Artikel top billede

Man skal frit kunne kopiere OLPC-computeren.

Byg din egen folkecomputer

Den næste generation af Negropontes folkecomputer skal være helt åben. Vi ønsker, at folk kan kopiere OLPC-maskinen fuldstændig, lyder det fra projektets leder.

OLPC-projektets formål er at udruste hvert eneste barn i den tredje verden med en computer til en pris på 100 dollar (cirka 580 kroner).

Nicolas Negroponte, som er idé-manden, har ikke fået disse to visioner til at gå i opfyldelse, men der arbejdes stadig på sagen, og nu kommer han med et forslag, der skal øge maskinens udbredelse.

Negroponte fortæller i et interview, at OLPC-folkene vil åbne for hardware-specifikationerne i den næste generation af folkecomputeren.

"XO-1 blev designet, som om vi var Apple," siger Nicolas Negroponte til avisen The Guardian.

"Den nye XO-2 bliver designet, som om vi var Google. Vi vil gerne have, at folk kopierer den. Derfor gøres alle bestanddele offentligt tilgængelige," siger han.

Formålet med den åbne strategi er, at det bliver muligt at kopiere maskinen. Det kan åbne for nye producenter, der så kan øge udbredelsen af XO-2.

Bog, der bliver til en pc

Den næste generation af den lille grønne computer er allerede i støbeskeen.

Den bliver en enhed med to skærme, så maskinen kan anvendes på samme måde som en almindelig bog. Ved almindelig brug forvandles den ene skærm til et tastatur.

"Den første generation af XO-laptopen var en computer, der kunne blive til en bog. Den næste generation er en bog, der kan blive til en computer," siger Nicholas Negroponte.

Der er endnu ingen offentllig tidsplan for, hvornår XO-2 bliver tilgængelig.

Der kan gå noget tid, for OLPC-projektet har været hårdt ramt af finanskrisen og været plaget af interne uroligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere