Artikel top billede

Nørgaard savner it-mening med is-dykning

Klumme: "Det er altid godt at snakke med bitre, gamle mænd, når man skal ud under isen."

Denne klumme har intet med it at gøre. Enhver lighed med eksisterende it-systemer og -mennesketyper er umulig, men dog håbløs.

Dykkerklubben havde arrangeret isdyk i søndags.
Vi var fem. Mig og fire erfarne, gamle gutter i tørdragter.
Alle havde advaret mig mod at dykke i våddragt. Det ville blive koldt. Det ville blive endnu koldere, når jeg skulle skifte efter dykket.

Jeg blev endda rådet til at medbringe en termoflaske med varmt vand, som jeg kunne hælde i dragten lige før dykket - en idé, jeg droppede, da jeg læste om en uheldig mand, der på denne måde havde hældt en liter kogende vand direkte ned i skridtet. Hans penis er ikke iblandt os mere.

Jeg var ikke nervøs. Jeg har dykket i koldt vand tidligere, og vand bliver jo som regel ikke koldere end 2-4 grader, uden at det bliver afsindig hårdt at svømme i. En tidligere chef forFrømandskorpset sagde til mig, at det ikke var et problem, hvis jeg skulle være mindre end fire timer i vandet.

Det er altid godt at snakke med bitre, gamle mænd, når man skal ud under isen.

Nå, vi fik skiftet til dykkerudrustning og de første problemer viste sig: De erfarne havde monteret en ekstra flaske på ryggen, bare i tilfælde af, at den normale flaske svigtede. Det gjorde grejet så tungt, at de næsten ikke selv kunne gå hen til hullet.

De skulle også have hjælp til at få sat alle deres ekstra dimsedutter og udrustning fast på dragten og vesten.

Der var tre mand før mig, der dykkede. En af dem måtte efter endt dykning hives halvt op på isen af to mand (grundet alt det ekstra udstyr han havde med for at undgå ulykker) og ligge gispende på siden, mens vi løsnede alt hans grej. Dér strejfede tanken mig først om strandede grindehvaler.

Så var det mig og min makker.

Makkeren hoppede i det hul, som vi havde lavet med motorsaven, og kom op igen sådan lidt tegneserieagtigt - spoiiinnnngggg - og bad gutterne om hjælp. De hev ham hurtigt op på isen (jeg lå i vandet). Han havde glemt at lukke lynlåsen i sin tørdragt.

Hans øvrige udrustning sad så tæt omkring ham, at de ikke kunne komme til lynlåsen, men til sidst lykkedes det da.

Så var den gal med hans balance, så han kunne ikke komme ned til mig (jeg var gået et par meter ned). SÅ skal jeg ellers love for, at han fik afbalanceret og SÅ gik turen mod bunden, som heldigvis kun var syv meter nede. Der fik vi så afbalanceret, så vi kunne nyde sigtbarheden på 42 millimeter.

Efter endt dykning (der var intet at se, men man kan prale af, at man har isdykket) gik jeg over og tog våddragten af og tog tørt tøj på og gik tilbage til de andre. Én havde ikke taget dragten af. Han kunne ikke. Lynlåsene var frosset fast. Så jeg tøede lynlåsene op med min medbragte the i termokanden.

Henrik Zangenberg: Det var Assam-blandingen.

PS: Bedste it-agtige tolkning af ovenstående belønnes med 42 liter MiracleØl fordelt efter eget valg over et år. Alle andre tolkninger belønnes med nogle gode øl.
Der MÅ være en mening gemt i det her.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere