Artikel top billede

Linux sættes ikke til salg, siger Ubuntu-manden Mark Shuttleworth.

Flere Shuttleworth-dollar i Ubuntu-kassen

Ubuntu-firmaet tjener stadig ikke penge nok til at få hjulene til at dreje rundt. Mark Shuttleworth er dog klar med den nødvendige smørelse i de næste mange år.

Firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu giver efter fire år stadig ikke overskud på bundlinjen, men det skal nok gå alligevel.

Den Sydafrikanske idé-mand bag distributionen har nemlig en fuldfed muldvarp i baglommen, og den er han villig til at grave frem i lyset.

Mark Shuttleworth har lovet at sikre projektet økonomisk i de næste tre til fem år.

"Jeg mener stadig, at det er en god investering," siger teknologimilliardæren til Computerworld i Amerika.

"Canonical giver ikke overskud, men produktet er stadig attraktivt for dem, der vil tjene penge på Linux."

Linux sættes ikke til salg

Shuttleworth mener desuden, at den finansielle krise kan give det gratis styresystem et ekstra skub i retning af en grøn bundlinje.

Canonical tjener pengene ved at sælge services og support til Ubuntu-software. Den lave omsætning og det manglende overskud har dog ikke bevirket, at Shuttleworth sætter spørgsmålstegn ved den forretningsmodel.

"Jeg tror ikke, det er muligt at tjene penge på at sælge Linux-styresystemet," siger Shuttleworth. "Den eneste mulighed for at skabe en forretning omkring Ubuntu er ved at sælge services."

Udmeldingen fra den Sydafrikanske pengemand kommer umiddelbart før lanceringen af Ubuntu 8.10, der ser dagens lys i slutningen af denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere