Artikel top billede

Google og Facebook lader brugerne flytte data

Google og Facebook meddeler, at deres dataportabilitets-systemer nu er generelt tilgængelige.

Computerworld News Service: Google Friend Connect og Facebook Connect udvider funktionerne i social networking på tværs af nettet.

De to virksomheder har givet folk mulighed for at bruge logins til tidligere oprettede konti hos Google og Facebook til at logge ind på andre hjemmesider, der accepterer dem.

På den måde behøver folk ikke at oprette en ny konto for hver hjemmeside, hvilket reducerer antallet af logins, man skal huske.

MySpace har en lignende tjeneste ved navn Data Availability Initiative.

Disse programmer giver også folk mulighed for at overføre indhold fra Google, Facebook og MySpace til andre sider - for eksempel profiloplysninger, billeder, bemærkninger, kontakter, kommentarer og statusopdateringer.

Google oiplyser, at Friend Connect nu er tilgængelig for alle hjemmeside-ejere, og at funktionerne nemt kan tilføjes ved at kopiere og indsætte en bid kode.

Facebook opfordrer sine brugere til at kontakte deres yndlings-hjemmesider og til at implementere Facebook Connect, der allerede kører på sider som Citysearch, CNN's The Forum og CBS' The Insider.

"Vores nuværende partnere dækker selvfølgelig ikke alle de hjemmeside, du bruger til daglig, så hvis du vil gerne vil have listen til at blive længere, så kontakt dine yndlings-hjemmesider, -udviklere og -tjenester og bed dem om at implementere tjenesten. Med din hjælp kan vi komme til at dele flere oplysninger på tværs af nettet," skriver Facebooks grundlægger og direktør Mark Zuckerberg i et blog-indlæg.

Uenighed og blokering

Men målet om omfattende og grænseløs dataportabilitet er langt fra nået, da denne form for tiltag er en relativt ny tendens, og der mangler stadig løsninger på problemerne med teknologi og privacy.

Et par dage efter virksomhedernes dataportabilitets-programmer blev præsenteret for første gang i maj, røg Facebook og Google for eksempel i totterne på hinanden, og de er stadig ikke nået til enighed.

Facebook blokerede for Googles Friend Connect, så tjenesten ikke kunne få adgang til Facebook-medlemmernes data.

Det skete med den begrundelse, at Googles program overtrådte Facebooks servicebetingelser, fordi det videregiver oplysninger om Facebooks brugere til udviklerne uden brugernes kendskab.

Privatliv og sikkerhed

"Der er en uhåndgribelig vision om dataportabilitet, som alle er enige om, men der er stadig ubesvarede spørgsmål," siger brancheanalytiker Greg Sterling fra Sterling Market Intelligence.

Sider som Facebook og MySpace skal huske på konkurrenceaspektet - de må ikke risikere at miste deres medlemmer ved at implementere dataportabilitet, siger han.

"Åbenhed er fantastisk, men hvis jeg risikerer, at nogen stjæler mine brugere, er jeg ikke interesseret," lyder det fra Greg Sterling.

De store sociale sites skal også være forsigtige med at beskytte deres brugeres privatliv og sikkerhed, når de udvider deres dataportabilitet.

Det kan være vanskeligt og kompliceret, fordi dataportabilitet per definition indebærer at dele medlemsdata med andre hjemmesider, siger Greg Sterling.

På nuværende tidspunkt ser det ud til at være slutbrugerne og hjemmeside-ejerne, der får størst udbytte af de nye programmer og ikke nødvendigvis Google, MySpace og Facebook, mener han.

Slutbrugerne får den store fordel, at de kan logge ind på forskellige hjemmesider med samme login.

Hjemmeside-ejerne får ekstra opmærksomhed fra de massive publikum på de store sociale netværk.

For Facebook, Google og MySpace er fordelene mere uhåndgribelige. De er centreret omkring udvidelse af virksomhedernes brands og muligheden for at nå ud over deres egne hjemmesider, siger Greg Sterling.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere