Avatar billede rasmus1970 Mester
12. april 2024 - 17:47 Der er 1 kommentar

Køre python script i Excel VBA på en mac

Hej
Hvordan gør man det ?
Har et script der henter eldata.py som jeg gerne vil køre via en makro i excel.

Det er en Mac der kører 365

Mvh
Rasmus
Avatar billede Hestehat Seniormester
19. april 2024 - 12:15 #1
ChatGpt lader til at give et svar der kan bruges:


Ja, det er muligt at køre et Python-script fra VBA (Visual Basic for Applications) i Excel på en Mac, men det kræver en lidt anden tilgang end på en Windows-computer. Her er et overblik over trinnene:

Installer Python: Først skal du sørge for, at Python er installeret på din Mac. Du kan downloade og installere den seneste version af Python fra den officielle Python-hjemmeside.
Installer xlwings: xlwings er en Python-bibliotek, der giver mulighed for at arbejde med Excel-filer fra Python. Du kan installere xlwings ved hjælp af pip-kommandoen i terminalen på din Mac:
Copy code
pip install xlwings
Opret et Python-script: Skriv dit Python-script, der indeholder den ønskede funktionalitet til at arbejde med Excel-data.
Kald Python fra VBA: I Excel på din Mac kan du åbne VBA-editoren og oprette et VBA-makro, der kalder dit Python-script ved hjælp af xlwings. Her er et eksempel på, hvordan du kan gøre det:
vba
Copy code
Sub RunPythonScript()
    Dim shell As Object
    Set shell = VBA.CreateObject("WScript.Shell")
    shell.Run "python /sti/til/dit/script.py", 0, True
End Sub
Erstat "/sti/til/dit/script.py" med stien til dit Python-script på din Mac.
Kør VBA-makroen: Gem dit Excel-dokument med VBA-makroen og kør den. Dette vil udføre VBA-makroen, som derefter vil kalde dit Python-script til at udføre den ønskede opgave.
Det er vigtigt at bemærke, at det at køre Python fra VBA på en Mac kan være mere komplekst end på en Windows-computer på grund af forskelle i filstier og kommandoafviklingssystemer. Sørg for at teste din løsning grundigt for at sikre, at den fungerer korrekt på din specifikke platform.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester