Online-spil viser vejen til profit

Cybercity udbyder webbaserede spil på bredbånd. Tele Danmark vil drive netcafeer, hvor de unge kan dyste mod sig selv og hinanden. Spil er en del af den strategi, som skal tilføre teleselskaberne nye indtægter i en tid, hvor prisen på kerneydelserne rasler ned.

Af Rikke Sternberg

Cybercity lancerede i sidste uge web-stedet PlayingGOD.dk med bredbåndsspil til danskerne. Det kan synes som en dristig satsning set i lyset af, at der skønsmæssigt kun er omkring 150.000 danske husstande, som har bredbånd. Men content-chef på PlayingGOD.dk Thomas Hofbæk mener, at tiden er rigtig.

? Først og fremmest er det først for seks måneder siden, at man reelt har haft teknologien til Games on Demand, siger Thomas Hofbæk, som noterer sig Tele2?s ringe succes med DisneyBlast-web-stedet under Get2Net.

Efter hårde forhandlinger med en række ledende danske og udenlandske spilproducenter satser Cybercity på at have indhold, der er attraktivt nok til, at folk vil betale for det ? og ligefrem opgradere til bredbånd for at få adgang til det.

? Hvis folk skal betale, skal der være added value, understreger Thomas Hofbæk.
Teleselskaberne har længe søgt desperat efter indholdsalliancer, der kunne skabe yderligere indtægter, men trods etableringen af dyre portaler har succesen været begrænset. Det skal netspillene lave om på og samtidig ende den dårlige indtægtsspiral, hvor priserne på teleydelser falder konstant.

? Payback er faktisk ret kortsigtet på dette projekt. Driften skal hurtigt køre rundt, der bliver ikke tale om flere år, siger Thomas Hofbæk, som noterer sig, at 90 procent af indtægterne fra ADSL på nuværende tidspunkt udelukkende skabes på ren adgang. Om blot fire-fem år vil 40 procent af indtægterne komme fra betalte indholdstjenester som PlayingGOD.dk, mener han.

Nye muligheder trods krise

Det er ikke kun teleselskaberne, der vejrer morgenluft med Games on Demand. Den danske spilindustri, som ellers er blevet hædret med priser især på børneområdet, mærker også krisen i IT-industrien, påpeger Michael Buch, direktør for spilproducenten Savannah, der står bag børnespil som ?Spøgelse med Forkølelse?.

Flere af konkurrenterne har det skidt, og det er dårligt for en branche, som ikke er for stor i forvejen. Men Savannah håber på, at aftaler om indholdsleverancer som dem, firmaet har indgået med såvel Cybercity som Bredbåndsbolaget, vil skabe nye muligheder i branchen, selv om Michael Buch ikke på samme måde som Thomas Hofbæk forventer hurtigt payoff.

? Der er ikke rigtig nogen penge her og nu, folk vil stadig ikke betale. Men det kommer stille og roligt, siger Michael Buch.

At der er et reelt forretningsgrundlag i udviklingen af kvalitativ børneunderholdning, er han overbevist om. Savannah leverer blandt andet noget indhold til web-stedet www.e-kids.com, som har fået den voldsomme sum af 1,6 milliarder danske kroner af selveste Vatikanet til produktion af lødigt børneindhold.

Games on Demand er kun en del af Savannahs digitale strategi. Firmaet har blandt andet lanceret en kombination af det traditionelle cd-rom-spil og web-spil, hvor spillet videreføres på Savannahs lukkede spil-web-sted for børn, Savannahkids.com. Med i pakken er desuden et tilbud på ADSL-opkobling hos partneren Cybercity ? endnu en model for overskudsdeling, hvor Savannah tjener på nye abonnementer til Cybercity.

? Og når båndbredden først er derude i hjemmene, har vi selvfølgelig også et koncept klar til at sælge spillene via digital distribution, siger Michael Buch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere