Avatar billede maxpluto Nybegynder
07. december 2001 - 14:24 Der er 8 kommentarer

Lingo & php

Hejsa, Jeg er en newbie mht. Lingo og php, men har erfaring med 3ds Max.  Jeg sidder lige og prøver at sætte mig ind i Director og databaser (for at få lidt interaktion i mine 3D eventyr), men det er svært for en som mig der bare kan tegne...  :-)  Hvad jeg sidder og roder med, er at få Director til at kunde slå op i en mySql database der ligger på nettet, og kan interageres ved via php.  Jeg har kigget på de spørgsmål der ligger herinde, men jeg er stadigvæk lidt forvirret over hvordan man skal få det til at fungere...  (jeg kan f.eks. ikke finde den nævnte \"postNetText\" nogensteder i min lingo dictionary)

Det jeg prøver at lave er en database, hvor brugeren via en projektor (der indeholder intro og flere 3D spilelementer) skal kunne slå op i en online database for at finde multiplayerservere og statistik om dem.  Det der med at få selve databasen til at virke i sig selv og med php er ikke så stort et problem (jeg har en god kammarat der hjælper mig *s*), men jeg kan bare ikke få det til at virke med min Director projektor...  :-(

Jeg har indtil videre prøvet at bruge et tekstfelt, hvor jeg benytter mig af \"getNetText\" for at læse en php fil fra serveren.  Det er lykkedes mig at få den til at hente noget tekst ned, men sådan noget som tabeller og login/logoff kan jeg bare ikke få til at fungere...

Er det dumt at prøve at hente det ind som tekst?  Skal man evt. bruge fields?  osv...

Har i Eksperter nogen forslag om hvordan jeg kan løse disse problem, ville jeg være meget glad for at høre dem.

På forhånd tak.
-Pluto
Avatar billede maxpluto Nybegynder
09. december 2001 - 15:49 #1
Jeg tester bare om forumet virker...
-Pluto
Avatar billede lingoman Nybegynder
09. december 2001 - 15:58 #2
Forumet virker fint men dit spørgsmål er jo noget ambitiøst hvis du ikke har nogen kendskab til Director og lingo. Hvis du deler opgaven op i flere mindre spørgsmål har vi sikkert noget du kan bruge.
mvh geo
Avatar billede lingoman Nybegynder
09. december 2001 - 16:30 #3
Hvilken Director version bruger du ?
Avatar billede maxpluto Nybegynder
09. december 2001 - 17:23 #4
Hejsa Geo,

Jeg har siddet og rodet med det her lidt i weekenden, men det virker stadigvæk ikke...men jeg tror jeg nærmer mig.  Jeg bruger Director 8.5 nu (men indtil i dag har jeg brugt 8.0, jeg havde ikke fået installeret 8.5 på den puter jeg brugte)
Er det rigtigt antaget at det mest smarte ville være, (i stedet for at fægte med en php der virker med det hele på nettet) at splitte det hele op i en php der hånterer data fra brugeren, en database hvori dataen ligger, og så en seperat php/txt hvorfra dataen kan hentes (evt. i form af \"proppertylist\")?

Jeg går ud fra at oplysningerne om de respektive multiplayerservere kan lagres lidt ala en gæstebog (#navn, #egenskab1, #egenskab2, #kommentar) hvor man via en php kan lave om på de enkelte celler/attributer.

Men det der med at lave en userlogin driller mig stadigvæk.  Jeg har ikke forstand på koden endnu, men er det rigtige antaelser jeg har lavet (metoden er altid vigtig)?  Jeg har set diverse eksempler om hvordan folkk bruger dyre xtras og asp sammen access, men jeg er overbevist om at det må kunne lade sig gøre ganske gratis med php og mySql.
Avatar billede maxpluto Nybegynder
09. december 2001 - 18:05 #5
Hej igen Geo

Hmmm...  du har ret, denne problemformulering må kunne gøres mere overskuelig...

Min kammarat er i gang med at bygge en database der skal kunne læses/interageres med via php, så den del af det behøver jeg ikke så meget at bekymre mig i starten.  Han har lige erhvervet sig en plads på en hjemmesideserver der understøtter php, så der ikke er tale om at køre på localhost.  Det er mere om hvordan kan man få lingo til at benytte sig af de relationer der findes i mellem den php side og mySql databasen - skal man evt. lave relationerne mellem de enkelte poster defineres i lingo osv.

Ok, hvad er der brug for (ikke nødvendigvis i rigtig rækkefølge):

1.  For det første at projektoren etablerer en forbindelse til internetserveren.  Dette er nok det nemmeste.  Der er det bare om at hente overskrifter og andet med getNetText enten fra en html/php/txt.

2.  Projektoren skal prompte for et brugernavn og password, hvilket den skal kunne sammenligne med data der ligger registreret i en database.  Jeg har ikke taget stilling til om at der skal kunne oprettes brugere der endnu, jeg tror nok jeg bare tager det et skridt ad gangen...
Dvs. at projektoren kan \"udfylde et felt\" der forekommer på php siden, der så undersøger om der er en \"match\" i databasen.

3.  For at kunne sammenligne de forskellige multiplayerservere, er der nok brug for en fire forskellige felter (navn/id, attribut1, attribut2, kommentar/beskrivelse) der skal kunne læses ind på prædefinerede steder i skærmbilledet, dvs. en tabellignende struktur.

4.  Det vill nok være sjovt at kunne skifte billeder ud for hvert post i databasen, f.eks et logo for den multiplayerserver der er tale om, men det må igen bare være spørgsmål om at tilføje det som en ekstra attribut, der bare indeholder URL til et billede (igen, der skal bare kunne hentes data fra databasen).  Det må kunne lade sig gøre at et sprite indeholder en variabel der definerer hvorfra dets bitmap hentes, ligesom en \"<img>\" i html.

5.  Det ville også være smart at kunne søge efter poster ved at udfylde et af attributfelterne (hele pointen med at have en database, i forhold til bare en tekstfil).

Spørgsmålet ligger nu lidt i:  Kan det her lade sig gøre ved at man direkte henter en php ind med alle felter osv, eller skal det splittes op efter funktion?  Kan man sende en variabel til en php side, og placere den i et bestemt felt (ud af evt mange) og siden hente resultaterne ned?  Skal disse resulteter først hentes via php, skrives til en tekstfil og så læses ind i projektoren, eller kan man aflæse dem direkte ind til et/flere tekstfelt(er)?  Ville det være en mulighed at hente hele databasen ind, og gemme den i en propertylist når projektoren kører - eller ville det være dumt?  Jeg går ud fra at denne database aldrig kommer til at få mere end maksimum 50 unikke id\'er,  med måske en fire-fem propertys hver.

Jeg ved at jeg er lidt tåget i mine formuleringer, men det skyldes også at jeg stadigvæk prover at forstå hvad det er jeg laver - men jeg må indrømme at det her virker helt vildt spændende.  *smil*

Mvh.  Pluto
Avatar billede lingoman Nybegynder
09. december 2001 - 18:19 #6
Du har ret i at man KAN lave det uden at benytte kommercielle Xtras. Grunden til at disse Xtras alligevel bruges er fordi man slipper for at bygge parsere i begge ender, en på multiplayer serveren med databasen og en til projektoren. Den tid man bruger på at udvikle og teste et sådant par kan spares væk ved at blot købe den færdig lavede Xtra.

MHT login er der skrevet nogle gode artikler her
http://www.director-online.com/accessArticle.cfm?id=910
http://www.director-online.com/buildArticle.cfm?id=923

Du har også nævnt at postNetText() ikke kan findes i Lingo Dictionary 8.5, men hvis du klikker på \"L\" knappen i et script vindue ser du postNetText() kommandoen.
postNetText() kan bruges til at sende og modtage data. PostNetText kan dog også sende en propertyList i stedet for kun tekst strenge, med syntaksen

postNetText(url,propertyList)
eller en streng
postNetText(url,sendTekstStreng)

Sender du #userName og #password som en propertyList er det op til dit serverside script på url\'en at behandle data\'en og sende brugern videre i systemet hvis de accepteres.

Og ja, jeg ville splitte kommunikations opgaven op i 3 dele og sørge for at serverscriptet både modtager og sender svar tilbage som propertylists.

mvh geo
Avatar billede maxpluto Nybegynder
09. december 2001 - 18:34 #7
Hej Geo,
Hmmm... jeg nørder videre...  Denne drage må kunne nedlægges.  Jeg regner med at jeg holder pause intdtil midnat (my head is spinning like Linda Blair\'s) og kigger på det igen.  Jeg har (forhåbentlige) mere specifike spørgsmål til problemet efter at jeg har tænkt på noget ándet i et stykke tid (kan ikke se skoven for alle disse irriterende træer...).  *smil*

Mvh.  Pluto
Avatar billede lingoman Nybegynder
09. december 2001 - 18:45 #8
Du kan læse en detaljeret beskrivelse om postNetText\'s anvendelse ved at klikke på \'Help\' i Director programmets menu bjælke og vælge \'Lingo Dictionary\' der.
mvh geo
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester