansen siger, fordi så hjæler DW dig med resten helt automatisk. Nemlig næste gang du skal tilføje noget til menu, links etc.

MHt. template kan du bruge dette som guide http://www.rob.dk/tutorials/dreamweaver_templates.htm

Du har muligheden for selv at definere, hvad dine slices skal hedde i Fireworks og på den måde kan du sikre, at du får overskrevet dine filer.

Det værste der kan ske er et hav af små filer som r2_h4_menu.jpg, som er svære atholde styr på.

:-) Karsten
Avatar billede bojohansen Nybegynder
18. december 2003 - 22:06 #20
http://www.communitymx.com/content/article.cfm?cid=A514FA4CC06A3A8D


Måske du kan bruge dette til noget ???

Jeg gjorde noget lignende på et gammelt site, og det fungede fint for mig.

Men templates er også godt.....eller templates er hvad templates er, men de er brugbare til alm. statiske sider med feks. en masse menuer
Avatar billede ing Nybegynder
19. december 2003 - 22:15 #21
Hej Alle

Tak for de mange inputs!! Mit problem er er dog endnu ikke løst. For det første er PHP indtil videre udelukket som en mulighed pga. manglende serverunderstøttelse. Jeg har taget alle rådene om templates, includes og libraries til mig - hvordan kan man leve uden.

Hvis jeg eksporterer menuen som et Dreamweaver library, så mister jeg fuldstændigt funktionaliteten af pop-up-menuen. Popup-menuen er oprettet via
Fireworks standardmetode.

Jeg har desuden prøvet at eksportere menuen som "html and images" og efterfølgende gemt de eksporterede filer i en mappe for sig selv på webserveren (for at bibeholde lidt struktur). Den genererede html-fil
inkluderer jeg så på hver side, eller bare i templaten med linjen:

<!--#include virtual="acabs/hovedmenuer/topmenu.asp"-->

Selve hovedsiden (default/index) ligger direkte under acabs og alle de resterende sider ligger af strukturelle årsager gemt i andre mapper.
Selvom virtual-typen anvender en absolut sti, så includeres menuen kun
rigtigt på sider som ligger i samme mappe som menuen. Dvs. menuen virker kun på index.asp hvis jeg lægger menuen og alle underfiler direkte under acabs. Men dette giver jo problemer med alle de andre sider, som også skal have tilgang til menuen.

Eneste løsning jeg kan se lige nu er at gemme alle sider direkte på roden i en stor rodebunke. Dette vil jeg meget gerne undgå.

Er der mon noget at gøre uden at skulle rette alle mulige steder hver gang ?

VH

Johnny
Avatar billede bojohansen Nybegynder
20. december 2003 - 00:21 #22
Lav en menu i FW.

Eksporter den sådant :

File --> Exsport

Fil navn : "menu"
Filtype : HTML and Images
Html : Export HTML file
Vinkel "Put images in subfolder" og lad den bare beholde den default mappe "images/"

Opret en mappe i roden af dit site, kald den "fwmenu" og gem nu det hele her.

Åben filen : menu.htm fra mappen "fwmenu"

Jeg har lavet en lille en som jeg bruger til at vise dig hvad der skal gøres.

den ser sådant ud :

<html>
<head>
<title>menu</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;">
<!--Fireworks MX 2004 Dreamweaver MX 2004 target.  Created Fri Dec 19 23:46:01 GMT+0100 2003-->
<script language="JavaScript">
<!--
function mmLoadMenus() {
  if (window.mm_menu_0019231650_0) return;
  window.mm_menu_0019231650_0 = new Menu("root",81,20,"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif",14,"#000000","#ffffff","#cccccc","#000084","left","middle",3,0,1000,-5,7,true,true,true,0,true,true);
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("SubLink&nbsp;1","location='sublink1.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("sublink&nbsp;2","location='sublink2.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.hideOnMouseOut=true;
  mm_menu_0019231650_0.menuBorder=1;
  mm_menu_0019231650_0.menuLiteBgColor='#ffffff';
  mm_menu_0019231650_0.menuBorderBgColor='#555555';
  mm_menu_0019231650_0.bgColor='#555555';

  mm_menu_0019231650_0.writeMenus();
} // mmLoadMenus()

//-->
</script>
<script language="JavaScript1.2" src="mm_menu.js"></script>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<script language="JavaScript1.2">mmLoadMenus();</script>
<img name="menu" src="images/menu.gif" width="410" height="461" border="0" usemap="#m_menu" alt=""><map name="m_menu">
<area shape="rect" coords="34,40,111,61" href="#" alt="" onMouseOut="MM_startTimeout();"  onMouseOver="MM_showMenu(window.mm_menu_0019231650_0,110,61,null,'menu');"  >
</map>
</body>
</html>



Så kopiere du alt som er i <Head> :

<!--Fireworks MX 2004 Dreamweaver MX 2004 target.  Created Fri Dec 19 23:46:01 GMT+0100 2003-->
<script language="JavaScript">
<!--
function mmLoadMenus() {
  if (window.mm_menu_0019231650_0) return;
  window.mm_menu_0019231650_0 = new Menu("root",81,20,"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif",14,"#000000","#ffffff","#cccccc","#000084","left","middle",3,0,1000,-5,7,true,true,true,0,true,true);
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("SubLink&nbsp;1","location='sublink1.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("sublink&nbsp;2","location='sublink2.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.hideOnMouseOut=true;
  mm_menu_0019231650_0.menuBorder=1;
  mm_menu_0019231650_0.menuLiteBgColor='#ffffff';
  mm_menu_0019231650_0.menuBorderBgColor='#555555';
  mm_menu_0019231650_0.bgColor='#555555';

  mm_menu_0019231650_0.writeMenus();
} // mmLoadMenus()

//-->
</script>
<script language="JavaScript1.2" src="mm_menu.js"></script>

Og gemmer det i en fil vi kalder : menuhead.inc

Men vi skal lige redigere den så alle links bliver med en / foran og får tilføjet de rigtige mappe navne :

Her er det linkene vi retter til :

  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("SubLink&nbsp;1","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink1.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("sublink&nbsp;2","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink2.htm'");

Her er det linket til selve javascript filen der gør at menuen virker :

<script language="JavaScript1.2" src="/fwmenu/mm_menu.js"></script>

Gem den så igen.

kopier nu alt mellem <body> tagget :

<script language="JavaScript1.2">mmLoadMenus();</script>
<img name="menu" src="images/menu.gif" width="410" height="461" border="0" usemap="#m_menu" alt=""><map name="m_menu">
<area shape="rect" coords="34,40,111,61" href="#" alt="" onMouseOut="MM_startTimeout();"  onMouseOver="MM_showMenu(window.mm_menu_0019231650_0,110,61,null,'menu');"  >
</map>

og gem det i en fil vi kalder menubody.inc

så skal vi rette links til i denne også :

<img name="menu" src="/fwmenu/images/menu.gif" width="410" height="461" border="0" usemap="#m_menu" alt=""><map name="m_menu">

som du kan se er denne menu kun med et menu punkt, gem så filen igen.

åben et nyt dokument i DW, gem det som "menuen.html" i en hvilken mappe plaseret på et hvilket som helst sted på din server.

Sæt denne linie ind i <head> :

<!--#include virtual="/fwmenu/menuhead.inc" -->

og sæt denne ind et eller andet sted i din <body> hvor du nu vil have den plaseret :

<!--#include virtual="/fwmenu/menubody.inc" -->


Upload nu alle filerne til serveren og kald siden menuen.html, se så sker der løjer ;-)
Avatar billede bojohansen Nybegynder
20. december 2003 - 00:27 #23
Skal du slette eller tilføje noget i din menu så åbner du original .png filen, retter det der skal rettes og så gentager du denne process bare at du overskriver de 2 filer menuhead.inc og menubody.inc med de nye data som FW har lavet for dig, uploader menuhead.inc og menubody.inc til serveren og så er alle dine 100 sider opdateret med den nye menu.
Avatar billede bojohansen Nybegynder
20. december 2003 - 00:38 #24
mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("SubLink&nbsp;1","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink1.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("sublink&nbsp;2","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink2.htm'");

Du behøver jo selvfølgelig ikke at rette disse link til hvis du bare laver dem rigtige i Fireworks ;-)
Avatar billede ing Nybegynder
20. december 2003 - 18:03 #25
Hej Bojohansen

Tak for det lange og meget brugbare indlæg. Jeg har fulgt metoden, som du har angivet og dette virker fortrinligt. Point for det naturligvis!! Men du skriver jo selv, at man bare kan lave filerne rigtigt i Fireworks, hmmmm hvordan får jeg lige det hen ?

VH

Johnny
Avatar billede bojohansen Nybegynder
20. december 2003 - 18:09 #26
Det er jo bare med hensyn til dit links som ligger i din menu.
Det er jo nemmest når nu du laver menuen i FW, at du skriver linket ind her med en / foran og skriver hele stien til filerne igennem mappe hirakiet.
Så slipper du jo for at retter disse linier hver gang :

mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("SubLink&nbsp;1","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink1.htm'");
  mm_menu_0019231650_0.addMenuItem("sublink&nbsp;2","location='/EN_ELLER_ANDEN_MAPPE/sublink2.htm'");
Avatar billede ing Nybegynder
20. december 2003 - 23:55 #27
Hej Bo

Menuen opbygger jeg udelukkende i Fireworks og implementerer ingen eksterne grafikelementer. Dvs. niveau 0 i menuen udgøres af kasser som er tegnet direkte i Fireworks. Til hver af disse kasser er oprettet et hotspot som
der er knyttet en popupmenu til, som ligeledes er oprettet via Fireworks popupmenu-funktion. Når nu jeg eksporterer menuen, så har jeg vel ingen indflydelse på hvilke links Fireworks genererer til de enkelte grafikelementer. Tjo, jeg kan vel gemme det hele i en anden folder, men det hjælper formodentligt ingenting. Mener du at det er muligt ?

Johnny
Avatar billede bojohansen Nybegynder
21. december 2003 - 09:34 #28
Nej der er ingen muligheder for at styre grafik og andet links i menuen under eksport.
Egentligt skulle jeg slet ikke havde sagt det med de links i min forklaring da det jo egentligt gir sig selv.
De eneste links jeg snakker om er dem du selv skriver ind i fireworks når du laver din pop up menu. Men selvfølgelig lægger du jo de rigtige links ind her med en / foran ;-)
Avatar billede bojohansen Nybegynder
21. december 2003 - 09:37 #29
Niveua 0
  Sublink1 (/mappe1/mappe1.2/default.asp)
  Sublink2 (/mappe2/default.asp)

Det er disse links jeg mener
Avatar billede ing Nybegynder
22. december 2003 - 16:52 #30
Tak for hjælpen fra jer alle. Bojohansen leverede den endelige løsning på mit spørgsmål hvilket jeg takker meget for. Resten får lidt points med på vejen også.

Johnny
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester