Artikel top billede

Lars Jørler med to af Emporias ældre-venlige telefoner. Slide-telefonen Life Plus (t.v.) har stor rød nødhjælpsknap på bagsiden, så telefonen automatisk kontakter pårørende ud fra en liste, indtil opkaldet bliver besvaret.

Emporia etablerer sig i Norden med dansk chef

Østrigske Emporia Telecom, der producerer mobiltelefoner til brugere en smule op i årene, etablerer sig i Norden med Danmark som base og danske Lars Jørler i spidsen.

Østrigske Emporia Telecom, som er specialist i mobiltelefoner, der er designet og udviklet til seniorer og svagtseende, har ansat danske Lars Jørler til at stå i spidsen for en nordisk offensiv.

"At sælge nicheprodukter kan være en følsom balancegang. Det prøver vi at imødekomme gennem indbydende design, der er baseret på stort kendskab af brugernes behov," udtaler Lars Jørler i en pressemeddelelse.

Emporia Telecom designer og markedsfører sine produkter ud fra en filosofi om, at telefoner til aktive seniorer ikke blot skal have store taster og højere ringetoner. Hos den østrigske producent lægger man stor vægt på, at der er tænkt på målgruppen hele vejen fra design af telefonerne til udvikling og brug af dem.

Hver tredje er udvikler

At selskabet tager udvikling alvorligt ses af, at mere end hver tredje af selskabets 65 medarbejdere er beskæftiget i udviklingsafdelingen.

Emporia Telecoms produkter sælges i 19 lande, og nu er turen kommet til Danmark, hvor telefonproducenten indtil nu har været til stede gennem en distributør.

"Vi ser store muligheder for Emporia Telecom på det danske marked. Den danske andel af seniorer vokser, og med vores fokus på netop denne målgruppe står vi stærkt fra begyndelsen på et marked, der langt fra er udnyttet," udtaler Lars Jørler.

Butikker og ældreorganisationer

Emporia Telecoms særligt designede telefoner vil senere kunne købes gennem flere teleoperatørers butikker og via ældreorganisationer.

"Vi er i dialog med flere nordiske teleoperatører om salg via deres salgssteder. Dog håber vi, at de vil lytte til vores erfaringer fra de andre lande, hvor teleoperatørerne med succes har indført flatrate-abonnementer til netop denne målgruppe. Det er sådanne tiltag, i forlængelse af vores filosofi, der endegyldigt kan få danskere seniorer til at droppe fastnetabonnementet til fordel for et mobilabonnement," udtaler Lars Jørler.

Lars Jørler var i sin tid med til at lancere Telson Electronics, der i slutningen af 1990'erne havde en markedsandel på 40 procent i Danmark inden for trådløse telefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere