NTI: Netværk via elkabler

På NTI-messen var der Danmarkspremiere for en ny løsning til at skabe netværksforbindelser i huset via elkablerne.

Selvom netværksmessen skrumper og står noget i skyggen af gigant-messen Cebit i Hannover, var det muligt at finde nyheder i form af produkter, der ikke før har været vist herhjemme.

Således viste systemintegratoren Biincom udstyr til at etablere netværk uden at trække dyre datakabler og uden at bygge på trådløs teknologi, som mange stadig opfatter som usikker: Biincoms udstyr leverer over elkablerne, der fordeler strøm rundt i bygningen.

Der er tale om en såkaldt powerline bridge, som er produceret i Taiwan på grundlag af Intel-chips. Udstyret er kommet til landet i prototyper kort før NTI-messens start, og det kommer på markedet til august.

Der er tale om to små bokse - hver på størrelse med en billigbog - som skal sættes henholdsvis i pc?ens USB-port og til access-udstyret. Mellem boksene kan oprettes forbindelser på op til 16 Mbit/s over afstande på 40?50 meter. Målgruppen er private og små virksomheder, og Biincom forventer, at priserne bliver omkring 1.500 kroner for pc-enheden og et par tusinde for access-enheden.

Der har tidligere været gjort forsøg med access over elkabler, men disse løsninger har været påvirkelige af ?støj? på elnettet ? variationer i strømstyrken, når der bliver tændt stærkt strømforbrugende redskaber i nærheden.

Biincoms foreløbige test tyder på, at den nye løsning ikke generes af elektrisk støj.

? Det ser ud til, at denne løsning vil være mere stabil end trådløse net, siger direktør Carsten Biinfeldt fra Biincom.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere