Artikel top billede

Nokia hiver nyt skyts frem i patent-krig mod Apple

Den finske mobilgigant Nokia kommer med nye anklager rettet imod Apple.

"Apple krænker Nokia-patenter i næsten alle af selskabets mobiltelefoner, transportable musik-afspillere og computere."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Nokia.

Derfor sendte den finske mobilgigant i går en klage til United States International Trade Commission (ITC), som behandler sager om krænkede patenter.

Ifølge Nokia drejer det sig om i alt om syv banebrydende opfindelser, som Apple nu bruger som kernefunktioner i selskabets produkter, når det gælder brugergrænseflade-, kamera-, antenne- og strømstyringsteknologier.

"Nokia har været en førende udvikler inden for mange nøgle-teknologier i små elektroniske enheder," udtaler general manager Paul Melin, der sidder med ansvaret for patentlicenser hos Nokia, i en pressemeddelelse.

Dette er anden gang inden for tre måneder, at Nokia beskylder Apple for at krænke Nokia-patenter.

"Denne handling handler om at beskytte resultaterne af sådan en banebrydende udvikling. Mens vores retstvist i Delaware handler om Apples forsøg på at free-ride på ryggen af Nokia-investeringer i trådløse standarder, så handler ITC-sagen anlagt i dag om Apples praksis om at bygge selskabets forretning på Nokias beskyttede innovation," udtaler Paul Melin videre i pressemeddelelse.

Ordkrig over flere måneder

Patent-krigen mellem Nokia og Apple begyndte i oktober, da det finske firma lagde sag an imod Apple. Dengang meddelte Nokia, at Apples iPhone havde brudt flere Nokia-patenter. Faktisk fandt bruddet allerede sted, da den første iPhone kom på gaden i 2007, lød det fra Nokia.

"Det grundlæggende princip i mobilindustrien er, at de virksomheder, der bidrager til teknologi-udvikling for at etablere standarder, skaber intellektuelle rettigheder, som andre skal kompensere for," udtalte Ilkka Rahnasto, der er vice president for juridiske anliggender hos Nokia.

"Det forventes også, at Apple følger dette princip. Ved at nægte at acceptere passende aftaler for Nokias intellektuelle ejendom, forsøger Apple at få en gratis tur på ryggen af Nokias innovation," lød det videre dengang.

For nylig svarede Apple dog igen. Det skete, da Apple for to uger siden fremlagde et søgsmål rettet imod Nokia. Denne gang hævdede Apple, at Nokia havde stjålet adskillige teknologier udviklet af det amerikanske firma med æblelogoet.

"Andre virksomheder må konkurrere med os ved at opfinde deres egne teknologier, ikke bare ved at stjæle vores," udtalte Bruce Sewell, der er Apples chef-jurist, i en kortfattet meddelelse.

Nokia er verdens største producent af mobiltelefoner, men inden for de avancerede smartphones har Apple i de senere år vundet store markedsandele, efter at selskabet kom på banen med iPhone.

Ifølge analytikere kan de forskellige patent-brud ende med at koste milliarder af kroner, hvis der er tale om brud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere