Artikel top billede

Med gode råd for mobile dummies kan de mest desperate handlingen måske undgås. Foto: iStockphoto

Sådan undgår du de dummeste mobil-fejl

Hvordan håndterer virksomhederne medarbejdernes stigende brug af mobile løsninger? Ikke særlig overbevisende, hedder det i mobilitet for dummies-håndbog.

Virksomhederne tager smartphones og PDA'er til sig i stadig større omfang. Men i takt med at antallet af mobile medarbejdere stiger, risikerer virksomhederne at tabe overblikket over hvem, der har hvilke devices - og ikke mindst adgang til hvilke data.

Tre ud af fem danske virksomheder bruger i dag mobile forretningsapplikationer, og flere er på vej. Det bør sætte administration, datasikkerhed og support af mobile enheder højt på dagsordnen, mener mobiludvikler-virksomhederne HandStep og Sybase iAnywhere.

De to virksomheder vil klæde brugerne bedre på med håndbogen 'Mobile Device Management for Dummies', og lancerer en kampagne, der skal få de mobile virksomheders øjne op for device management.

Den velkendte form med en 'for Dummies'-håndbog, vil gøre device management mere forståeligt, mener de.

"Dummies-bogen gør et teknisk produkt forståeligt med de velkendte, gule og sorte rammer med gode råd, huskelister og anekdoter," siger Frederik Bai, direktør i Sybase iAnywhere.

Mobile Device Management for Dummies er udgivet i 5.000 eksemplarer, og kan frit downloades her.

Her er en top 10-liste med gode råd i forbindelse med overvejelser om device management til it-administratorerne:

Indfør sikkerhedspolitik centralt for mobile enheder. Lad det ikke være op til brugeren at slå password til, kryptere data eller opdatere antivirussoftware.

Implementer backupsystem til at beskytte data. Forvent ikke, at de mobile medarbejdere tager backup regelmæssigt. Backuppen skal kunne virke, selv ved langsomme opkoblinger og arbejde uden forstyrrelser for brugeren.

Brug software, så du kan fjernstyre det mobile system. Dermed kan du opretholde browser og sikkerhedsindstillinger centralt.

Før en opdateret inventarliste over både software og hardware sammen med backup af alle brugeres data. Så får du hurtigere brugeren op at køre igen, hvis det værste skulle ske.

Giv dine mobile medarbejdere support i høj klasse. Dine mobile medarbejdere behøver den support - de er på egen hånd, og de genererer omsætning til forretningen.

Gode råd til den mobile medarbejder

Pres dine it-folk til at sikre et automatisk backup-system til dine data. Dette letter din dagligdag, hvis du ikke skal huske at tage backup hver dag.

Skift dine passwords regelmæssigt. Det er en gammel traver, men det er vigtigt ikke at bruge passwords, som andre nemt gætter. Undgå din kones, børns og kæledyrs navne samt fødselsdatoer.

Vær påpasselig med, hvor du surfer på internettet. Sæt sikkerhedsindstillinger til maksimum i browseren. Nogle sites kan spionere dig og dine data.

Vær opmærksom på, hvilke e-mails du åbner. Åbn ikke en mail fra én, hvis navn du ikke genkender, særligt hvis der er en vedhæftning med. Og klik ikke på ukendte links.

Belast ikke enheden ved at bruge software, der kunne begrænse brugen i dit job. Husk på, at den mobile enhed og systemet er et værktøj, der gør det muligt for dig at arbejde mere effektivt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere