runeevers >> En chat er jo et eksempel, som er oppe masser af gange her på E. At se på en side, der opdaterer hvert 5-10. sekund, er til at få fnat af.
Samtidig nedsætter det performance ganske alvorligt ikke at bruge iframe, da men ved at anvende en sådan kan nøjes med at hente samtalens seneste linie, hvorimod du skal trække hele samtalen ud af databasen og skrive den, hvis du ikke bruger iframe.
I det hele taget, er performance-problematikken ganske væsentlig, når vi taler større sites og dynamisk genererede sider. Der kan nævnes masser af andre eksempler på, at man kan nøjes med at hente hele siden én gang og efterfølgende hente småbidder, når brugeren ønsker at hente yderligere info.
I CMS-systemer er de nærmest et must, da man her kan hente og gemme del-informationer uden at skulle gemme en hel side eller et kompleks af sider.
Samtidig kan man lave et dynamisk CMS med en (eller flere) skjult iframe, hvor alle opdaterings-funktioner kører i forms, der bliver dynamisk genereret og fyret af mod serveren. Det giver en voldsom forbedring af brugeroplevelsen, da man ikke skal vente på svar fra serveren, men blot arbejder videre i sit WYSIWYG-miljø i browseren.
Det betyder også, fru Jensen kan afprøve forskellige design-muligheder, uden at skulle opdatere backend'en og bagefter skal til at rode med besværlige undos.
Derudover kan nævnes f.eks. topbannere, der ofte er tunge og ligger hos mediebureauer, der distribuerer i tusindvis af bannereksponeringer i minuttet, hvilket tit bringer disse servere i knæ. Det øger loadtiden væsentligt på mange sider på nettet, hvor man i stedet kunne lægge banneret i en iframe, der loades på hovedsidens onload-event - og giver brugeren en betydelig bedre oplevelse.
Jeg kan huske, vi på Framfab havde problemer med en dynamisk scroller, da vi byggede HydroTexaco's Erhvervs-site. Nogle af de tidligere NS6-builds (som der stadig er mange af derude) havde voldsomme problemer med clip og overflow. Dette blev løst ved at redirecte NS6'ere til en 100% iframe.
Samme problem opstod i øvrigt på Nikefootball.com og Electrolux, hvor vi også rodede med DHTML, clip og overflow.
Det var nogle grunde og der er såmænd flere endnu, men jeg har også lige lidt til questis ... og det her er vist ved at blive lidt af en dansk stil :)
questis >> Det, der pisser mig af, er når du kaster dig ud i skråsikre påstande som (13/01-2003 00:39:46):
" [...] da problemmet som en iframe skal løse, kan afklares på så mange måder at det halve kunne være nok, er der jo ingen grund til at nogen browsere enten ikke kan vise dem korrekt/slet ikke vise dem."
Det kunne for ikke indviede opfattes, somom du udtaler dig med professionel vægt, eller ved hvad du taler om - hvilket absolut ikke er tilfældet.
Går vi en tur ind på din egen side:
http://www.questis.dk/som du reklamerer for på dit E-minisite, kan man læse følgende:
"Questis.dk lever løsninger inden for internet og intranet. alle vores løsninger bliver holdt op mod W3C standarderne som sikrer stabile og browser kombatible løsninger som kan bruges af alle brugere."
Det lyder jo flot og brugere af E, der ikke ved bedre, kunne få det indtryk, du taler om noget, du har forstand på ... vi kan vel i det mindste blive enige om, du ikke sparer på krudtet, når det gælder selvsikkerhed og skråsikkerhed.
Gør man sig den ulejlighed at se siden i NS6, vil man tydelig se, dette er en vild overdrivelse. Kikker man derudover i koden, ser man, det ikke kun er NS6-brugere, du ikke understøtter. Det gælder såmænd også alle ikke Windows-brugere (uanset browservalg), da du bruger et proprietært Microsoft karaktersæt - i stedet for at bruge det internationalt standardiserede sæt for latinsk alfabet.
Der er i parentes bemærket ikke noget at sige til, 'I' (stor i slavet, hva'?) tilbyder at forære 'jeres' to første kunder en gratis løsning i håb om at kunne få et par referencer.
Hvad betyder forresten: "[...] alle vores løsninger bliver holdt op mod W3C standarderne [...]"? Formodentlig, at de bliver kørt en tur igennem validatoren. Det er ikke nok, da W3C’s validatorer ikke er uden fejl. De er små stykker hjælpeværktøj, men garanterer på ingen måde, din kode er valid, selvom den validerer.
Rekommenationerne er der, man sikrer, koden er valid. Opfylder den, hvad der står der (og glem ikke errata-dokumenterne), er koden OK ... ellers ikke.
Dette er ikke engang nok, da browsere også har fejl – og så må man 'bøje' standarden en anelse – men man skal selvfølgelig vide, hvad man gør og endelig passe på ikke at 'bøje' den forkerte vej.
Jeg har ikke spor imod at brugere på E foreslår nogle ting, de ikke er sikre på, hvis de altså ikke prøver at optræde som 'verdensmestre'. Der skal naturligvis også være plads til ikke professionelle ... det er en _overordentlig_ væsentlig del af E, som det ville være dybt ulykkeligt at miste.
Der, hvor kæden falder af, er når de forsøger at smykke sig med lånte fjer og optræder med påtaget autoritet.
Det er nemlig det materiale, man laver myter af - og myter er der rigelig af i denne branche. Hvor tit ser vi f.eks. ikke folk, der hårdnakket påstår, NS (generelt) ikke kan læse iframes, men skal forsynes med ilayers? NS6+ læser dem som bekendt fint, men kan netop ikke forstå ilayers.
Eller at NS4x ikke kan læse stylesheets. Bevares, den havde ikke CSS implementeret, men den kan nu godt læse en hel del styles, anyhow.
Er der noget, du ikke _ved_ positivt, så hav så meget respekt for andre brugere, der gerne vil lære noget, at du ikke kommer med skråsikre påstande om det og lærer dem noget forkert, men understreger at dine udtalelser bygger på formodninger ... så vil du også selv opnå respekt ;o)
/mvh