Tvivlsomme guerilla metoder for at opnå validering på HTML.dk?
Efter længere tid at have rodet med OpenSP for at indbygge den i et stykke software, løbjeg for sjov skyld den igennem HTML.dk's kode da de er nogle af de få der benytter XHTML 1.1.Stor var min forundring da jeg opdagede at siden ikke validerede. Jeg kørte den igennem w3c's validator og opdager til min forundring at den validere fint (deres validator er ligeledes baseret på OpenSP) En af fejlene der opstod var at koden inderholder et <center> tag som ikke er valid i XHTML 1.1 der bygger på XHTML 1.0 strict.
Jeg fortæller dette til en bekendt, og vi snakker lidt frem og tilbage, hvorefter han opdager at slår man source visning til i w3c's validator, ja så er det sørme en anden kildekode man får frem end den du får hvis du laver viewsource i din browser på HTML.dk.
Mere specifikt drejer det sig om at deres doubleclick bannercode forsvinder, samt deres chartcounter.
Vi lavede lidt forskellige test på det, og det ser ud til at HTML.dk ganske enkelt har lavet det således at de detecter på User-Agent typen i headeren og hvis det er en af de kendte validatorer det requester siden, ja så fjerner de ganske enkelt dele af deres kode der ikke kan klare at blive valideret.
Det tvivlsomme ligger heri at de statigvæk sender DOCTYP XHTML 1.1 med ud når browserne requester deres sider og dermed får ikke valid kode.
Spørgsmålet ligger hermed i, hvad er din holdning til den slags mørklagte metoder for at opnå validering?
Især når man tager i betragning at HTML.dk forsøger at være et forbillede for netop valid HTML kode. Man kunne sige hvis det bare var fordi det var en tilfældig ubevist fejl eller lignende så fred være med det, men indtil videre ser det ud til at der er tale om ganske reelt svindel for at fremstå bedre offentligt.
Hvad er din holdning?
Skulle HTML.dk folkene kigge her forbi så ville det da være rart med en kommentar derfra også!
Med Venlig Hilsen
Oscar Eg Gensmann
Ps: På følgende screendump kan det ses hvordan størelsen på filen varierer hvis man ændre doctypen til noget andet end w3c validatorens:
http://www.fumler.dk/screenshell.png
Selvfølgelig vil visse dynamiske ændringer fra req til req have betydning, omend 1kb er forholdsvis meget HTML kode.
Samtidig kan du hvis du vil prøve at tjekke selv så åbne forsidens kildekode fra din browser og sammenlign den med kildekoden der vises i dette link:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.html.dk&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&ss=