Avatar billede henrik2002 Nybegynder
24. september 2002 - 09:17

Jeg kan ikke automatisk trække data fra et dataset til et andet !

Jeg har lavet en MDI applikation i  Delphi 6 som kører på en Interbase database. Mit problem er at jeg gerne i en af min forms vil automatiks trække noget data ind fra tabel 1 til tabel 2. Jeg har lavet foreign keys imellem de to tabeller så der kan ikke indtastes noget i tabel 1 som ikke i forvejen eksisterer i tabel 2. Mit problem er at jeg gerne vil lave det således i min form at når jeg vælger f.eks. feltet Brugernavn fra tabel 2 så indsætter den automatisk alle andre felter i min form fra tabel 2 der hører til det enkelte Brugernavn.

Jeg har oprettet 2 IBDatasets på min form, og jeg har lavet det sådan at man vælger Brugernavn fra tabel 2 (dataset 2) ved hjælp af en DBLookupComboBox. Jeg har så oprettet en del DBEdit felter der refererer til felter i mit dataset 2. Når jeg vælger et Brugernavn henter den så/viser de tilhørende data for det enkelte Brugernavn i min form. Mit problem er dog at når jeg så er færdig med at udfylde min form og laver en apply updates så registrerer den kun værdier fra dataset 1, samt den værdi fra dataset 2 som jeg har valgt ved hjælp af min DBLookupComboBox.

Det er meget uheldigt hvis man skal vælge alle de værdier man vil have med manuelt med en DBLookupBox i stedet for at de automatisk bliver hentet ind og registreret i min tabel. Jeg har for resten lavet både de select, insert og refreshSQL der skal til så jeg tror ikke det er det der er problemet.

Jeg tror jeg laver noget grundlæggende forkert (er kun en lidt øvet begynder), så jeg vil sætte stor pris på noget hjælp hurtigst muligt !
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester