Strålingsfri bluetooth-mobiltelefon

Det franske selskab Lexibook adskiller mobilsenderen fra den del af telefonen, der sender og modtager mobiltelefoni via Bluetooth. Dermed mener de at have skabt en telefon, der bedre sikrer brugeren mod eventuel stråling.

En strålesikker mobiltelefon baseret på Bluetooth. Det er det franske firma Lexibooks bud på at skabe sig en niche på det i forvejen vrimlende mobilmarked.

Den eventuelle risiko for strålingsskader ved brug af mobiltelefoner ligger som en kold understrøm, der rummer muligheden for med ét slag at vende op og ned på det stadigt voksende mobilmarked. I øjeblikket tør videnskaben ikke konkludere, om der er en risiko eller ej.

Det ser ud til, at mus kan få hjerneskader, hvis de bliver intensivt udsat for radiobølger fra mobiltelefoner. På den anden side giver sammenligninger af kræfthyppigheden hos mobilbrugere med tilsvarende grupper uden mobiler ikke entydige resultater.

Det synes dog at stå klart, at hvis der er en risiko, findes den udelukkende, når brugeren holder den del af mobilen, som signalet udgår fra, helt ind til hovedet.

Det har fået Lexibook til at udvikle en GSM/Bluetooth-telefon i to dele. Den ene rummer GSM-sender og modtager, SIM-kort, batteri samt Bluetooth-forbindelse. Den kortrækkende Bluetooth-teknologi bliver så brugt til at sende telefonien videre til selve telefonen, der kan klare sig med et mindre batteri, da den sender med langt mindre effekt, fordi den højst skal række ti meter.

Da den mulige risiko hænger sammen med effekten, er Bluetooth-telefonen betydelig mere sikker, hvad angår eventuelle strålingsskader. Desuden bliver den lettere end en almindelig mobil, fordi den kan klare sig med mindre batteri.

Fra det skrantende e-bogsmarked

Lexibook forventer, at deres mobiltelefon, som de kalder Biophone, kommer i butikkerne til september.

Endvidere lancerer selskabet en såkaldt tablet-phone, der giver Lexibooks kalender- eller organizer-enhed både GSM- og GPRS-forbindelse.

Som navnet antyder, kommer Lexibook fra kalender/organizer og e-bogsmarkedet. Dette års Cebit tydede på, at tanken om at lave specialiserede e-bogsenheder ligger for døden.

? Kalenderfunktionerne er ved at flytte fra specialiserede enheder over i telefoner og PDA?er med mobilopkobling. Derfor er det naturligt for os at bevæge os ind på dette område, siger eksportdirektør Emmanuel le Cottier.

Lexibook har 132 ansatte, heraf 15 ingeniører, der udvikler selskabets mobilteknologi i Hong Kong.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere