Artikel top billede

Red Hat: Open source styrkes af finanskrisen

Red Hats topchef, Jim Whitehurst, forventer, at branchen for open source til store virksomheder vil komme ud på den anden side af finanskrisen med flere kræfter end den proprietære softwarebranche.

Computerworld News Service: Red Hat offentliggjorde i august en omsætning for andet kvartal, der var 29 procent højere end for samme kvartal sidste år, mens den tocifrede vækst af virksomhedens omsætning på abonnementer også overgik analytikernes forventninger.

Red Hats CEO, Jim Whitehurst forklarer, at på trods af at en lavkonjunktur sandsynligvis vil resultere i færre nye projekter, så ansporer de økonomiske fordele ved at gå over til open source allerede kunder med proprietær software til at skifte.

"Jeg har haft flere samtaler med CIO'er, som siger, 'vi er en it-afdeling, der bruger Microsoft og overhovedet ingen open source-software, men vi oplever allerede et pres for at nedsætte vores driftsudgifter, og vi har brug for jer til at hjælpe os med at sammensætte en plan, der kan hjælpe os til at bruge open source, så vi kan nedsætte vores udgifter."

"Og vi har haft andre kunder, der bogstaveligt talt har overvejet at udskifte WebLogic og WebSphere med JBoss, så jeg mener faktisk, at vi vil opsamle en hel del nye kunder fra virksomheder, der er ude efter at spare i driften.

Jeg tror, at vi vil have en bedre idé om omfanget om seks til ni måneder, men der er ikke nogen tvivl om, at open source vil komme ud på den anden side i relativt bedre form end vores proprietære konkurrenter," fortæller han.

High tech-virksomheder

Jim Whitehurst, som i sidste uge besøgte Australien for at promovere Open Source Collaboration Innovation-initiativet, fortæller, at telekommunikation er den største repræsenterede sektor for Red Hat, der står for omkring 12 procent af virksomhedens omsætning efterfulgt af statslige og finansielle servicesektorer, der hver står for omkring 10 procent.

Siden han startede hos Red Hat ved årsskiftet, er det blevet klart for Whitehurst, at hans virksomheds produkter er mest populære blandt high-tech-virksomheder, der bruger it til at få en konkurrencemæssig fordel. Men dette er noget, han arbejder på at ændre.

"Vi har arbejdet på at opbygge et kommercielt økosystem, der næsten er et spejlbillede af vores tekniske økosystem … Vi gør open source spiseligt for store virksomheder ved hjælp af al den test, vi foretager, ved hjælp af certificeringer, ydelsestest, serviceaftaler, dokumentation, lokalisering og i sidste ende ved hjælp af supporten. Det åbenlyse næste skridt for vores forretningsmodel er at være endnu bedre til at gøre vores produkter lettere at bruge for mindre sofistikerede kunder."

Det, som Whitehurst mener, Red Hat tilbyder, som andre Linux-distributioner til store virksomheder ikke gør, er en insisteren på, at enhver ændring i dens styresystem når hele vejen ud i Linux-kernen.

"Der har ærligt talt været tidspunkter, hvor vi har haft kunder, der har været frustrerede og insisteret på at få en ændring indført, og vi har sagt nej, for hvis vi ikke kan få ændringen ud i kernen næste gang, der er en opdatering af Linux, så følger vi ikke længere standarderne, og så er det pludselig en helt anden ting, vi skal til at understøtte."

Militær og sikkerhed

"Man kan ikke marchere fremad med noget, der ikke klarede sig hele vejen tilbage til kernen. En af de ting, vi er rigtig stolte af, er, at vi er 100 procent open source. Vi er den største kommercielle bidrager til Linux, og derfor er det nemmere for os end for andre at få ting med i kernen. Så for sofistikerede kunder, der har noget, de gerne vil have med i en senere funktionalitet, er vi vejen frem."

Ifølge Whitehurst så er militær, sikkerhed og efterretningstjenester områder, hvor Red Hat klarer sig særligt godt på grund af de indbyggede sikkerhedsfunktioner i Linux.

"Tidligere på året var jeg i Rusland. Red Hat Enterprise Linux er certificeret som det sikreste styresystem af det russiske militær, og derfor findes der applikationer til det russiske militær og den russiske stat, der kun kan køre på Red Hat Enterprise Linux. Det er ironisk, fordi grunden til, at det er så sikkert, er, at SE Linux, som er kernesikkerhedsteknologien i Linux, blev skrevet af det amerikanske efterretningsvæsen NSA."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere