Artikel top billede

De Gule Sider camouflerer mobilnumre på nettet

For at forhindre SMS-spammerne i at trække numre ud fra nettet vil De Gule Side sløre danskernes mobilnumre.

Snabel-a.

Ovenstående @ har efterhånden i en del år været løsningen for mange virksomheder, der ikke ønsker at få deres mail-servere bombarderet med ligegyldig spam-mails for viagramedicin og universitetsdiplomer.

Ifølge The New York Times står spam for omkring 94 procent af alle indkomne mails. Og virksomhederne væbner sig mod endnu større dynger ligegyldighed ved at erstatte det korrekte @ med den danske snabel-omskrivning , så søgerobotter ikke kan høste mailadresserne fra nettet.

Spammer-øjnene er også så småt begyndt at henvende sig til de allestedsnærværende mobiltelefoner. En sikkerhedsekspert frygter, at mængden af SMS-spam vil eksplodere, og flere teleselskaber vil derfor prøve at dæmme op for problemet ved at udvikle SMS-firewalls.

Inden længe vil nummeroplysnings-sitet De Gule Sider også kaste sig ind i kampen mod SMS-spam ved at sløre numrene på selskabets nylancerede website for at holde søgerobotterne fra døren.

"Da vi tilbage i 2008 besluttede at ændre hele platformen for degulesider.dk, satte vi os ned og lavede en liste over ting, der skulle forbedres."

"Det er klart, at vi samtidig er interesseret i at fremtidssikre vores site bedst muligt. I den forbindelse identificerede vi blandt andet mobil-spam som et potentielt fremtidigt problem, som vi skal forholde os til," forklarer De Gule Siders produktchef Jørgen Nicolaisen til Computerworld.

På forkant med spammerne

De Gule Sider har endnu ikke fastlagt, hvordan sløringen af mobilnumrene konkret skal foregå, men det tidligere TDC-ejede og nuværende European Directories S.A-forlag forventer at implementere sløringen ved udgangen af 2009.

Og selskabets erfaringer med mail-sløringer skal tages i brug, når De Gule Sider bestemmer sig for at vælge sløringsmetode til mobilnumrene.

"Vores erfaringer med at sikre brugerne af DGS.dk mod e-mailspam har vist os, at der jo nærmest foregår et regulært våbenkapløb mellem databaser og spammere. Så vi er helt klar over, at vi skal sørge for hele tiden at være på forkant med spammerne," siger Jørgen Nicolaisen.

Han påpeger, at problemet tidligere har været kendt med telefax, hvor destinationsnumrene også blevet suget fra nettet, hvorefter spammerne kunne sende fax-spam til flere forskellige numre.

Endnu er det uvist, om konkurrenten fra Eniro, der købte Krak for 400 millioner kroner i 2007, har tænkt sig at følge i fodsporene på De Gule Sider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere