Artikel top billede

Ny søgeportal kaster lys over varemærker

I dag lanceres en ny online-tjeneste, der hurtigt kan afgøre, om du skal vælge et andet navn til dit firma.

Når man skal finde på et navn til et nyt produkt eller et nyt firma, bør man selvfølgelig undersøge, om navnet allerede er optaget af andre.

Her er nettet, som i så mange andre sammenhænge, en gave, og en gang googling vil i de fleste tilfælde hurtigt kaste lys over sagerne.

Men nu lancerer Patent- og Varemærkstyrelsen i samarbejde med det europæiske varemærkekontor, varemærkesøgeportalen TMview.

Det skulle gøre arbejdet med at undersøge, hvilke rettigheder, der allerede gælder, lettere, lyder meldingen fra Patent- og Varemærkestyrelsen (PVS).

Tidligere har man været nødt til at opsøge hjemmesiderne for de enkelte landes varemærkekontorer en for en, for at se, om andre allerede har registreret navnet.

Med det nye værktøj, kan man nøjes med at søge et sted, og få samlet resultaterne fra de enkelte lande på en side - og det hele foregår på dansk, skriver PVS i en pressemeddelse.

"Man kan søge i mere end fem millioner varemærker på en gang. Det er gratis og meget simpelt at bruge," udtaler Kristine Riskær, som er varemærke- og designchef i PVS.

Fra starten trækker TMview på varemærkedata fra Benelux, Tjekkiet, Danmark, Storbritannien, Italien og Portugal samt de internationale organisationer OHIM (Office of Harmonization for the Internal Market) og WIPO (World Intellectual Property Organization).

Desuden er data fra Spanien, Slovakiet, Estland, Frankrig, Rumænien, Slovenien og Bulgarien på vej.

"Målet er, at alle EU-lande skal med, og de forventes at komme med i løbet af kort tid. Vi er allerede i fuld gang med at planlægge version 2 med endnu flere nyttige funktioner, og vi modtager altid gerne feedback," siger Kristine Riskær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere