Artikel top billede

Tirsdag bliver en fredelig dag for dem, der normalt skal sørge for at opdatere virksomhedernes software. Microsoft har begrænset sig til en enkelt, men til gengæld kritisk opdatering.

Kritisk tirsdags-opdatering fra Microsoft

Microsoft frigiver kun én kritisk sikkerhedsopdatering i denne måneds opdateringspakke.

På Microsofts advance notification services kan man nu læse, at software-giganten fra Redmod kun frigiver en enkelt sikkerhedsopdatering i årets første tirsdags-opdateringspakke.

Opdateringen kommer traditionen tro den anden tirsdag i måneden, og den falder 13. januar.

Selvom antallet af opdateringer denne gang er begrænset til en enkelt, er det vigtigt at få opdateringen installeret.

Lappen har nemlig fået tildelt en risikovurdering som værende 'kritisk for operativsystemerne Windows 2000, XP og Windows Server 2003.

De nyere udgaver af Microsofts software er mere modstandsdygtige, og derfor er risikovurderingen sat til 'moderat' for Vista-brugere og Windows Server 2008.

Microsoft kategoriserer sikkerhedsopdateringer som kritiske, når der findes en sårbarhed, som kan misbruges med lille eller helt uden brugerinteraktion.

Det hul, der lukkes på tirsdag, handler da også om, at uhæderlige personager kan afvikle ekstern kode på systemet og overtage rettigheder.

Kræver en genstart

Selv om systemadministratorerne i de danske it-afdelinger kun skal forholde sig til en enkelt opdatering tirsdag aften, kræver opdateringen alligevel fuld opmærksomhed.

Både klienter og servere skal nemlig genstartes efter installationen for rettelserne træder i kraft.

Mere information om opdateringen kan findes på Microsoft Security Bulletin Advance Notification for January 2009.

Microsofts sikkerhedsfolk har haft lange arbejdsdage i den senere tid. I december hærgede en meget kritisk 0-dagssårbarhed nemlig firmaets browser.

Derfor måtte Microsoft 17. december udsende en ekstra opdatering uden for cyklus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere